vespucci Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zwracam się do Was z pytaniem. Zamieżam kupić motocykl SHL z '64 roku za ok 700 zł. Wiem że jak kupuję moto, to podpisuje z gościem umowę k-s i wypełniam kwitek PCC-1I mam pytanie, czy niema czegoś takiego ze do jakiejś tam sumy nie trzeba wypełniac właśnie tego kwitku. Kiedyś jak się interesowałem -to od jakiejś tam kwoty nie trzba było płacić kasy w skarbowym, ale czy trzba wypełniac ten PCC-1 :icon_mrgreen: Bo na pewno można się dogadać z gościem żeby na umowie k-s wpisać mniejsza kwotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Z tego co się orientuje do 1000 zł nie płaci sie podatku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespucci Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 ok, że do jakiejś sumy się nie płaci - ale czy muszę wypełniać to PCC -1 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Nie wypełniasz tego nawet nie idziesz do urzedu skarbowego tylko od razu do Wydziału Komunikacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 takie pytanko odnosnie PCC-1. czy mozna wydrukowac sobie dwu stronnie na drukarce PCC-1 (znalazlem wzor w necie)? nie tzreba isc do US po oryginal?? http://www.automix.pl/dok/umowa,kupna,sprzedazy,PCC,1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 (edytowane) takie pytanko odnosnie PCC-1. czy mozna wydrukowac sobie dwu stronnie na drukarce PCC-1 (znalazlem wzor w necie)? nie tzreba isc do US po oryginal?? http://www.automix.pl/dok/umowa,kupna,sprzedazy,PCC,1 Obawiam się, że to nieaktualna wersja. Na dole przy numerze strony jest kod formularza i numerek w nawiasie - to jest właśnie nr wersji. Obecnie obowiązujący PCC1 to 5. Tu macie interaktywną wersję prosto z ministerstwa, można ją wypełnić i wydrukować: http://mf.gov.pl/_files_/podatki/formularz...tywne/pcc_1.pdfhttp://mf.gov.pl/_files_/podatki/formularz...ywne/pcc_1a.pdf Pozdrawiam Edit: Nie musi być dwustronnie, wystarczy że będzie spięte na stałe czyli zszywaczem. :) Edytowane 6 Listopada 2006 przez shadok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek Opublikowano 6 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2006 Możesz śmiało drukować, ja też nie miałem na oryginale ( nawet się machnąłem i zamiast dwustronnie wydrukowałem na 4 kartkach osobno ) tylko ściągłem z neta. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marknt Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 i tak z umową k-s (przynajmniej u mnie poniżej 1000 zł) trzeba iśc do skarbowego , by przyjeli go w Wydz. Komunikacji i rejestrowali . A tam -wiadomo- mają taryfikator i swoje ceny , które można wynegocjowac pisząc w umowie braki pojazdu .Weź wypełnij PCC będziesz miał spokój i komplet dokumentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patroltuning Opublikowano 9 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2006 i tak z umową k-s (przynajmniej u mnie poniżej 1000 zł) trzeba iśc do skarbowego , by przyjeli go w Wydz. Komunikacji i rejestrowali . A tam -wiadomo- mają taryfikator i swoje ceny , które można wynegocjowac pisząc w umowie braki pojazdu .Weź wypełnij PCC będziesz miał spokój i komplet dokumentów.tak jak jantarski pisał nie trzeba wypełniać pcc-1 do kwoty 1000zl czy jakos tak, ja miałem w umowie wpisane 980zl i nie musiałem :D Wiem to ze swojego doświadczenia, nie wiem jak jest gdzie indziej , ale chyba powinno być tak samo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emzet Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 Z tego co wiem to nie trzeba wypełniać, tylko wystarczy podbić w US umowę K-S (zwolnienie z podatku od czynności cywilno-prawnych). Ale to zależy od Wydziału Komunikacji, także tam się dowiedz co jest potrzebne do zarejestrowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 a co z wartoscia pojazdu?oni maja niby swoje tabele. powiedzmy ze wpisze ze 954 jest warte 20k a u nich w tabeli bedzie 22k.jak to ogolnie jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 naliczą Ci wg tabelki, a jak sytuacja odwrotna to nie wiem, mogą zawsze brać wyzszą kwotę :lol: a ppc-1 nie wypełnia się też przy zakupie na fakture vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi Opublikowano 12 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2006 hmm, a pytanko z innej beczki troche.powiedzmy ze dzis kupuje moto. ILE moge jezdzic na papierach poprzedniego wlasciciela?wiem ze mam 14dni na zlozenie PCC-1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi