mrjack Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Hm, mam wkurzajacy problem z napieciem i rozruchem. Sprawa wyglada tak: wczoraj normalnie z parkingu odpalilem i pojechalem kilometr na stacje. Zatankowalem, probowalem odpalic - dupa. Cos terkocze. Przeturlalem moto, zdejmuje siedzenie, sprawdzam czy sie kabelki nie poluzowaly od aku, ale w porzadku. Terkocze cos za aku, takie cos wcisniete nisko. Kwadratowe. Pytalem sie dzisiaj znajomego, mowi ze to przekaznik. Moze i przekaznik, to by tlumaczylo niemoznosc rozruchu... Ale cos mi sie nie do konca zgadzaja objawy. A objawy sa takie, ze przy probie zapalania gasna lub sciemniaja sie kontrolki, tak jak by aku bylo rozladowane. Aku ladowalem wczoraj ale nic to nie dalo. W dodatku podczas jazdy nastepuje efekt "szarpania", czyli co jakies pol minuty, moze czesciej, nastepuj szarpniecie jak by odcinany byl zaplon. Dodatkowo podczas jazdy obrotomierz skacze do 0. Podobne numery z obrotomierzem i szarpaniem mialem jakis czas temu, okazalo sie ze obluzowany byl kabel od aku i po prostu nie bylo do konca styku. Po dokreceniu sruby efekt ustal. Obecnie wszystko jest dokrecone, a nadal to zle dziala. Co to moze byc? Mam jeszcze teorie, ze to jednak moze byc do dupy aku, moze ladowanie nic nie dalo, albo mam zepsuty prostownik czy cus... Bo w zasadzie to mi wyglada jak brak pradu - jak stoje na swiatlach i silnik chodzi na niskich obrotach to mi swiatla gasna... W dodatku przy probie zapalania w ogole nic nawet nie terkocze jak mam wlaczone swiatla, dopiero jak je wylacze to przynajmniej jakis odglos jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Mi to klasycznie wygląda na padniętą baterię.Nie wiem, czy koledzy się ze mną zgodzą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Tak.I ladowanie tez warto sprawdzic. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 6 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2006 Jak koledzy wyzej :icon_mrgreen: Stawiam na "zwarcie na celach" (wystapiło nagle).Przyczyną mogło byc przeładowywanie lub zwykłe zuzycie aku (jesli aku ma 4-5 lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 7 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2006 czasami wystraczy po prostu dolac wody... sprawdz elektrolit i napiecie ladowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi