bOreK Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 sluchajcie mam pytanko czy do etz 150 musze lac mixol??? jak niebede lac to co sie staniie :?: :?: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Mixola oczywiście nie musisz lać :D Możesz lać inny olej do dwusuwów.A ja nie będziesz nic lać -zatrzesz silnik :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 a do jakiej mz nie muszisz ? Znaczy jezeli chodzi ci o sam mixol to nie musisz mozesz jakis inny olej A jak nie bedziesz lal to zatrzesz silnik Chyba do wszystkich silnikow dwosowowych leje sie olej w MZ ETZ 150 1:50 chyba ze jest na dotarciu wtedy 1:30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bOreK Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 LEeeeee a ja od tygodnia jezdze bez:P a moze b yc np. LOTOS miner :?: alny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bOreK Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 a naprzyklad jak naleje 2 litry beznyny??? to ile mam ml nalac oleju??? jeedzil ktos moze z was na beznynie VPower?? czy sa lepsze osiagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 do mz uniwersalna 95 olowiowa a ile na 2 litry to przeciez mozna latwo obliczyc boze :twisted: jak na 5l 100ml to na 2,5 50ml itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Lotos chyba nie produkuje oleju do dwusuwów(może się myle).Olej musisz lać do dwusuwów bo łatwo się on miesza z paliwem i nie zostawia tyle nagaru.A jak tankujesz 2litry to lejesz 0,04oleju-ja leje na oko jak masz tyle to zboku butelki z olejem są kreski najczęściej co 0,1litra i lejesz wtedy tak żeby poziom oleju był pomiędzy kreskami i będzie akurat :DA MZ możesz jeżdzić na bezołowiowej 95albo98 bo nie ma zaworów więc nie trzeba(ale jak chcesz to możesz)na uniwersalnej95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bOreK Opublikowano 15 Maja 2003 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 dzieki chlopki!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 15 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2003 Wraz z paliwem lejesz olej w proporcji 50:1 tzn na 50 czesci wachy 1 czesc oliwki, czyli na 5 litrów setke . A olej to z oznaczeniem 2 T np ten najtanszy mixol. P.S jesli chodzi o docieranie to takze 1:50 i ani grama wiecej :D)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 16 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2003 dwosowy nie wymagaja okreslonej bezyny-mozesz lac kazda ale na oleju nie oszczedzaj! ja nie masz innego to lej jaki kolwiek mineralny, silnikowy ale dobrej firmy-ja jak mnie bieda scisnie to leje castrol gtx od samochodu i tez jest ok-swieca ladna kawa z mlekiem Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 17 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2003 LEeeeee a ja od tygodnia jezdze bez:P a moze b yc np. LOTOS miner :?: alny??? Bez kur*a oleju jezdzisz?na samym paliwie??????? 8O .Bo jak tak to spoko. :twisted: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profaner Opublikowano 18 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2003 wlasie zadalem pytanie na temacie :motocykle co do mieszanki w dwusowach!!! jak to robicie jedziecie na stacje tankujecie bene i co do baku lejecie mixol nie merdacie tego specyfiku z bena? ja myslalem o kanistrze ale szczerze powie to rozwiazanie na krotka mete! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 18 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2003 jedziemy na stacje, lejemy odpowiednia ilosc i...wyciagamy buteleczke po kubusiu :twisted: z oleje-dolewamy i skaczemy po motocyklu zeby sie rozbeltalo Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 19 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2003 ja najpierw zamykam kranik,wtedy wlewam olej,i na koncu tankuje.nie musze juz skakac bo paliwko sie dobrze wtedy miesza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZ-MuszKieTeR Opublikowano 20 Maja 2003 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2003 dokladnie tak samo ... najczesciej leje 10L ... albo 12,5 ... zalezy jaki olej kupie i jaka bedzie podzialka na butelce ... najpierw olej do baku ... potem benia ... no i na koniec motorek na rece i deliktanie potrzasnac ... zeby sie dobrze ulozyla hahahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi