emil1005 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Siema, a więc tak:mam mały problem ze sprzegłem, a mianowicie nie działa tak jak powinno, ale nie chodzi o to...Czy ktoś z was może mi wytłumaczyć zasadę działania takiego sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Ale napisz co znim nie tak (troche mi nerwów zjadło sprzęgło w apie)..... Linka ciągnie mechanizm na deklu on odsuwa sie od dekla i dociska srodek, kiedy srodek jest dociskany tarcze rozchodzą sie.... http://img124.imageshack.us/my.php?image=beztytu322u1et.png Grafikiem nie będe :icon_mrgreen: Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 masz 4-6 tarcz.w gruncie chodzi o to ze talerze mają frez(nazebienia,ktore nachodzą na kosz lub jakos w iinny sposob polonczone są na stale z walkiem od skrzyni biegow.teraz wciskajac sprzeglo masz jeszce tarcze (korkowe igielitowe,asbestowe) ktore po zlonczeniu z tarczami metalowymi zalanczaja je(sciskają) i zaczyna sie krecic skrzynia biego bo tarcze stalowe są z tym walkiem polonczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 Wiem jak działa sprzęgło a z twojego tlumaczenia Dibo nic bym nie zrozumiał,tarcz jest 6 Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 ja tez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 (edytowane) Chodzi o to że sprzęgło jest "martwe"... niby chodzi klamka tak jak trzeba, a nie wysprzęgla,mam jeszcze pytanie czy te śrubki co trzymają te blaszki i są na sprężynkach to mają być dkręcone do końca czy nie? ja tez nie i po co spamujesz? ilość postów jest dla ciebie tak bardzo ważna? :icon_mrgreen: Edytowane 17 Czerwca 2006 przez Hazell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 17 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 No raczej napewno do końca , ja bynajmniej tak dokrecilem (na podkladkach spręż) i chodzilo dobrze, albo tarcze ci padly albo mechanizm sprzęgla badz spaliles tarcze..... Ewentualnie zbyt mala ilosc oleju Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2006 No raczej napewno do końca , ja bynajmniej tak dokrecilem (na podkladkach spręż) i chodzilo dobrze, albo tarcze ci padly albo mechanizm sprzęgla badz spaliles tarcze..... Ewentualnie zbyt mala ilosc oleju Jutro niedziela :/ a tak to bym włożył tarcze inne bo mam, albo cał kosz sprzęgłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość japko Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Chodzi o to że sprzęgło jest "martwe"... niby chodzi klamka tak jak trzeba, a nie wysprzęgla jezeli nie rozłacza skrzyni na ciepłym pracujacym silniku, nie zmieniałes ostatnio oleju a zwykła regulacja nie wystarcza to najprawdopodobniej odkrecił sie kosz sprzegłowy, którys z elementów sprzegła lub dekiel(to bys chyba zauwazył :banghead: ), spalone lub wykonczone tarcze sprzegłowe objawiały by sie tym ze sprzegło by sie slizgało pod obciazeniem :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drafia Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Witam jest to mój pierwszy post odświeżam temat bo niewiedze sensu zakładać nowego :) mianowicie mam w swoim Red Rose (silnik Rotax123) zauważyłem brak sprzędła to znaczy gdy naciskam sprzęgło i motor jest na biegu to tak jak bym nie miał naciśniętego sprzęgła:( linka nie jest zerwana nawęd dokręcałem delikatnie przy klamce, oleju nie wymieniałem czytałem gdzieś ze mogły się spiec tarcze i trzeba na pych odpalić i po kilku km powinny się rozkleić co to może być a jak to tarcze i wiecie gdzie można tanie kupić to dajcie namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2008 Drafia motocykl moze nie byl dlugo odpalany i tarcze sie zkleily. Sprobuj wzocic bieg i pchnac mtocykl troche do tylu i do przodu pozniej odpal silnik i wcisnij pare razy klamke od sprzegla. Jesli to nic nie da to wtedy napisz bedziemy myslec dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drafia Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 nic to nie dało:(motor palił normalnie wcześniej a dokładniej dzień wcześniej było z nim wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zeby w mojej apce odkleily sie tarcze, to musialem sie troche napocic...najpierw wyciaganie na gorke coby jakos odpalic moto, jak juz odpalil to chwile przejechalem (żeby olej się ogrzał), po czym wcisnalem sprzeglo i dodalem gazu- zadziałało :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drafia Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 tarcze tak same z siebie mogły się skleić??? dzień wcześniej było ok zobaczę jeszcze przejadę sie kilka km i może zadziała bo skoda rozbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2008 tarcze tak same z siebie mogły się skleić??? Mogły, choć przy obecnej temperaturze nie powinny- sprzęgło woła o sprawdzenie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi