Gość Zbycho Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Wiesz poruszajac sie po ulicy z napisem Milicja czy MO i w abrwach milicyjnych moze sie policja doczepic ale mozesz robic tak ze jadac po ulicy zaslaniać takie napisy. Piszesz bzdury :icon_biggrin: Oczywiście że można jeździć z napisem MILICJA, nie ma obecnie takiej służby i nazwa nie jest zastrzeżona.Nie wolno używać nazwy POLICJA ale różne mutacje tejże nazwy, POLICE ( miasto na Odrą ), POLISE, POLICIA już można, prznajmniej teoretycznie. Zawsze można trafić na nawiedzonego gliniarza.Ja czasami jeżdżę w koszulce z napisem MILICJA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 7 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 ildiavovlo - jak chcesz to rób. Twoje sumienie, twój motocykl. Ja mam na to po prostu papiery :icon_biggrin:.Nie ogłaszam wszem i wobec, że od jutra zaczynam robić milicyjnego Urala. Chodzi mi bardziej o informacje jak były one malowane, jakie miały wyposażenie itd. I tak na razie mam trochę inne plany co do gotówki. Po prostu pomyślałem sobie, że szkoda by zrobić ładną, ale jednak jedną z wielu pokrytych czarnym akrylem i szparunkami sztukę. Możeby tak z innej beczki... :biggrin:. Pełno wojskowych MW z karabinami itd, a Urala z syreną i kogutem nie widziałem jeszcze :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś714 Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 Mój był biało-niebieski, bo milicyjny a nie BOR'owy. Chromów było niezbyt dużo. Wiem o szperaczu na kosz, metalowych osłonach na nogi (takie osłony przed wiatrem), owiewka ta ze zdjęcia. Niestety nie mam syreny, która została zdjęta przed oddaniem zaprzegu AKM'owi (Akademicki Klub Motocyklowy - nalezał do niego mój tata). Jest tu fan serialu "Przygody psa cywila"? Chodzi mi o orientacyjną informacę w którym odcinku jest owy zaprzęg :icon_biggrin:. http://pl.wikipedia.org/wiki/Przygody_psa_CywilaNa razie ściągam odc. 4 "Pościg".Nie wiem czy pamięć mnie nie zawodzi, ale mi się kojaży któryś z 3 ostatnich odzinków, a na 99% jest to odcinek 6 "Zbiegowie" Tomasz Zawilski ("Magneto z 4 PiP") jeździł toam właśnie MZ z gangiem boksera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 student tak jak ci obiecalm zrobie zdjecie kolegi urala- chodz z milicji zostala tylko syrena to zawsze cos.. (bak ma z kachy, lampe z emki, i ch.. wie co jeszcze :icon_biggrin: Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzior Opublikowano 8 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2006 Witam. Widziałem kiedyś takiego urala na płocku, miał syrene i wszytskie dodatki, owiewki na nogi, na koszu i na motocyklu owiewka od wiatru, i radjostacja... niestety nie mam zdjec ani zadnego kontaku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 10 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2006 Zdaje sie ze w serialu "Nie ma mocnych"? jest jedna scenka - Franus jedzie Uralem na interwencje do Pawlaka - chodzi o watek nazyczonego z dyplomem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 aj, zrobilam zdjecia syrenie ale jutro bede miec je na poczcie bo pstrykalam telefonem faceta.. student nie gniewasz sie? :) Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 11 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Na razie się nie gniewam, ino czekam :). Porównam do syreny z radzieckiej milicji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EdgeCrusher Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) Tylko te zdjecia to publicznie prosze podac bo kazdy na pewno tak ciekaw jak ja! :) Edytowane 12 Lipca 2006 przez EdgeCrusher Cytuj Moje moto podróżeJeździć póki ciepło! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 spoko kazdy zobaczy :) wlasnie student- zasloniles sobie otwor po syrenie? ja dopiero dzisiaj zobaczylam na jakiej zasadzie ona dziala... Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 Ale ja nawet nie wiem gdzie ona by miała być. Widziałem fotkę radzieckiej. Ale nie wiem gdzie miałbym mieć otwór na nią... Poza tym nie zagaduj, tylko fotki prosimy ;)Syrena radziecka:http://img158.imageshack.us/img158/5333/mo...skimsilniku.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 i jest taka sama jaka ma kumpel- fotek dzis nie bezie bo mojego faceta o cos prosic.. eh jeszcze dzisiaj przygoda z kaska.. widzisz to czarne cos nizej przymocowane do karteru? tam jest wyciety kawalek alu do kola zamachowego by stozek z gumy mogl napedzac syrene. Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 12 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 No to jest ciekawe, bo ja mam w tym miejscu zdrowy karter... Były jakieś inne modele syren? Muszę sprawdzić numery silnika. Milicja oddała go z urwaną korbą, wpisując 75%-ową sprawność pojazdu. Może mam zmieniony silnik...? No ale to już jutro... Późno już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 13 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 prosze o to zdjecia: http://img205.imageshack.us/my.php?image=syrena17xw.jpghttp://img205.imageshack.us/my.php?image=syrena29ai.jpg przepraszam za jakosc ale czego sie mozna spodziewac po telefonie..? Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 13 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2006 Ją się nogą uruchamia ;)? Sprytne ustrojstwo... Można takie coś kupić? Widzę, że ingerencja w blok silnika byłaby nieunikniona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi