Skocz do zawartości

dniepr szarpie przy wpinaniu 1 biegu

zildian
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. sprawa strzelania w tłumik rozwiązana...

teraz kolejne pytanie (może lamerskie) ale dla pewności

moto chodzi na jałowym biegu wszystko władnei pięknie i wkleszczam 1wszy bieg...

tej " operacji " towarzyszy szarpnięcie motorem i ostry zgrzyt.. jadąc na kolejnych biegach juz takiego objawu nie ma a przynajmniej jest niewychuwalny...

co jest ? niedociągnięta linka sprzęgła ????....

pozdro

co jest ? niedociągnięta linka sprzęgła ????....

Tak. Od tego zacznij. Jednak pamiętaj, że skrzynia ta nie jest zsynchronizowana, więc prawie zawsze szarpnie (ale będzie to raczej cichy stuk, a nie szarpnięcie do przodu cały motocyklem). Szarpanie zmniejsza się przy bardzo niskich obrotach jałowych, gdy w skrzyni jest gęsty olej...

• 4 tygodnie później...

Kiedu sciągnąłem kaśkę z za wschodniej granicy miewałem takie niespodzianki jak rozpatrywana. Powodem były odwrotnie założone tarcze sprzęgłowe i jedna słabo zazębiała o wałek skrzyni. Może to jest przyczyna?

Tak naprawdę to wszystko było odwrotnie w tym sprzęcie.

Kiedu sciągnąłem kaśkę z za wschodniej granicy miewałem takie niespodzianki jak rozpatrywana. Powodem były odwrotnie założone tarcze sprzęgłowe i jedna słabo zazębiała o wałek skrzyni. Może to jest przyczyna?

Tak naprawdę to wszystko było odwrotnie w tym sprzęcie.

U mnie jak kupilem moto tez tarcz byla odwrotnie zalozona. Zdarzalo sie ze przy wcisniecu klamki sprzegla tarcza "zlazila" z walka sprzeglowego. Pozniej po puszczeniu klamki krotkie grrrr, i znowu sprzeglo bylo.

Musialem przez to specjalnie wyciagac skrzynie :icon_exclaim: