Skocz do zawartości

Nasze motorki

Kamil07
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

bo kazda kapka benzyny na tym lakierze zrobi Ci jasny ślad... ;/

Dokładnie. Dlatego teraz zawsze jak wlewam benzyne do baku to okładam cały otwór do okoła jakimiś szmatami :P :crossy:

A w ogóle teraz się zastanawiam, w dowodzie u mnie nic nie pisze jaki to model rometa. Czym różni się Romet Ogar 205 od Rometa 50 T-1 bo oglądajac różne taki motorowery to żadnych większych różnic nie zauważylem.

Zdjęcie mojego moto : http://img155.imageshack.us/my.php?image=obraz116lz9.jpg

Żadne cudo to nie jest :bigrazz: . Nie ma jeszcze elektryki podłączonej , felg pomalowanych i pare drobiazgów do zrobienia/ kupienia . Ale możecie oceniać :clap:

P.S . W końcu to jest Ogar czy 50 T-1 :) ?

Edytowane przez Kamil07

zdjecie nie działa... conajmniej u mnie.. :P A co do lakieru, to ja stosowałem zawsze w kółko wlewu paliwa taka filcową podkładke jak był gó***y lakier, w charcie nie mam tego problemu, ale we wcześniejszych moto to sie sprawdzało... ;P

Edytowane przez markos16

P.S . W końcu to jest Ogar czy 50 T-1 :P ?

To jest Romet 50 T-1. Różni się od ogara tym, że był produkowany wcześniej. Ponadto jeżeli chodzi oróżnicę w wyglądzie to ma inną puszkę na narzędzia i osłonę filtra powietrza. Pozdr. :crossy:

Niewiem dokładnie od kiedy produkowali Ogary 205. Mój znajomy jak kupował nowego ogara 205 w 1988r. to odziwo dostał instrukcję obsługi do Rometa 50-T-1/50-T-3 wydaną w 1981r. Odziedziczyłem po nim ową instrukcję ;p I z tego co jest w niej napisane wynika, że Romety 50-T-1 różniły się od 50-T-3 rozmiarami kół. Te pierwsze miały 19' a te drugie 17'. Obydwa wyposażone były w silniki z 3-biegową skrzynią.

Miałem sam kiedyś Ogara 205 i miał skrzynię 2-biegową (jak każdy ogra 205 :P )

A u Ciebie jaka jest skrzynia biegów ??

cze.

ja sobie troszku pojedzilem...(bo dopiero w czwartek doprowadzilem rejtracje do konca... i pierwszego dnia tylko 45 km. na 1 litrze wachy. ale to wszystko przez to za nie chcialem dziurawic tablicy rej ;) a ramek do motorowerow nie ma w moim miescie nigdzie. i podobno od roku juz nie sprowadzaja :/ wiec chyba przedziurawie... narazie zlapalem na podkladki :flesje: ale urodzil sie taki problem ze chyba mam bezdetkowe opony a powietrze nie chce w chodzic ani schodzic...wkrecalem rozne zaworki ale nic n ie daje... dodatkowy zawor ma wentyl ale daje to do wulkanizacji coby nie popsuc oponki bo nie mam łyzki... :/ wiec pojezdze w poniedzialek po poludniu :/ bo weekend zajety:P

ale wyzalilem sie :clap: hehe

Moja maleńka pokazała przedwczoraj klase.. :biggrin: Byłem z kumplami pod halą sportową, na takim dużym parkingu. Było chyba z 7 motorków, z czego ze 3 skutery. Chłopaki na skuterach m.in. świrowali na kole. Kumpel na RS 80ccm chciał zrobić show ;) i spalić gume. Próbował z 5 razy, aż w końcu zrezygnował zawiedziony... Ja sobie pomyślałem ... ja wam Q*** pokaże jak to sie robi (nigdy wcześniej nie paliłem gumy na mojej Suzi :flesje:) . Odpaliłem sprzęta i do dzieła... Bez najmniejszego problemu, zjarałem gume.... :evil: Chłopaki wymiękli, a ten koleś od RS to jush w ogóle :clap:

Suzi THE BEST :D

Pozdrawiam :evil:

Wiecie co Qmpel widział w Gdansku: krzyż, a na nim powieszony kawałek owiewki z napisem CBR... Ktoś sie tam rozp...ł i tak pewnie rodzinka zrobiła... ;/ Qrde... ale ja mam zapłon... teraz sie pokapowałem, ze tak często jest.. przeciez ja codziennie mijam takie coś kolo siebie, a nie pomysłałem o tym co tam jest przypiete... ;/

Edytowane przez markos16

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...