M_10 Opublikowano 11 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2003 Znam ludzi, którzy na Jawie 350 przy 140 km/h wrzucaja dopiero 2 bieg. :P Ale tak serio, to g... prawda. Jawa ma niestabilny licznik, który przy więększych prędkościach wpada w tak zajebiste obroty, że wynik odczytać naprawdę trudno. Strzałka lata między 100 a 160 km/h. Na tej samej zasadzie moją CZ 175 wyciągałem 130 km/h. A tak generalnie reasumując, to TS 350 poleci i 200 km/h, ale spadając w przepaść. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saghat Opublikowano 12 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2003 Ja na swojej CZ jechalem na razie jedynie do 100 km/h. Ta owiewka mnie chyba tak przyhamowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 Saghat z tego co widze na fotce to fajny sprzet ta twoja CZ!:PA co do jawy to u mnie przy wiekszych obrotach wskazowka lata pomiedzy np 80 100 km/h ale dla mnie jak na poczatek predkosci i przyspieszenia sa zadawalajace! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 Czesc! Chyba sobie zaloze taki predkosciomierz do Junaka, coby miec lepsze samopoczucie :P Bo na oryginalnym to kolo 120 wiecej nie wyciagnie - znaczy sie ze dobrze wskazuje chiba... PoizdrawiamWulkan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 17 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zmiana predkosciomierza to grubsza afera dla mnie! bo nigdy tez nie bedziesz mial pewnosci czy dobrze wskazuje!!1 Musza byc chyba takie same przelozenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wulkan Opublikowano 18 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2003 Czesc! Z ta zmiana licznika to zartowalem oczywiscie, moj Junak jest oryginalny, wiec inny niz oryginalny predkosciomierz tez nie wchoodzi w gre.A z tymi przelozeniami to wcale nie jest tak tragicznie, podobno sa dwa standardoewe przelozenia... a w naszych demoludach to stale normy byly IMO... PozdrawiamWulkan PS:Na obudowie licznika powinna byc nadrukowana wartosc przelozenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 Dobrze wiedziec ze byly powiedzmy dwa stanadardy :P kiedys moze sie to przydac! Narzie zamierzam juz od dluzszego czasu zamontowac licznik od skody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marccc Opublikowano 19 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2003 A ja na Jawie nie jechalem chyba wiecej niz 120, bo wstyd mi bylo z racji zaslony dymnej jaka przy takich predkosciach zostawialem :P Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Penek Opublikowano 29 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2003 Kurde, naprwde te prędkości mnie przerażają (160, 167) prawie jak starsze japońce :wink: Ja swoją leciałem 140kmh ,ale mam poczynione zmiany w silniku 8) .Oczywiście że Jawa pojedzie nawet dwie paki, ale trzeba by włożyć pracy i kasy w sam silnik ,nie mówiąc już o podwoziu (gumowym wahaczu ,dużej masie)Teraz odchudzam tłoki i mam zamiar jeszcze rozpiłować kanały, .zeby się jeszcze przybliżyć do 200kmh :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 29 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2003 a ja musze naprawic skrzynie:( i mam straszna sraczke przed tym boje sie tego ruszac! zastanawiam sie czy sie tykac tego samemu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 29 Czerwca 2003 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2003 a ja musze naprawic skrzynie:( i mam straszna sraczke przed tym boje sie tego ruszac! zastanawiam sie czy sie tykac tego samemu! Jedni twierdzą, że to dziecinada i nie potrafią złożyć by działało, inni boją się jak ognia. Ja jestem zdania, że jeśli nie robiłeś tego wcześniej to nie kozakuj, tylko pójdź do mechanika i zapytaj czy możesz mu pomóc bo chciałbyś się nauczyć. To żaden wstyd czegoś nie umieć (każdy kiedyś zaczynał), wstydem jest zabierać się za coś nie mając o tym pojęcia. Ja staram się pytać zawsze gdy czegoś nie wiem :-) Niedawno na forum centomania.pl gość prosił o opis jak wymienić uszczelkę pod głowicą, a zeznał po kilku próbach wysłania go do mechanika, że nie wie gdzie w Cieniasie jest głowica!!! To właśnie jest taki kozak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi