zursus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Witam, mam problem z Dnieprem, silnik kopci z lewego cylindra, wymienilem ostatnio cylinder glowice tlok i pierscienie(wszystko nowe) i nadal to samo, kopci bialym dymem-czyli olej bierze. Prosze o jakas rade bo ja juz wymiekam! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 mozliwe, ze ci pierscionek pekl. a tak, jakie dales tloki? Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 http://forum.motocyklistow.pl/help-Ural-kopci-t49617.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zursus Opublikowano 24 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Tloki mam orygnalne, ukrainskie. Pierscionki cale-wczoraj sprawdzalem. Juz mam dosc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 24 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2006 Następny pęka :banghead:.Zmierz kompresje. Może masz nominalne tłoki w cylindrach na pierwszy szlif :banghead:. A może wszystko fajnie, ale segera nie zamontowałeś, albo wypadł, i ci charata gładź cylindra.Równo pracxuje na jałowych obrotach? Łatwo się odpala? W sumie przypadków może być mnóstwo. Ja tu tylko napisałem swoje sugestie bo na szczęście z Dnieprem nie miałem nic wspólnego, a Ural takich numerów mi nie robi.Ogólnie najpierw zmierzyłbym kompresję (na sucho i mokro - http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...174&hl=na+sucho ). Potem gaźniki. Mogę tylko zyczyć powodzenia ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zursus Opublikowano 26 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2006 Odpala swietnie-z pierwszego kopa, silnik pracuje rowniutko, na niskich obrotach zero kopcenia, dopiero na wysokich zaslona dymna, cylindry mam nominalne tak. Jak to mowia: technicznie jest to niemozliwa a jednak kopci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
galar Opublikowano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2006 Miałem to samo na odcinku 60 kmdniepr spalił 0,5 l oleju.Wymień pierścienie olejowe bo masz pewnie żeliwne na tz. eksportowemetalowe ze sprężyną w środku.A w ogóle to kup polskie cylindry i kompletne tłoki a problem się sam rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zursus miałem identyczny problem. To przejdzie motocyklowi po jakiś 150km . Wlasnie przejechałem ze 150km po generalnym remoncie, kopcił identycznie, biało-niebiesko. Jeżdz chłopie, sprawdzaj poziom oleju, zobacz jak tam wyglądają świece, może gażnik przelewa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Tylko co ma wspolnego przelewanie gaznika z nadmiernym braniem oleju..... :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 Mocu według mnie kopcenie czasem tez jest spowodowane slabym zapłonem mieszanki... gażnik przelewa i swieca jest "mokra". Kolega nie powiedział nam jeszcze ile tego oleju poszło;p więc Mocu jestes wróżbitą, a może tylko 100ml poszło w dym??:icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 28 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2006 ....kopci bialym dymem-czyli olej bierze.... a ile tego bierze to trudno powiedziec... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zursus Opublikowano 3 Lipca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Kopcenie troche ustalo, ale jeszcze czasem lubi puscic dymka :icon_biggrin: Moze sie przepalilo...?! Dzieki za pomoc! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 3 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2006 Zursus zobaczysz ze nawet ten czasami dymek zniknie. Ja juz przejechalem 1700km po remoncie i cos kolo pierwszej stowki mi zniklo kopcenie a po 500 zero dymka;] wiec glowa spokojna i jezdz ile wlezie;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi