Olsen Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Czy ktoś z Forumowiczów widział ostatnio w którymś ze stołecznych sklepów zestawy składające się z sakw materiałowych uwieńczonych na górze torbą (zazwyczaj w kształcie półokręgu), dającą się odpiąć w razie konieczności zabrania na pokład pasażera? Będę wdzięczny za wszelkie namiary. Ostatnio widziałem coś takiego na Mototargu, ale wtedy jeszcze nie byłem zdecydowany; teraz zresztą też nie jestem przekonany - na pewno kufr-a/-ów* takie rozwiązanie nie zastąpi, chociażby dlatego, że nie będę miał jak zostawiać kasku itp. na mieście. A może ktoś z Was jeździ w trasy z takim zestawem toreb i zechce podzielić się wrażeniami? Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Polandposition w Piasecznie. Tam widziałem coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 korzystałem, właśnie sprzedaję swoje - moto-detail, zestaw z louisahttp://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=197304sam jak się pakowałem potrzebowałem najwyżej sakw + tankbaga na wyjazdy łykendowe, urlopu na moto jakoś nie udało mi się zorganizować przez ostatnie 2 lata :/wrażenia z jazdy..? a nie ma specjalnie o czym opowiadać. wygodne, w domu nie zajmuje przez resztę roku tyle miejsca co kufry, łatwe do założenia i nie przeszkadzają podczas jazdy. boki mają miękkie, więc nawet jeśli przypadkiem przez brak obycia przytrzesz w korku komuś puszkę, to nie będzie śladu. do zapięcia jeśli chcesz gdzieś zostawiać moto przydałaby się cienka linka z zapięciem, bo inaczej łatwo się do nich dostać osobom postronnymjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 boki mają miękkie, więc nawet jeśli przypadkiem przez brak obycia przytrzesz w korku komuś puszkę, to nie będzie śladu.Jeździłeś z tym zestawem między samochodami? :lapad: do zapięcia jeśli chcesz gdzieś zostawiać moto przydałaby się cienka linka z zapięciem, bo inaczej łatwo się do nich dostać osobom postronnymNo i właśnie w tym jest sęk - bieganie z takimi tobołami po jakimś obiekcie turystycznym itp. może być mocno problematyczne. Poza tym czasem chciałoby się zostawić kask przy motocyklu, co przemawia za jeżdżeniem z kufrem. Mimo wszystko rozważam zakup czegoś takiego. PS Czy istnieje możliwość jazdy z samym wałkiem górnym, bez dopinania bocznych sakw? Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi