Skocz do zawartości

mTTr

Rekomendowane odpowiedzi

od jakiegos czasu rozgladam sie za kurtka skorzana. jak przegrzebalem internet to znalazlo sie nie wiele. ta Kurtka przykula moja uwage. czy ktos z was ma przyjemnosc uzywania tej kurtki, jakie macie wrazenia???

prosze o konkrety!

jak zdaje egzamin pas nerkowy - wydluzenie z tylu, czy zamki solidne, czy pod szyja wieje... i inne ktore mogly wyniknac z uzytkowania???

Edytowane przez Sadek

..no to.. mam takową kurteczkę wręcz prawie identyczną.. nie ma tych pasków do zwężania w pasie..są dwa zamki ido zapinania jeden żeby ciaśniej zapiąć kurtke a drugi na luźniejsze... w mojej nie wiem jak tu jest zamek do przypięcia spodni ..u mnie pasował do spodni MODEKA.. jeździłem w niej 3 sezony bo potem kupiłem sobie alpinestara....texa. ale czasem dalej w niej brykam.. bardzo przyjemna kurteczka ... nie sprzedam jej napewno

i udało mi sie kupić ją w szmatexie jako nówkę za 100 zł.... wtedy byłem zadowolony.. :banghead: :banghead:

Edytowane przez pit_1

z obaw, ze temat zostal zapomniany zabawiam sie w archeologa, jesli ma zginac smiercia naturalna to do oczyszczalni, jesli ktos ma chec sie wypowiedziec, zapraszam

pozdrawiam

Edytowane przez Sadek

to jest moj najmniejszy problem, wyjmowane sa i to sie liczy, dokupie twarde i bedzie full wypas, poza tym spelnia inne moje kryteria i mi sie podoba, wiec lux...a naszukalem sie, ze hoho

to jak...uzywa ktos?

• 1 rok później...

od jakiegos czasu rozgladam sie za kurtka skorzana. jak przegrzebalem internet to znalazlo sie nie wiele. ta Kurtka przykula moja uwage. czy ktos z was ma przyjemnosc uzywania tej kurtki, jakie macie wrazenia???

prosze o konkrety!

jak zdaje egzamin pas nerkowy - wydluzenie z tylu, czy zamki solidne, czy pod szyja wieje... i inne ktore mogly wyniknac z uzytkowania???

Witam,ja również jestem zainteresowany tą kurtką,mineło troche czasu od ostatniego postu więc może teraz ktoś ją posiada?

Witam,ja również jestem zainteresowany tą kurtką,mineło troche czasu od ostatniego postu więc może teraz ktoś ją posiada?

Witaj,

tak sie sklada, ze jestem posiadaczem tej kurtki od dwoch sezonow (kupilem ja niedlugo po tym jak zalozylem temat). Przejezdzilem ok 12 000 km i jestem w pelni zadowolony.

Protetorow nie wymienilem na plastikowe, nie bylo potrzeby. Oryginalne sa dosc solidne. Wada jest to ze protektory przesuwaja sie w kieszeniach na lokciach. Problem rozwiazalem w ten sposob, ze zdewastowalem podpinke, wkleilem rzepy na wewnetrzna czesc rekawa(jest tam cienka gabeczka), druga czesc rzepa oczywiscie na protektor(uzylem butaprenu). Troche mialem zabawy z ustawieniem protektorow w zadanej pozycji, ale raz przeprowadzona operacja poskutkowala swietym spokojem. Wszystko jak na razie sie trzyma kupy.

Jesli chodzi o wlasciwosci eksploatacyjne to jestem w pelni zadowolony. Kieszenie, w ktore wyposazona jest kurtka, sa bardzo przydatne. W prawej na boku portwel, w prawej poziomej telefon i kluczyki do moto, w lewej poziomej klucze od domu, w lewej na boku cisnieniomierz i kawalek sznurka, ew fajki. Kieszeni wewnetrznej praktycznie nie uzywam, niewygodna w uzyciu.

Zapiecie pod szyja solidne. W polaczeniu z kominiarka z Lidla w pelni szczelne. Pas nerkowy wbudowany w kurtke zdaje swietnie egzamin. Paski regulacyjne mam sciagniete na maksa, co daje idealna szczelnosc. Praktycznie nigdy nie stosowalem pasa nerkowego, nawet w zimne dni nie ma problemu(nalezy zaznaczyc ze jezdze w skorzanych spodniach z dosc wysokim stanem). Podpinka na zimne dni siwtnie zdaje egzamin. Podwojny suwak, to w moim przypadku extras, ktorego nigdy nie uzywam. Mozliwe, ze prze fakt doboru rozmiaru - na luzniejszym jest po prostu za luzna(nawet w zimne dni jak sie dosc grubo ubieram, wtedy na ciasniejszym jest ciasniej, ale za to szczelnie i cieplo).

Pasek do spiecia ze spodniami pasuje do moich spodni skorzanych. Pod koniec sezonu zaczalem go uzywac - ze wzgledow bezpieczenstwa.

Polecam goraco ten zakup osobom, ktorym kurtka ta podoba sie wizualnie. Jestem pewny, ze walory tej kurtki zadowola was w pelni.

Ja mam rękawiczki MTTR i powiem Wam, że są gówniane. Kupiłem je na początku sezonu na motobajzlu, zrobiłem w nich około 14 tys i prawie się rozleciały. Porwały się ściągacze na rzepach, rzepy się cholernie postrzępiły, rękawiczki wyglądają masakrycznie. Nie polecam, lepiej dołożyć ciut więcej i kupić coś co będzie na dłużej starczało...

Kawasaki GPZ500S 1991 -> Honda CBR 600 F3 1998 -> Suzuki GSX-R 750 K7 -> Suzuki DRZ 400 SM K5 -> Triumph Street Triple R 2014 & Vespa ET4 125 2004 -> BMW R NineT 2017

Spodni nie mam od mttr'a. Te z linka, ktory podales mi sie nie podobaja. Moje sa a'la spodnie od kombi(kupilem uzywki, maja ze sto lat), rurki, z ochraniaczami na kolanach i biodrach.

Edytowane przez Sadek