Skocz do zawartości

Aprilia RS50

Tomekrudy
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witam!! czy miał ktoś taki problem z Aprilką lub czy moze wie co to może być...Jak ją odpalam włączam zapłon wszystko jest OKEJ, ale jeśli jużjest odpalona i wyłącze zapłon to silnik dalej chodzi :icon_mrgreen: i trzeba go gasić na biegu:| co to może być,.....?

• 9 miesięcy temu...

A ja natomiast mam inny problem:

Przymierzam się do zakupu czegoś sensownego a z racji braku prawka A,A1 muszę wybierać w 50tkach... mam możliwość kupna od kuzyna z Niemiec prawie nowej takiej aprilki po tuningu (80) i zastanawiam się... nigdy nie miałem styczności z tym motorkiem więc stąd moje pytanko: do jakiego wzrostu można na to się wpakować (sam mam 188 co może być istotną przeszkodą).

EDIT: wypatrzyłem też fajną Yamahe TZR 50... który lepszy?

Edytowane przez Cite

Właśnie o to chodzi że nie mam zamiaru robić prawka narazie :icon_mrgreen: (brak czasu na to)... a taka zabaweczka by była fajna. :icon_mrgreen: Osiągi nie muszą powalać, byleby się tym dało po mieście spokojnie zasuwać. :buttrock: Swoją drogą z tego co czytałem to tzr'ka ma gabaryty maszyn powyżej 250cc... :buttrock: więc chyba aż tak źle by nie było. Cóż jeszcze wszystko przede mną ;].

lepiej popatrz na magneto:PP zawsze mnie cieszy ten napis:p

http://bikepics.com/pictures/775731/

tez taki macie????:clap:

Witam!! wie ktoś gdzie można przeczytać czy aprilka ma silnik Minareli?tzn gdzie na silniku...
Edytowane przez Jimmy

Witam!! czy miał ktoś taki problem z Aprilką lub czy moze wie co to może być...Jak ją odpalam włączam zapłon wszystko jest OKEJ, ale jeśli jużjest odpalona i wyłącze zapłon to silnik dalej chodzi :D i trzeba go gasić na biegu:| co to może być,.....?

Czy przy wyłączonym zapłonie można uruchomic silnik? Jeśli tak, to sprawdż układ gaszenia silnika, w Apce jest to chyba minus na mase, poszukaj schematu i weź miernik do ręki :D Pozdrawiam

• 4 tygodnie później...

Witam!! czy miał ktoś taki problem z Aprilką lub czy moze wie co to może być...Jak ją odpalam włączam zapłon wszystko jest OKEJ, ale jeśli jużjest odpalona i wyłącze zapłon to silnik dalej chodzi i trzeba go gasić na biegu:| co to może być,....

ja mam też coś takiego u mnie to jest coś z kabelkiem do stacyjki, bo jak wyłącze zapłon, a ona nadal chdzi, to wystarczy poruszać tym kabelkiem... mam zamiar to zrobić, ale zbytnio mi się nie chce...