Kyzior Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Witam! Czy niewielki wgniecenie w ramie może powodować złe prowadzenie się motocykla itp.? Mam okazje kupic ten motor po lekkim wypadku. Jak twierdzi właściciel salonu geometria nie została naruszona. Prawdopodobnie krzywe są lagi. PS: Jak ktoś wie skąd wziąć części(tanio) do cbr 125 to prosze o napisanie. Z góry dziękuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyex Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Miałem ten motocykl i prawdę mówiąc dostać do niej części do był kosmos. Teraz już jest tego nieco więcej, ale same plastiki i lampy... Lagi będzie Ci trudno znaleźć jedynie co to będziesz mógł je prostować. Jezeli jednak chodzi o rame to nie mam pojęcia co się może dziać nigdy takiego przypadku nie miałem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chcesz zacząć swoją przygode z moto od wpakowania sie w zwłoki po wypadku? Marny start szczególnie że w tym segmencie rynku masz gigantyczny wybór sprzętów w lepszym stanie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zalezy też w jakim miejscy jest walnieta ta rama!Jak bys nie dostał lagów to możesz dopasowac od innego moto i nawet z lepszą zawiecha i hamplem!pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyzior Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Chcesz zacząć swoją przygode z moto od wpakowania sie w zwłoki po wypadku? Hmmm...raczej to nie są zwłoki, rocznik 05 przebieg 5000 km, cała reszta ok.Plastiki w miare całe tylko poprzemieszczane, lampa cała.Z tego co widziałem to te lagi mogą być minimalnie krzywe ( na pierwszy rzut oka nie widać). Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomex Yamaha YBR125 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jak chcesz, ale ja bym się nie pakował w taki powypadkowy sprzęt. Co innego skrzywiony błotnik albo pęknięty klosz lampy a co innego pogięte lagi i rama - odpuść sobie lepiej ten temat. Jak już ktoś wcześniej wspomniał, w tym segmencie jest spory wybór więc znajdziesz coś lepszego na pewno. Dealer chce sprzedać towar, więc zachwala, że moto "prawie" idealne a jest po niezłym dzwonie :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyzior Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Sprawa wygląda tak że motor jest gościa z mojej szkoły. On oddał moto do serwisu zeby odzyskać kase z ubezpieczenia. Gadając z dilerem on powiedział, że on naprawią ten motor i dadzą do sprzedaży, wie raczej da sie go doprowadzić do stanu sprzed wypadku. Wolałbym odkupic motor od tego gościa ze szkoły i samemu go naprawić, bo na pewno taniej wyjdzie.Tylko bede musiał zapytać w salonie co dokładnie jest uszkodzone. Czy uszkodzenie widelca jest aż tak straszne? Przecież jesli się to wymien to nie powinno być róznicy. Tymbardziej że nie są one jakoś powykręcane w cztery strony świata. Jak powiedział diler "mogą być lekko krzywe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 zanim nabyles pojazd w takim stanie mogles sie zorientowac jak z czesciami bedzie, swoja droga cbr125 niema 100km i niejezdzi po 200km/h wiec prostowane lagi "przejda"......ja bym osobiscie jej niebral, no ale jak cena byla odpowiednia i masz czas i kase na remont to czemu nie, bo w sumie wiesz na czym jezdzisz, a tak diler by poprostowal wszystko i uczepil karteczke"bezwypadkowy" pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Przekonasz się, że za kasę którą wsadzisz w naprawę kupiłbyś moto w lepszym stanie i jeszcze by ci sporo zostało. Chyba że tak jak pisze dqree będziesz wiedział na czm jeżdzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyzior Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Nie wiem czy naprawa wyjdzie bardzo dużo...Do wymiany widelec, ewentualni ktoraś półka, dźwignia biegów, klamka sprzęgła i pospawać plastiki, ewentualnie pomalować. Dealer mówił że jak go poskładają to cena będzie ok 6000zł, ale niewiadomo jak poskładają. Więc lepiej zrobić to samemu- przynajmniej ma sie pewność ze jst ok. Czy znacie jakieś sklepy, komisy z częściami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Błąd w twoim rozumowaniu leży w miejscu, że myślisz ze istnieją "sklepy z częściami" :) A czegoś takiego nie ma, a jeśli nawet są jakieś resztki z innych moto to nie znajdziesz tam części do CBR 125. Będziesz zmuszony kupować oryginalne części, a gwarantuje, że lagi do CBR nawet o pojemności 125 nie są tanie... A pewności że jest ok nigdy miec nie będziesz bo co bity sprzęt to bity sprzęt i kropka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwyex Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Wejdz sobie na allegro ... wpisz "cbr 125" i tam są jakieś części możesz w czymś powybierać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyzior Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Allegro już przepatrzyłe...coś by wybrał. Ostatecznie można sprowadzić zza granicy albo dopasować od innego moto ( ale to już kombinowanie-czego bym nie chciał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi