Michasiek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 witam!chciałem zdać sie na opinie użytkowników crm-ek jak również posiadaczy innych enduro, mianowicie chciałbym zakupić crm 125, jednakże obawiam się jej przebiegu 50000 km. czy po wymianie, bo przy takim przebiegu wymagałoby to, tłoka itp., tudzież układu napędowego nada sie moto na jazde. biorąc pod uwagę ze to enduro i napewno bylo w terenie, trudno powiedziec ile z tego dystansu, ale czy aby to nie za dużo, bo zalezy mi na tym by pojeżdzic a nie pchać sie w koszty nie ukrywam ze cena wydaje mi sie przystępna 92'/3000pln proszę o opinie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Benek14 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 W takich enduro i tak co sezon, najwyzej dwa powinno sie wymieniac tlok, naped podobnie. W enduro nie patrzy się na prebieg raczej, ani na rok tylko na stan techniczny. Tak czy inaczej niech się wypowiedzą bardziej doswiadczeni ode mnie :buttrock: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Witaj Widze że z Rzeszowa jesteś :biggrin: ,ja też może razem polatamy :buttrock: Ja bym sobie tłoka wymienił,na wszelki wypadek.A co do zebatek czy łańcucha to musiałbym wszytsko widzieć na oczy i wtedy cokolowiek powiedziec,ocenić,tak samo z ogólnym stanem motocykla.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro19 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 jak na ten rocznik to przebieg wydaje mi sie byc zupelnie normalny, wiem ze w ogloszeniach moto z tego rocznika czesto podaja ponizej 20tys. i jeszcze gadaja ze "panie tym motocyklem jezdziala babka do kosciola, nie ma mowy o jakiejkolwiek jezdzie po terenie", ale bez przesady motocykl ktory ma 14 lat w wiekszosci przypadkow napewno ma w okolicach 50 tys jak nie wiecej. Jesli wymienisz to co jest zuzyte np. tlok, spokojnie pojezdzisz kilkanascie tysiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 (edytowane) Patrzenia na przebieg w 2T jest raczej bez sensu :-) W crm jako ze nie jest to jakos tam strasznie wysilony silnik tłoka co jakies 2 sezony trzeba by zmienic a i moze nawet teraz korbe (chociaz nie podejżewam bo w poprzednim moto MTX 125 86r korba jezdzi do tej pory i ma sie dobrze) Po takiej zmianie tłoka to tak jak bys przebeg liczył od nowa :-) np moj motor mimo ze jest z roku 98 ma w tej chwili przebieg toka i korby 17h :) czyli sprawa ma sie troche inaczej niz w moto szosowych :icon_question: a ten CRM to moze byc bardzo fajne moto. Edytowane 9 Czerwca 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 a mój CRM ma na liczniku ma cos koło 8ys.km i myślałem ze napewno kręcony ale popatrzyłem w dokumenty to na serwisie w 2002roku miał 5000km więc może prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 To wszystko zalezy od stanu technicznego calego moto. Trzeba sprawdzic rame czy nie ma pekniec, sladwonosc, kierownice. Co do silnika, jezeli bylo wszystko wymienione to mozna smialo kupic. Sprawdzic czy ma kompresje, czy odpala z kopa, wkrecanie sie silnika. Czy nie ma zadnych stukow w silniku. Jezeli wszytko bedzie ok to w tym momencie przebieg nie ma duzego wplywu. Jezeli moto jest po remoncie, ale to dobrym i pewnym remoncie to CRM moze jeszcze drugie tyle przejechac, wymieniajac w tym 3-4 tloki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad_pol Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Witam, posiadam CRm'ke i jestem z niej zadowolony w zupelnosci.Uwazam ze jak zamierzasz ja kupic powinnienes wymienic tlok (chyba ze jest udokumentowane ze ktos zmienil).Przebieg sie zbytnio nie liczy jesli ktos dobrze dba o moto,i regularnie je serwisuje,znam takie przypadki ze koles kupil moto i po 100km silnik mu sie zacial bo jezdzil na oleju z orlenu za 12 zl...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Maciek Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 A tak ogólnie to co można powiedzieć o crm? Silnik, zawieszenie, rama itp?Pzdr.P.S.Kupię crm! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 10 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 miałem kiedys kupic wiec troszke sie naogladałem i mi sie to moto bardzopodoba. Spory skok zawiszen ( z tym ze zawiecha jest drastycznie za mieka i do jazdy w terenie trzeba by ja utwardzic) choamulce terczowe, Rama od starszej CR no i silnik nieporównywalnie lepszy niz w MTX czy DT 125 a zarazem nie jest to bardzo wysilona jednostka czyli nie tak wielkie koszty utrzymania :-) Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi