Pastor Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2006 Troszeczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiu Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2006 Troszkę chyba nieaktualne!!!!!!!!!!!1 W tym wypadku tak, ale jeśli spojrzeć na ogłoszenia w prasie lub w sieci, to temat zamiany Junaków na różna cuda jest jak najbardziej aktualny. P.S. Zamienię Junaka na nożyce do strzyżenia owiec :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 Własciwie to jestem w szoku ze ktos chce podnosic reke na janka w celu zwiekszania mocy pojembnosci szybkosci, chopper, itd. Motor Junak został zaprojektowany jak został zaprojektowany i nie jest to motor rajdowy, to zabytek techniki, to przebłysk checi konstruktorów nad zasrana komunistyczna biurokracja i biedą traktujmy wiec te wszystkie maszyny z tamtych lat wiekszym szacunkiem. Jako wieloletni posiadacz junaka m-10 powiem pare żeczy1)Junak ma wiele wad które trzeba polubic i tyle2)jazda z predkoscia 60-75 to tyle ile janek lubi i wtedy ładnie pracuje tah-tah-tah3)chopper to barbazynstwo, lepiej kupic rozbitego japonczyka i se pospawac jakies radosne wynalazki, lub od razu wpakowac silnik garbusa do jakies blizej nie zidentyfikowanej ramy i miec z głowy4)Junaków nie bedzie wiecej tylko mniej, wiec zanim wezmiesz sie za jakies przeróbki to sie zastanów czy da sie to jakos kiedys odkrecic a nie skonczy sie na złomowaniu5)Rekonstrukcja motoru trwa wieki i naprawde trzeba to lubic i miec nerwy jak postronki i troszke kasy, no moze znacznie wiecej niz troszke, 6)Mój tatko miał junaka od nowosci kupił go z fabryki w cenie syreny(i przz nastepne 3 lata jedli suchy chleb i ziemniaki) i juz wtedy były z nim problemy, wiec da sie pewne żeczy usunąc(wadliwy zapłon, kiepskie ładowanie, cieknące amory) dzieki nowym technologiom a także nieco podrasowac(poleka kanałów dolot-wylot) ale bardzo niewieleWiec jesli nie raduje cie to tylko troche łechta daj spokój, jesli lubisz jezdzic szybko, daj spokój, jesli dojeżdzasz do pracy motorem to daj spokójA MZ? to fajny szybki małozawodny małopalący(no bez przesady) motor z którym nie bedziesz miał problemów, ale nikt sie za toba nie obejrzy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merh Opublikowano 6 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2007 miałem emze i mam junaka i powiem ze emza i junak stoja na podobnym poziomie jesli chodzi o obsluge-jak sobie zrobisz tyle pozniej musisz w drodze naprawiac.mam bezawaryjnego jana i miałem bezawaryjną emze.prowadzenie wiadomo-emaza 100kg lzejsza :buttrock:ogolnie do szpanu i turystyki-junak,do miasta emza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junakforever Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 hej wedlug mnie o wiele lepszy jest junak moze osiagi ma gorsze ale ma o wiele ladniejsza sylwetke bardzo dobrze trzyma sie drogi ale niestety jest to motocykl ktory ma juz dobre pare latek i zawsze moze sie cos przydarzyc zaleznie jak wykonany jest remont a co do osiagow jasio wcale nie ma kto wie jak slabych na nasze drogi to spokoa i jeszcze jedno jesli junak jest w dosc duzym stopniu orginalny to ani sie nie zastanawiaj takie jest moje zdanie ale naprawde trzeba kochac ten motocykl bo moze czasem sie owkurzac hehehehehehe a jesli kupujesz to musisz wiele rzeczy sprawdzac zaczynajac od ramy swiatel i silniczka pozdr tomek gans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2007 A ja mysle poniewczasie ze tyrzeba sie było zamienic i sprzedac janka, a za uzyskane pieniadze kupic jakas starsza japonie:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi