Skocz do zawartości

Jaki olej do teleskopów pprzednich WSK 175 (telekopy po regeneracji)

kobuz1
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dość niedawno kombinowałem z przednim amorem w Uralu. Nalałem Castrola do zawieszeń, mineralnego, klasa 20W (oleje do zawieszeń nie mają indeksu xxWxx, tylko samo xxW). Jest w miarę ok, trzyma się w zakrętach, a i tłumi nawet. Spokojnie możesz próbować 15W. No ale poczekajmy na kogoś, kto może walczył z zawiechą w samej WSK :wink:.

Też tak chciałem :).

Oleje mające wyższy indeks są bardziej lepkie. 20W to najbardziej lepki mineralny olej. Indeksy niższe to 15, 10, 5 i 2,5. Z 2,5 producenci się wycofują, 5 mało kto kupuje, 10 leją do enduraków, a 15 do szosowych japońców czy innych turystyków. Tak mi powiedział chłopak w sklepie motocyklowym.

Aha, i wszystkie są ze sobą mieszalne. Jak zmieszasz 20 i 10 w proporcjach 1:1 to Ci wyjdzie 15, więc masz pełną paletę możliwości :).

Mój temat o oleju do zawieszenia Urala:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...ic=45256&hl=20W

Ale kombinujecie...

W mojej gazeli i jawie mam zalany amortyzol.Zawiechy byly oczywiscie wczesniej regenerowane.Wszystko bardzo dobrze dziala.Nie widze sensu w kupowaniu drogich olejow do zawieszen w sprzetach o jakich mowa w tym temacie.

siema, tak sie składa że dostałem od kumpla Motula 10W do teleskopów, zostalo mu 300ml wiec jak dla mnie w sam raz bo ja potrzebuje na każda lage po 90ml oleju:) czyli w sumie 180ml na dwoie lagi, to bardzo mało:) Wleje ten olej i zobaczymy efekty:)

Kolego Wueska, niby czemu zawieszenie w MZ jest do bani? Moim zdaniem jest bardzodobre, ładnie tłumi i wogule bardzo przyjemnie sie jedzie, a przy hamowaniu ładnie przód siada:D

mnie sie taka praca teleskopów podoba!

Pozdro

Nie masz sie czym chwalic

O jezu a ty żeś nigdy nic se nie załatwił na lewo nie zakosił?? Aż mi sie wierzyć nie chce ze jestes taki pożądny bez urazy. Jezeli oleju było kilkanaście litrów a kazdy se do lewarka po ciachaczu brał to czemu nie kożystać??

O jezu a ty żeś nigdy nic se nie załatwił na lewo nie zakosił?? Aż mi sie wierzyć nie chce ze jestes taki pożądny bez urazy. Jezeli oleju było kilkanaście litrów a kazdy se do lewarka po ciachaczu brał to czemu nie kożystać??

[/quote

Nigdy niczego nie ukradlem bo nie jestem zlodziejem.Uwierz, nie wszyscy mysla tak jak ty :)

Nigdy niczego nie ukradlem bo nie jestem zlodziejem.Uwierz, nie wszyscy mysla tak jak ty

A myslisz ze np jak cos załatwisz czasem se taniej bo coś jakas rzecz pochodzi z lewego interesu to nie jest kredzież poprostu tylko nie zadajesz sobie z tego sprawy a napewno kupiłes cos na lewo albo masz pirackie płyty ?? jeżeli masz to w tym momęcie okradasz jakiegoś artystę z praw autorskich