zildian Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Witam. sprawa strzelania w tłumik rozwiązana... teraz kolejne pytanie (może lamerskie) ale dla pewności moto chodzi na jałowym biegu wszystko władnei pięknie i wkleszczam 1wszy bieg... tej " operacji " towarzyszy szarpnięcie motorem i ostry zgrzyt.. jadąc na kolejnych biegach juz takiego objawu nie ma a przynajmniej jest niewychuwalny... co jest ? niedociągnięta linka sprzęgła ????.... pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 co jest ? niedociągnięta linka sprzęgła ????....Tak. Od tego zacznij. Jednak pamiętaj, że skrzynia ta nie jest zsynchronizowana, więc prawie zawsze szarpnie (ale będzie to raczej cichy stuk, a nie szarpnięcie do przodu cały motocyklem). Szarpanie zmniejsza się przy bardzo niskich obrotach jałowych, gdy w skrzyni jest gęsty olej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Jeszcze sprzęgło nada obadac może wysprzęgla na pograniczu i właśnie tak będzie szarpac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zildian Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 aha .. ok.. czyli warto tez oblookac generalnie olej w skrzyni...ale to dopiero po sesji tera nie ma czasu :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Od siebie mogę dodać, iż w Uralu mam Hipol GL-4 80W90. Polecam, bardzo dobrze się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zildian Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 a generalnie silnik zalewacie mineralnymi rozumiem... bo podejrzewam ze syntetyk "wydmuchalby" sporo sprzętu przez odme :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Mineral, choć czasem leją półsyntetyki. Ja zalewam mineralne 20W50 (Motul do pełna, a teraz dolewam Shella). Spisuje się świetnie, choć spora tego zasługa olejowej miski aluminiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zildian Opublikowano 23 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 olejowej miski aluminiowej. dobre dobre :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardan Opublikowano 23 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2006 Przyczyna szarpania nie jest olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor7903 Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Kiedu sciągnąłem kaśkę z za wschodniej granicy miewałem takie niespodzianki jak rozpatrywana. Powodem były odwrotnie założone tarcze sprzęgłowe i jedna słabo zazębiała o wałek skrzyni. Może to jest przyczyna?Tak naprawdę to wszystko było odwrotnie w tym sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 22 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2006 Kiedu sciągnąłem kaśkę z za wschodniej granicy miewałem takie niespodzianki jak rozpatrywana. Powodem były odwrotnie założone tarcze sprzęgłowe i jedna słabo zazębiała o wałek skrzyni. Może to jest przyczyna?Tak naprawdę to wszystko było odwrotnie w tym sprzęcie. U mnie jak kupilem moto tez tarcz byla odwrotnie zalozona. Zdarzalo sie ze przy wcisniecu klamki sprzegla tarcza "zlazila" z walka sprzeglowego. Pozniej po puszczeniu klamki krotkie grrrr, i znowu sprzeglo bylo.Musialem przez to specjalnie wyciagac skrzynie :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi