Pawik Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 malo kto wie ale mam w krzkach na podworku zakiszonego Rometa 3 biegowego .noi co zrobic zeby wycisnac z niego max mocy i zeby polepszyc V-Max . Bez wkladu finansowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) No to:-planowanie głowicy-podcięcie tłoka od strony kanału ssącego -odchudzenie i wypolerowanie tłoka-korekta wszystkich wad odlewniczych w cylindrze -polerka wszystkich kanałów w cylindrze Na koniec czyszczenie całego ukladu wydechowego i regulacja zapłonu i gaźnika. Edytowane 1 Lipca 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 1 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 to teraz powiedz co to jest to planowanie glowicy .czym mam uciac ten tlok i jak go uciac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 (edytowane) to teraz powiedz co to jest to planowanie glowicy Planowanie głowicy czyli stoczenie pewnej ilości materiału z głowicy (część porzylegająca do cylindra) celem zwiększenia stopnia sprężania w komorze spalania.Jak wiadomo dojdzie do przyrostu mocy, ale trzeba wiedzieć o innych równie ważnych skutkach ubocznych powodujących zwiększone zużycie wielu elementów silnika. Nie chce tu Cie straszyć, ani tez odwodzić od planów zwiększenia mocy motorka, ale ważne jest to żeby robić to z głową i być świadom konsekwencji. Nie przyjmuj zasady " im więcej tym lepiej" bo łatwo można przedobrzyć i będzie problem. Problemem z jakim możesz się spotkać to tak zwane dzwonienie w silniku przy zwiększonym obciążeniu jest to nic innego jak spalanie stukowe czy tez detonacyjne zjawisko to jest chyba najbardziej destrukcyjnym zjawiskiem jakie może zachodzić w silniku. W przypadku występowania spalania stukowego po tuningu można opóźnić zapłon. czym mam uciac ten tlok i jak go uciacPilnikiem, powoli zbierając kolejne warstwy materiałui uważać żeby nie zostawaly ranty (wszelkie krawędzie nalezy zaokrąglić). Ewentualnie szlifierką z kameniem lub tarczką na giętkim wałku. Tłok podcinamy o 1,5mm od strony okna ssącego.Zaokrąglenie wszystkich ostrych krawędzi w komorze spalania oraz wypolerowanie zmniejsza stopień odkładania się nagaru, który utrudnia oddawanie ciepła, co prowadzi do eliminacji spalania stukowego Edytowane 2 Lipca 2006 przez tomason2 Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 potem to zrobie . jak rozjebie to wywioze go na zlom bedzie na pivo dziex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 potem to zrobie . jak rozjebie to wywioze go na zlom bedzie na pivo dziex Nie szkoda by ci bylo go na złom wywalać?? a nie prosciej poprostu go wyremontowac bez jakiejkolwiek kombinachy?? i jezdzic i cieszyc sie motorkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 2 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 co ty zeby zrobic go to trzeba kupic lub znalezc skrzynie buiegow zrobilem 1 i 2 a 3 trzeba trzymac butem bo to sie nie trzyma. jak zrobie 3 to znowu 1 nie bedzie . taka to robota z rometami .do takiej jazdy to mam NSR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszyhoo Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 Ostatecznie allegro. Wielu jest młodych napalonych, ktorzy szukają sprzeta na początek. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 co ty zeby zrobic go to trzeba kupic lub znalezc skrzynie buiegow zrobilem 1 i 2 a 3 trzeba trzymac butem bo to sie nie trzyma. jak zrobie 3 to znowu 1 nie bedzie . taka to robota z rometami .do takiej jazdy to mam NSR No to stary nie rób se jaj chcesz "tuningować" rometa z rozjeb*ną skrzynia?? zajebisty tuning pozdrawiam cie stary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawik Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 3 dziala tylko trzenba ja trzymac na trojce i tak jade prosto .a pozatym chce go dorznac na maxa bo zasmieca mi podworko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 To go oblej benzyna i podpal. Oj widac chłopcze ze ci sie nudzi. Jezeli masz zrobic tuning typu:-planowanie głowicy-podcięcie tłoka od strony kanału ssącego -odchudzenie i wypolerowanie tłoka-korekta wszystkich wad odlewniczych w cylindrze -polerka wszystkich kanałów w cylindrze zeby moto zajechac to szkoda twej daremnej roboty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Odrestauruj go i pod koc;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin17Tbg Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 co ty zeby zrobic go to trzeba kupic lub znalezc skrzynie buiegow zrobilem 1 i 2 a 3 trzeba trzymac butem bo to sie nie trzyma. jak zrobie 3 to znowu 1 nie bedzie . taka to robota z rometami Wystarczy podłożyć podkładkę za zębatkę od 3 biegu, żeby była ciut bliżej pozostałych i już można spokojnie wyregulować biegi :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 4 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2006 Pawlik odrestauruj go przykryj kocykiem kazdy chce takie cos robic ja aktualnie szukam wsk i tez chce ja zrobic na orginal i pod koc rob rob i tak te wakacje przynajmniej sa dla mnie nudne :icon_mrgreen: Sprzedam honde xlr125 i Aprilie rx 125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi