Skocz do zawartości

MOTOR KARDAN KLUB

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ELO LUDZIE

W duchu Nowego Roku....

Idąc za inicjatywą Poznania i Warszawy ( i tu DZIEKUJĘ za pomoc Elizie i Sheriffowi) udałam się dziś do szczecińskiego centrum krwiodawstwa i OTO JEST: zachodnipomorski Motocyklowy Bank Krwi - Wiozę Życie 777.

Idea banku jest taka, że krew jest oddawana HONOROWO, ale przy rejestracji trzeba podać jego numer. Dzięki pomocy Stacji Krwiodawstwa, udało się zarejestrować bank pod numerem, który łatwo zapamiętać- "777". Bank już działa i można już do niego oddawać krew. Bank swoim zasiegiem obejmuje tylko podstacje RCKiK SZCZECIN, tj na terenie Zachodnipomorskiego.

Kazdy kto sie zgłosi do oddania krwi będzie miał przeprowadzone kompleksowe badania krwi (jak zapewnił mnie dyrektor RCKiK Szczecin: z wykorzystaniem najnowocześniejszych metod niedostępnych w innych labolatoriach w Szczecinie) i dostanie wpis do dowodu osobistego o grupie krwi.

Bank to swego rodzaju gwarancja ze strony stacji, że jeżeli krew będzie potrzebna, chory na pewno ją dostanie, tz. zostanie ona przekazana szpitalowi na konkretnego chorego. Dostanie wymaganą grupę i ilość.

Nie wiem jak dokładnie wygląda rozliczenie pomiędzy szpitalem a stacją. Ale jest tak, że w stanie zagrożenia życia, zawsze dostanie się krew. Ale jeżeli nie ma zagrożenia, to szpital może uzależnić wykonanie jakiegoś zabiegu czy operacji, od zebrania wystarczającej ilości. Dlatego lepiej mieć coś na górkę…

A co jeśli to Ty albo ktoś bliski potrzebujesz krwi? W razie potrzeby, wystarczy skontaktować się ze mną (663 357 732, [email protected]) lub Szerlokiem ([email protected]) , jeżeli w banku będzie krew, na mój czy Szerloka wniosek, stacja przekaże ją potrzebującemu. Ponieważ pomysł jest nowy i bank jest nowy, zasady korzystania z niego będą ustalane na bieżąco. Zawsze krew dostaną Ci, którzy wcześniej oddali ją do banku. To będzie można bardzo łatwo sprawdzić w RCKiK, więc nie będzie ściemniania. Są i tacy, którzy nie mogą oddać krwi. Dlatego ja z Tomkiem będziemy takie sprawy załatwiać na bieżąco, kierując się rozsądkiem i podejmując decyzję wspólnie, informując oczywiście o wszystkim Was choćby przez forum.

KAŻDY CHĘTNY DO ODDANIA KRWI teraz bądź w innym terminie JEST PROSZONY O KONTAKT ZE MNĄ ponieważ stacja krwiodawstwa prosiła mnie o prowadzenie ewidencji osób oddających krew (bądź deklarujacych taką chęc)

Mam nadzieję, że mogę na Was liczyc :icon_twisted:

UWAGA !OGłOSZENIE

JAK CO ROKU ROBIONE JEST SPOTKANIE W ZWIAZKU Z WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCY

PLAN JEST TAKI 14STYCZNIA O GODZ12 NA WAłACH CHROBREGO-OCZYWISCIE MOTO LUB JAK KTO WOLI DWU LUB TRZY KOłOWYM WIATROPEDEM :)

W RAZIE JAKIS WIEKSZYCH PYTAN KIERUJE DO KLUBU '' CRUISER''

Witam

W nastepna sobote o 9 rano zbieramy sie w stacji kriwodawstwa (wiem, wiem... srodek nocy......) Mamy byc po lekkim sniadaniu (bez kiełbasy, serów i mleka i innych produktów zawierajacych tluszcz zwierzecy chlebek i dżemik...) Najpierw nas przebadaja a potem pobiora krew. Jesli ktos przybieży na koniu to po pobraniu dluzej zostanie na "odpoczynek" (zalecenie pań ze Stacji) żeby nie zasłabł prowadząc. Aha... I zabrac ze soba dowody osobiste.

Dajcie znac kto jeszcze jedzie z nami.... Jesli ktos chce tam pojechac przed sobota niech tez da mi znac....

Edytowane przez madriana

no ja narazie dzionek sobie zaliczyłem pozytywnie -niestety bardzo ubolewam ze nie mogłem wesprzec własna krewka z przyczyn technicznych ale nie da rady byc w dwoch miejscach na raz :crossy:

OCZYWISCIE PRZYPOMINAM ZASPANYM ZE JUTRO JEZDZIMY DLA ORKIESTRY NA MOTO

zbiorka NIEDZIELA godz12 na WAłACH CHROBREGO :icon_mrgreen:

no ja narazie dzionek sobie zaliczyłem pozytywnie -niestety bardzo ubolewam ze nie mogłem wesprzec własna krewka z przyczyn technicznych ale nie da rady byc w dwoch miejscach na raz :notworthy:

OCZYWISCIE PRZYPOMINAM ZASPANYM ZE JUTRO JEZDZIMY DLA ORKIESTRY NA MOTO

zbiorka NIEDZIELA godz12 na WAłACH CHROBREGO :crossy:

tak wiec fajno było,motorki polatały ,auto tez co widac na jego blaszkach :icon_eek:

pozdrowionka i do zobaczenia nastepnym razem :crossy:

tak wiec fajno było,motorki polatały ,auto tez co widac na jego blaszkach :icon_mrgreen:

pozdrowionka i do zobaczenia nastepnym razem :bigrazz:

no własnie auto polatało :wink: az padło,a teraz i kon kuleje i auto

no ale jak sie bawic to na całego :biggrin: ha ha

pozdrawiam i wszystkim zycze takich atrakcji :smile:

Co z tym autem?? Możesz jaśniej coś ci padło :O

[html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none">
<font color="#008000">Moja strona </font></a></b>  <font color="#008000">
<b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none">
<font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>

[/html]

Co z tym autem?? Możesz jaśniej coś ci padło :O

no własnie dzis prawie 2tysiaki wydałem na nowe zawieszenie z przodu i hamulce tył :icon_mrgreen: / tak zakonczyła sie moja orkiestrowa zabawa na torze motokrosowym (tak to jest jak sie ma za mało problemow z wydawaniem kasy :bigrazz: ) ,TO OCZYWISCIE ZART :icon_rolleyes:

Edytowane przez generał

no ale masz zajefaje zdjecie KASIU

a jak tam twoja popsuta kuchnia?dalej jak po wojnie ?

czy konik juz gada i nie choruje?

pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia :wink:

Dzieki Jacus!!! Kuchnia dalej jak po wojnie,tyle ze dziury w scianie juz nie ma! konik gada tylko poszedl mu zimmering dlatego kapie. buzka dla calej Generalicji!!! Rusty