kapsselzzr Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 :icon_razz: witam mam pytanie do posiadaczy kawasaki zzr 600 mam niewielki problem i prosze o pomoc. problem jest taki gdy mocno hamuje przednim hamylcem opciera mi koło przednie o wypełnienie pługu czy moze ktos wie jak temu zaradzic??? ogladałem pare egzempalarzy zzr i wszystkie miały ten sam problem obtarta farbre. czy moze mi ktos pomóc nad tym zaradzic :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 A to mnie z deczka zaskoczyłeś tą sprawą, ja u siebie czegoś takiego nie widziałem. Masz to podczas normalnego hamowania czy jak stawiasz moto na przednie koło? Dziś się przyjże tej sprawie u siebie z bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario1810 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Mialem zzr600 z 90r i nie mialem takeigo problemu.. Moze masz juz wyrobione sprezyny albo uszczelniacze przepuszczaj.. Lagi ci nie ciekna ?? Dzwina sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Myślę, że w moto, które oglądałeś starta farba na pługu nie była spowodowana obcieraniem koła, tylko od syfu z pod przedniego koła ( kamyki, piach itp. ). Czy na pewno koło obciera ci o pług? Jeżeli tak, masz żle spasowane owiewki, lub krzywe zawieszenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Obejrzałem swoje moto i jestem pewien że podczas normalnego hamowania takie cuda nie sąmożliwe żeby koło obcierało o pług. Tak jak słyszałeś albo masz siadnięte zawieszenie albo owiewka za mocno wystaje. Na jakiej podstaiw tak sądzisz że Ci obciera? Przypominam że podczas hamowania wydobywa się z przedniego zawieszenia dźwięk, za sprawą nawiercanych tarcz które pojękują ( ;) bez skojarzeń ). Dla pewności możesz sobie przykleić chociaż grubszy kawał plasteliny w to rzekomo obcierane miejsce, przejedź się, zachamuj i zobacz czy faktycznie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrRat Opublikowano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 ;) witam mam pytanie do posiadaczy kawasaki zzr 600 mam niewielki problem i prosze o pomoc. problem jest taki gdy mocno hamuje przednim hamylcem opciera mi koło przednie o wypełnienie pługu czy moze ktos wie jak temu zaradzic??? ogladałem pare egzempalarzy zzr i wszystkie miały ten sam problem obtarta farbre. czy moze mi ktos pomóc nad tym zaradzic :lapad: Ja mam z 97 roku i nie mam takich problemow, to chyba jednak wuna tak jak wczesniej chlopaki pisali zle poskladanych owiewek albo wywalonego zawieszenia z przodu. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 qmpel ma zzr, ale takiego numeru nie ma, bo sam tez duzo nin jezdzilem. jezeli Ci sie obciera, to moze masz plastiki zle spasowane wzglednie lagi krzywe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrew Opublikowano 20 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Potwierdzam, fizycznie niemozliwe jesli geometria zawieszenia jest OK. Cytuj ******************** Triumph Speed Triple :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 to nie koło tylko smieci wyrzucane przez opone na pług na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WALDEK72 Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 u mnie nic takiego nie ma sa prztarcia ale od syfu spod kola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konował Opublikowano 12 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2006 (edytowane) U mnie tez takiego czegoś nie zaobserwowałem. Edytowane 12 Lipca 2006 przez Konował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi