markos Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 No ja dałem ze 3.Ale wiem jedno, już nigdy malowanie ze spreju... ( może jedynie w skrajnych przypadkach :P ).No... ;P bo kazda kapka benzyny na tym lakierze zrobi Ci jasny ślad... ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) bo kazda kapka benzyny na tym lakierze zrobi Ci jasny ślad... ;/Dokładnie. Dlatego teraz zawsze jak wlewam benzyne do baku to okładam cały otwór do okoła jakimiś szmatami :P :crossy: A w ogóle teraz się zastanawiam, w dowodzie u mnie nic nie pisze jaki to model rometa. Czym różni się Romet Ogar 205 od Rometa 50 T-1 bo oglądajac różne taki motorowery to żadnych większych różnic nie zauważylem. Zdjęcie mojego moto : http://img155.imageshack.us/my.php?image=obraz116lz9.jpgŻadne cudo to nie jest :bigrazz: . Nie ma jeszcze elektryki podłączonej , felg pomalowanych i pare drobiazgów do zrobienia/ kupienia . Ale możecie oceniać :clap: P.S . W końcu to jest Ogar czy 50 T-1 :) ? Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez Kamil07 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) zdjecie nie działa... conajmniej u mnie.. :P A co do lakieru, to ja stosowałem zawsze w kółko wlewu paliwa taka filcową podkładke jak był gó***y lakier, w charcie nie mam tego problemu, ale we wcześniejszych moto to sie sprawdzało... ;P Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez markos16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Teraz sprawdz.Też o tym myślałem, mój staruszek mówił że gdy miał swojego w moim wieku to stosował podkładkę z dywanu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 P.S . W końcu to jest Ogar czy 50 T-1 :P ? To jest Romet 50 T-1. Różni się od ogara tym, że był produkowany wcześniej. Ponadto jeżeli chodzi oróżnicę w wyglądzie to ma inną puszkę na narzędzia i osłonę filtra powietrza. Pozdr. :crossy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 I tu miałem problem bo widziełem nieraz puszke na narzędzia w Ogarze 205 taką jak mam na zdjęciu czy też rometa 50 T-1 z puszką Ogara 200 czy 205 . Poprostu się pogubiłem :P Od którego roku produkowali Ogary 205? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Niewiem dokładnie od kiedy produkowali Ogary 205. Mój znajomy jak kupował nowego ogara 205 w 1988r. to odziwo dostał instrukcję obsługi do Rometa 50-T-1/50-T-3 wydaną w 1981r. Odziedziczyłem po nim ową instrukcję ;p I z tego co jest w niej napisane wynika, że Romety 50-T-1 różniły się od 50-T-3 rozmiarami kół. Te pierwsze miały 19' a te drugie 17'. Obydwa wyposażone były w silniki z 3-biegową skrzynią. Miałem sam kiedyś Ogara 205 i miał skrzynię 2-biegową (jak każdy ogra 205 :P )A u Ciebie jaka jest skrzynia biegów ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil07 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 U mnie jest 2 biegowa :clap: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malys Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) To znaczy, że masz ogara. Z założenia wersje T miały być piździkami-ścigantami coby jaweczką i simsonom dorównać.Dla mnie to wygląda na ramę T i silnik ogara. Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez malys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 cze. ja sobie troszku pojedzilem...(bo dopiero w czwartek doprowadzilem rejtracje do konca... i pierwszego dnia tylko 45 km. na 1 litrze wachy. ale to wszystko przez to za nie chcialem dziurawic tablicy rej ;) a ramek do motorowerow nie ma w moim miescie nigdzie. i podobno od roku juz nie sprowadzaja :/ wiec chyba przedziurawie... narazie zlapalem na podkladki :flesje: ale urodzil sie taki problem ze chyba mam bezdetkowe opony a powietrze nie chce w chodzic ani schodzic...wkrecalem rozne zaworki ale nic n ie daje... dodatkowy zawor ma wentyl ale daje to do wulkanizacji coby nie popsuc oponki bo nie mam łyzki... :/ wiec pojezdze w poniedzialek po poludniu :/ bo weekend zajety:P ale wyzalilem sie :clap: hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2006 dziś moja staruszka znow pokazała klase :clap: Wyskoczyłem nawet do panny ;) i moja staruszka złosliwie zostawila plamke na podjezdzie (benzyna mi ucieka z jednego miejsca w gazniku) :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenon165 Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Moja maleńka pokazała przedwczoraj klase.. :biggrin: Byłem z kumplami pod halą sportową, na takim dużym parkingu. Było chyba z 7 motorków, z czego ze 3 skutery. Chłopaki na skuterach m.in. świrowali na kole. Kumpel na RS 80ccm chciał zrobić show ;) i spalić gume. Próbował z 5 razy, aż w końcu zrezygnował zawiedziony... Ja sobie pomyślałem ... ja wam Q*** pokaże jak to sie robi (nigdy wcześniej nie paliłem gumy na mojej Suzi :flesje:) . Odpaliłem sprzęta i do dzieła... Bez najmniejszego problemu, zjarałem gume.... :evil: Chłopaki wymiękli, a ten koleś od RS to jush w ogóle :clap: Suzi THE BEST :D Pozdrawiam :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 (edytowane) Wiecie co Qmpel widział w Gdansku: krzyż, a na nim powieszony kawałek owiewki z napisem CBR... Ktoś sie tam rozp...ł i tak pewnie rodzinka zrobiła... ;/ Qrde... ale ja mam zapłon... teraz sie pokapowałem, ze tak często jest.. przeciez ja codziennie mijam takie coś kolo siebie, a nie pomysłałem o tym co tam jest przypiete... ;/ Edytowane 12 Sierpnia 2006 przez markos16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 to niedaleko kluczborka przy drodze był krzyż a na krzyżu kask [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markos Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Dziwne, że go nikt nie zwinął... w koncu to Polska.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi