William Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 (edytowane) Mam simsona SR 50/1 Enduro elektronika dałem gosciowi do remontu robił go rok i twierdzi ze cały silnik jest idealnie zrobiony wszystko zrobione na cacy ale niechce odpalic.Jka muwił silnik idealnie zrobiony ale twierdzi ze to moze byc wina układu po niewaz jest za słaba iskra prosz powieccie coś wiecej na ten temat czy ma racje czy nie czy moze byc to wina układu ze nieodpala czy co prosze o pomoc.gościu jka mi muwił niema już takiego dobrego wzroku dlatego niebedzie mi elektroniki robił.Ale mnie gnębi pytanie jeśli calutki silnik jest po kapitalnym remoncie a niechce odpalic .prosze jeszcze raz o pomoc czy moze to byc win aukładu tego mego simsona elektroni ? Edytowane 25 Czerwca 2006 przez William Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezar Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Rok!? Trochę chyba długawo. A świece wymienił chociaż? Może to być wina układu. Ale fajka też chyba może być uszkodzona. Wydaje mi się że to jeden z tych "magików"pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jantarski Opublikowano 25 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2006 Przeszukaj forum całkiem niedawno był wałkowany tematpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 29 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2006 a co ruszal w zaplonie?w elektronicu wujek tez niemogl odpalic tzn psul sie bo mial od srodka w przewodzie izolacje spalona i sie zwarcie robilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
premislauss Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 no hey! sprawdzaj po kolei: najpierw załóż sprawdzaną świece, póżniej wymież Fajkę, kabeł, spradź cewkę, jeśli nadal słaba iskra to może coś z modułem... ;( a jak elektronik to musisz mieć naładowany akumulator żeby świeca była bo ma elektroniczny zapłon. jeśli nadal lipa to trzeba by pewnie zapłon wyregulować... spróbuj to zrobić. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miaziu Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 słuchajCie , a jaki by był objaw przy spalonym module ? Bartosz powiedz coś więcej o przypadku twojego wujka , co sprawdzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.w Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 Ja bym jeszcze sprawdził dopływ paliwa, weź strzykawkę napełnij ją z 1-2 ml mieszanki, wlej w otwór świecy, wkręć świecę, podłącz faję i kop. Jak nie zapali (pochodzi choćby sekundę). to na bank masz coś z zapłonem. Jak pali to coś z dopływem mieszaniki paliwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartos_SzPaQ Opublikowano 2 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2006 no bo on co chwile kupywal nowa cewke troche pojezdzil i do wymiany, a jak od srodka w przewodzie wysokiego byla izolacja zepsuta no i na dziure wjechal albo cos i styknely sie kabelki i dead, cewka sie wtedy rozwalala no bo to electronic a w normalnym najwyzej nieodpali stac sie nic niepowinno a ty jaki masz zaplon? ale jak cos z zaplonem masz to niewesolo ja zaczelem wymieniac wszystko od przewodow az skonczylem na magnecie... no i wreszcie odpalil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi