NaczelnyFilozof Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Albo nie umiem szukać, albo sie nie znam.Bo tak słowacy mają płatne autostrady za pomocą winietek.Ale takie pytanie? Motocykliści też płacą? :buttrock: Mam nakleić winietkę na kask? :banghead: Acha bynajmniej nie mam zamiaru jeździć słowackimi autostradami.Ostatnio miałem przyjemność jechać tym ich 700metrowym tunelem nad Cadcą i w deche było :banghead: I tak sie mi myśli przejechać tym ichnim 4975metrowym tunelem przy autostradzie D1 ( strona wwww :) A może jechał Ktoś tamtendy? A może w Polsce za kilkanaście lat sie doczekamy czegoś podobnego? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo77 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Na motocykle nie ma winietek na terenie czech i słowacji,przynajmniej tak było :buttrock:Przejeżdzałem przez te tunele kilka razy ale jakoś nie widzialem w tym nic fascynującego :banghead: pozdr.Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astarte Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Ja przejeżdżałam też przez tunel na Słowacji... nie wiem czy ten najdłuższy, ale możliwe, bo chwilę w nim jechaliśmy (koło Popradu). Jednak nie wspominam go miło, bo dostałam po wyjeździe mandat od niebieskiego :buttrock: Rada: nie zatrzymuj się w nim w celu wykonania fotografii poglądowej :banghead: :) ps. ale przeżycie rzeczywiście fajne... podobało mi się :banghead: pzdr @starte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ale takie pytanie? Motocykliści też płacą? :wink: Mam nakleić winietkę na kask? :icon_mrgreen: Acha bynajmniej nie mam zamiaru jeździć słowackimi autostradami.Ostatnio miałem przyjemność jechać tym ich 700metrowym tunelem nad Cadcą i w deche było :icon_mrgreen: I tak sie mi myśli przejechać tym ichnim 4975metrowym tunelem przy autostradzie D1 ( strona wwww :rolleyes: A może jechał Ktoś tamtendy? A może w Polsce za kilkanaście lat sie doczekamy czegoś podobnego? :icon_mrgreen:Jechałem ostatnio tamtędy w weekend, fajny tunel ale ciekawiej pojeździć sobie po zakrętach w tatrach, albo okolicach słowackiego raju -a tu tylko spaliny i huk (i 80km/h). Wolałbym żebyśmy się w polsce doczekali jakichś autostrad niż tuneli, u nas nie ma aż takiej potrzeby rycia w ziemi :icon_mrgreen: , a na słowacji budowa tras szybkiego ruchu idzie dość sprawnie, czego nie można powiedzieć o naszym kraju.Winietke jak jest konieczność zawsze można przykleić na owiewce,baku,......do kasku daleko :cool: , ale u nich chyba nie trzeba jak narazie, przynajmniej my nigdy nie próbowaliśmy kupić :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NaczelnyFilozof Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 Dzięki ludzie za odpowiedzi :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack-Jawa Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Tak jak napisał gringo77 na czeskich i chyba na słowackich autostradach motocykle jeżdżą za darmo.To chyba jedyne kraje w Europie które są aż tak przyjazne motocyklistom. Bo wszędzie to trzeba płacić za moto. A już całkowitą porażką są Włochy, tam za przejazd na moto po autostradzie płacisz tyle samo co za auto osobowe tj ok. 10 euro za 200 km Jeśli polubiłeś jazdę w tumelach to polecam Austrię no i niestety Włochy też.Tuneli tam dostatek. I nawet są dobrze wentylowane. Najgorsze są tylko długie tunele o ruchu dwukierunkowym tam to się idzie udusić od spalin.No i w Austrii niektóre długie tunele są płatne dodatkowo :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: Ale jak się nie śpieszysz i masz czas to lepiej śmignąć nie tunelem ale po winklach :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli mowa o tunelach to ostatniej soboty miałem okazję jechać tunelem o długości 24,5 km długości :) Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 Jeśli mowa o tunelach to ostatniej soboty miałem okazję jechać tunelem o długości 24,5 km długości :) phi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodi Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 phi :-) i co cię tak śmieszy tylko nie mów , że wiesz gdzie to jest :) :) Cytuj " Im więcej jeżdzę tym mniej czuję się motocyklistą " . "The Nightrider, that is his name. The Nightrider. Remember him when you look at the night sky". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2006 i co cię tak śmieszy tylko nie mów , że wiesz gdzie to jest :) :) Ech Kodi. I to jest właśnie piękne. Tylko MY wiemy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti Opublikowano 1 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Na motocykle nie ma winietek na terenie czech i słowacji,przynajmniej tak było :buttrock: I jest nadal :buttrock: tylko pozazdościć :icon_mrgreen: Edytowane 1 Lipca 2006 przez arti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi