V12 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Kuzynaka kolegi robi w urzędzie komunikacji i podobno od pierwszego lipca ma wejść ustawa że na karte i dowód mozna jeździć moto do 125 Czy ktoś o tym też słyszał????Może jest jakaś stronka ze zmianami w przepisach ??????To dla mnie bardzo ważne!!!!!!!!!! Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja o tym słyszałem, ale troche inną wersję. 50 na karte, 150 na A1, A wiadomo wzwyż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Właśnie teraz tak jest a od 1 lipca ma wejśc ze na karte do 125 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pierun Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mam nadzieje, ze to nie jest prawda... Nie wyobrazam sobie, zeby taki trzynastolatek (czy tam czternastolatek) wsiadal na moto o pojemnosci 125ccm, sciagnie taki blokade i 170km/h moze zapier**... Do zdania karty motorowerowej w wiekszosci przypadkow nie wymaga sie zbyt duzych umiejetnosci, a wiedzy to juz chyba w ogole :D Lepiej niech juz zrobia to A1 do 150ccm, bo sportowa 125ccm mozna smigac, a taka MZ 150 juz nie? Glupota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 (edytowane) Mnie nie odchodzi czy tam będą jeźdzli 13 latki jam ich w du**eTylko sie pytam czy któś o tym słyszał dla mnie był by bardzo dobrze bo nie zamierzam wyrzucać kasy w błotona A1 bo w listopadzie ide na kurs samochoduI nie rozumiem opini że mołdy kierowca-zły kierowca nieraz takcy co mają 20-30 nie mają pojęcia o jeździe i motorem i samochodem zrobiłem już kilkanaście tyś i wiem jak to jest...........a co do MZ to jest barzdziej nie bezpieczna niż taki e odblokowane 125 które poleci o wiele więcej W Mz nic nie ma ani hamulcy ani zawieszenia a nie wspomne już tych wąskich oponkach.......... Edytowane 26 Czerwca 2006 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Unicron Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 I nie rozumiem opini że mołdy kierowca-zły kierowca nieraz takcy co mają 20-30 nie mają pojęcia o jeździe i motorem i samochodem Tu nie chodzi o "o brak pojęcia" tylko o to, że młoda osoba ma "ułańską fantazję" i prędzej da się niej ponieść niz 30 latek, czego dowodem są dodatkowe opłaty w ubezpieczalni dla ludzi do 25 roku zycia a nie od 25 roku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 nie zamierzam wyrzucać kasy w błotona A1 bo w listopadzie ide na kurs samochodu i motorem i samochodem zrobiłem już kilkanaście tyś i wiem jak to jest........... To widze, że kolega mimo braku prawka ma już spore doświadczenie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomb2 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 To może ktoś chcarytatynie się dowie co i jak z tymi pojemnościami i prawkami ???? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 no mowcie :D ja bylbym za tym zeby karte robic od 13 roku. mozna jezdzic 80 ccm a od 16 roku 125 ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 To widze, że kolega mimo braku prawka ma już spore doświadczenie :D[/qSzczęście sprzyja odważnym :D Widze że tutaj się raczej niczego nie dowiem w tej sprawie chyba sam się przejde do urzędu i sie spytam Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 A ja jestem za tym żeby zostało tak jak jest. Ponieważ trzynastolatek nawet przepisów niezna to mu dać 125 żeby się zabił. Mam kolegę który jeździ na Aprili RS125 i wyciąga 170km/h. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Jestem za zaostrzeniem przepisów. Może stopniowane prawo jazdy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Witam. Sie zastnawiałem właśnie nad zrobieniem A1 :DAle teraz ... :DMożna powiedzieć było by super jakby 125 była by dopuszczalna.No ale wiadomo ja nie mam dużo lat ale nie mam i 13 (jak robiłem karte to nie byłbym w stanie utrzymać moto 125 i lecieć 170:) )No bez przesady :P pozdr. <b>V12</b> No to idź czym prędzej do tej koleżanka i sie PYTAJ !!! pozdr. Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Mówcie coś na TEMAT tego czy tak jest a nie czy tak powinno byc, ja tylko dodam, że każdy rodzic ma głowe, więc wie na co dziecku pozwala... Czekam na info w tej sprawie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 26 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 http://panorama.infor.pl/kronikaprawa/port...?d=1&m=7&r=2006 Tu jest podany kalendarz zmian w prawie. Ja nic nie znalazłem, ale może komuś się uda. Trzeba kliknąć na datę w kalendarzu a poniżej pokażą się akty prawne wchodzące w życie z tą datą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi