Spojler Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Eloo all!Mam jush taki odwieczny problem jak i czym wypolerowac aluminium, probowalem jush zpare razy ale nie daje to efektu . Sa jakies szlifierki, filce , pasty czy moze jakies plyny do polerowania ??Co wiecie to piszcie ;] Z gory i z dolu thx!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Randy T. Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Witam Gdzieś kiedyś był już poruszany ten temat, wystarczy poszukać :DAluminium poleruje się mechanicznie, tj. maszyna polerska z założonymi szmatami i zielona pasta polerska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spojler Opublikowano 16 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 hmmm moze wiecie w ktorym forum jest o tym polerowaniu bo caly dzien polerowalem recznie i efektu zabardzo nie widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Zobacz na forum "mechanika ogólna" . Jest tam wszystko o polerowaniu aluminium . Chociaż polecam też wypiaskowanie np głowicy .Fajny , aksamitny efekt , podobny jak po szkiełkowaniu , a i bilans cieplny lepszy - większa powierzchnia materiału porowatego . Sam wypiaskowałem sobie silnik w mojej Yamasze SR 500 - ciekawy efekt . Gdyby ktoś chciał mogę komus zrobić coś takiego , napewno taniej niż szkiełkowanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spojler Opublikowano 16 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 Oki dzieki kobra ale ile by to u Ciebie kosztowalo hmmm ale po drugie to tylko narazie chce wypolerowac pokrywy beny i to co nie trzeba zabardzo rozbierac janka zeby wypolerowac a dopiero po sezonie wezme sie za niego znowu bo teraz jest po kapitalce i musze sie nim nacieszyc a dopiero przejechalem z 500 km po kapitalce heh tzn przez ,,,,,,,,hmm chyba 2 miesiace, niom ale powiedz ile takie cos by kosztowalo no i wypiaskowanie cylindra bo tesh by sie przydalo wypiaskowac ;] 3maj sie! Do zobaczenia na zlotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba Opublikowano 17 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2003 http://forum.motocyklistow.swiata.pl/viewt...topic.php?t=975tu jest temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobra Opublikowano 25 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2003 Hej!Wypiaskowanie całego silnika to koszt ok.50-150 zł . Wszystko zależy od wielkości silnika , czasu pracy i od tego ile piachu będe miał w zębach :-)Cylinder to drobna rzecz - koszt ok.20 zł . Chociaz muszę jeszcze sprawdzić jak mój pistolet sobie radzi z żeliwem . Ja mam cylinder aluminiowy , toteż efekt jest super , zobaczę czy poradze sobie równie dobrze z innym materiałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi