leonkominiarz Opublikowano 2 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH W 2007 ROKU żYCZY LEON KOMINIARZ Z MARZENA ;)ZABAWA BYłA EKSTRA JESZCZE RAZ POZDRAWIAM Edytowane 2 Stycznia 2007 przez leonkominiarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madriana Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 ELO LUDZIEW duchu Nowego Roku.... Idąc za inicjatywą Poznania i Warszawy ( i tu DZIEKUJĘ za pomoc Elizie i Sheriffowi) udałam się dziś do szczecińskiego centrum krwiodawstwa i OTO JEST: zachodnipomorski Motocyklowy Bank Krwi - Wiozę Życie 777. Idea banku jest taka, że krew jest oddawana HONOROWO, ale przy rejestracji trzeba podać jego numer. Dzięki pomocy Stacji Krwiodawstwa, udało się zarejestrować bank pod numerem, który łatwo zapamiętać- "777". Bank już działa i można już do niego oddawać krew. Bank swoim zasiegiem obejmuje tylko podstacje RCKiK SZCZECIN, tj na terenie Zachodnipomorskiego. Kazdy kto sie zgłosi do oddania krwi będzie miał przeprowadzone kompleksowe badania krwi (jak zapewnił mnie dyrektor RCKiK Szczecin: z wykorzystaniem najnowocześniejszych metod niedostępnych w innych labolatoriach w Szczecinie) i dostanie wpis do dowodu osobistego o grupie krwi. Bank to swego rodzaju gwarancja ze strony stacji, że jeżeli krew będzie potrzebna, chory na pewno ją dostanie, tz. zostanie ona przekazana szpitalowi na konkretnego chorego. Dostanie wymaganą grupę i ilość.Nie wiem jak dokładnie wygląda rozliczenie pomiędzy szpitalem a stacją. Ale jest tak, że w stanie zagrożenia życia, zawsze dostanie się krew. Ale jeżeli nie ma zagrożenia, to szpital może uzależnić wykonanie jakiegoś zabiegu czy operacji, od zebrania wystarczającej ilości. Dlatego lepiej mieć coś na górkę… A co jeśli to Ty albo ktoś bliski potrzebujesz krwi? W razie potrzeby, wystarczy skontaktować się ze mną (663 357 732, [email protected]) lub Szerlokiem ([email protected]) , jeżeli w banku będzie krew, na mój czy Szerloka wniosek, stacja przekaże ją potrzebującemu. Ponieważ pomysł jest nowy i bank jest nowy, zasady korzystania z niego będą ustalane na bieżąco. Zawsze krew dostaną Ci, którzy wcześniej oddali ją do banku. To będzie można bardzo łatwo sprawdzić w RCKiK, więc nie będzie ściemniania. Są i tacy, którzy nie mogą oddać krwi. Dlatego ja z Tomkiem będziemy takie sprawy załatwiać na bieżąco, kierując się rozsądkiem i podejmując decyzję wspólnie, informując oczywiście o wszystkim Was choćby przez forum. KAŻDY CHĘTNY DO ODDANIA KRWI teraz bądź w innym terminie JEST PROSZONY O KONTAKT ZE MNĄ ponieważ stacja krwiodawstwa prosiła mnie o prowadzenie ewidencji osób oddających krew (bądź deklarujacych taką chęc) Mam nadzieję, że mogę na Was liczyc :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zana Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 UWAGA !OGłOSZENIE JAK CO ROKU ROBIONE JEST SPOTKANIE W ZWIAZKU Z WIELKA ORKIESTRA SWIATECZNEJ POMOCYPLAN JEST TAKI 14STYCZNIA O GODZ12 NA WAłACH CHROBREGO-OCZYWISCIE MOTO LUB JAK KTO WOLI DWU LUB TRZY KOłOWYM WIATROPEDEM :) W RAZIE JAKIS WIEKSZYCH PYTAN KIERUJE DO KLUBU '' CRUISER'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madriana Opublikowano 6 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2007 (edytowane) Witam W nastepna sobote o 9 rano zbieramy sie w stacji kriwodawstwa (wiem, wiem... srodek nocy......) Mamy byc po lekkim sniadaniu (bez kiełbasy, serów i mleka i innych produktów zawierajacych tluszcz zwierzecy chlebek i dżemik...) Najpierw nas przebadaja a potem pobiora krew. Jesli ktos przybieży na koniu to po pobraniu dluzej zostanie na "odpoczynek" (zalecenie pań ze Stacji) żeby nie zasłabł prowadząc. Aha... I zabrac ze soba dowody osobiste. Dajcie znac kto jeszcze jedzie z nami.... Jesli ktos chce tam pojechac przed sobota niech tez da mi znac.... Edytowane 6 Stycznia 2007 przez madriana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2007 no ja narazie dzionek sobie zaliczyłem pozytywnie -niestety bardzo ubolewam ze nie mogłem wesprzec własna krewka z przyczyn technicznych ale nie da rady byc w dwoch miejscach na raz :crossy: OCZYWISCIE PRZYPOMINAM ZASPANYM ZE JUTRO JEZDZIMY DLA ORKIESTRY NA MOTOzbiorka NIEDZIELA godz12 na WAłACH CHROBREGO :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2007 no ja narazie dzionek sobie zaliczyłem pozytywnie -niestety bardzo ubolewam ze nie mogłem wesprzec własna krewka z przyczyn technicznych ale nie da rady byc w dwoch miejscach na raz :notworthy: OCZYWISCIE PRZYPOMINAM ZASPANYM ZE JUTRO JEZDZIMY DLA ORKIESTRY NA MOTOzbiorka NIEDZIELA godz12 na WAłACH CHROBREGO :crossy: tak wiec fajno było,motorki polatały ,auto tez co widac na jego blaszkach :icon_eek: pozdrowionka i do zobaczenia nastepnym razem :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał Opublikowano 18 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2007 tak wiec fajno było,motorki polatały ,auto tez co widac na jego blaszkach :icon_mrgreen: pozdrowionka i do zobaczenia nastepnym razem :bigrazz: no własnie auto polatało :wink: az padło,a teraz i kon kuleje i auto no ale jak sie bawic to na całego :biggrin: ha hapozdrawiam i wszystkim zycze takich atrakcji :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seboka Opublikowano 20 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 Co z tym autem?? Możesz jaśniej coś ci padło :O Cytuj [html]<p><b><a href="http://www.seboka.republika.pl/" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja strona </font></a></b> <font color="#008000"> <b><a href="http://www.szczotkitechniczne.eu" style="text-decoration: none"> <font color="#008000">Moja praca </font></a></b></font></p>[/html] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał Opublikowano 20 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Co z tym autem?? Możesz jaśniej coś ci padło :O no własnie dzis prawie 2tysiaki wydałem na nowe zawieszenie z przodu i hamulce tył :icon_mrgreen: / tak zakonczyła sie moja orkiestrowa zabawa na torze motokrosowym (tak to jest jak sie ma za mało problemow z wydawaniem kasy :bigrazz: ) ,TO OCZYWISCIE ZART :icon_rolleyes: Edytowane 20 Stycznia 2007 przez generał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusty Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 test aviatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generał Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 test aviatora no ale masz zajefaje zdjecie KASIUa jak tam twoja popsuta kuchnia?dalej jak po wojnie ?czy konik juz gada i nie choruje?pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusty Opublikowano 21 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2007 no ale masz zajefaje zdjecie KASIUa jak tam twoja popsuta kuchnia?dalej jak po wojnie ?czy konik juz gada i nie choruje?pozdrawiam i do szybkiego zobaczenia :wink: Dzieki Jacus!!! Kuchnia dalej jak po wojnie,tyle ze dziury w scianie juz nie ma! konik gada tylko poszedl mu zimmering dlatego kapie. buzka dla calej Generalicji!!! Rusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkasik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 NIE BĄDZCIE DLA NIKOGO ZBYT MILI, ZBYT SERDECZNI, NIE DAWAJCIE IM SWOJEGO SERCA BO I TAK KOPNĄ WAS W DUPE...........POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 kkasik, skąd tyle w Tobie goryczy?hikor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkasik Opublikowano 22 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) NIE MOZNA BAWIC SIE LUDZMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane 22 Stycznia 2007 przez kkasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi