Skocz do zawartości

POMOZY niechce odpalić:(

William
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam simsona SR 50/1 Enduro elektronika dałem gosciowi do remontu robił go rok i twierdzi ze cały silnik jest idealnie zrobiony wszystko zrobione na cacy ale niechce odpalic.Jka muwił silnik idealnie zrobiony ale twierdzi ze to moze byc wina układu po niewaz jest za słaba iskra prosz powieccie coś wiecej na ten temat czy ma racje czy nie czy moze byc to wina układu ze nieodpala czy co prosze o pomoc.gościu jka mi muwił niema już takiego dobrego wzroku dlatego niebedzie mi elektroniki robił.Ale mnie gnębi pytanie jeśli calutki silnik jest po kapitalnym remoncie a niechce odpalic .prosze jeszcze raz o pomoc czy moze to byc win aukładu tego mego simsona elektroni ?

Edytowane przez William

no hey! sprawdzaj po kolei: najpierw załóż sprawdzaną świece, póżniej wymież Fajkę, kabeł, spradź cewkę, jeśli nadal słaba iskra to może coś z modułem... ;( a jak elektronik to musisz mieć naładowany akumulator żeby świeca była bo ma elektroniczny zapłon. jeśli nadal lipa to trzeba by pewnie zapłon wyregulować... spróbuj to zrobić. pozdr

Ja bym jeszcze sprawdził dopływ paliwa, weź strzykawkę napełnij ją z 1-2 ml mieszanki, wlej w otwór świecy, wkręć świecę, podłącz faję i kop. Jak nie zapali (pochodzi choćby sekundę). to na bank masz coś z zapłonem. Jak pali to coś z dopływem mieszaniki paliwowej.

no bo on co chwile kupywal nowa cewke troche pojezdzil i do wymiany, a jak od srodka w przewodzie wysokiego byla izolacja zepsuta no i na dziure wjechal albo cos i styknely sie kabelki i dead, cewka sie wtedy rozwalala no bo to electronic a w normalnym najwyzej nieodpali stac sie nic niepowinno a ty jaki masz zaplon?

ale jak cos z zaplonem masz to niewesolo ja zaczelem wymieniac wszystko od przewodow az skonczylem na magnecie... no i wreszcie odpalil