Skocz do zawartości

Kranik od Magny (chyba)

Demon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

wiec sprawa sie ma nastepujaco: motocykl mam jak w podpisie... zamontowany mam bak od magny... chyba... a w dodatku nie wiem od ktorej magny :banghead: :banghead: kranik w tym baku ma trzy wyloty: jeden poziomo główny wylot paliwa i dwa pionowe w doł.... pytanie moje brzmi do czego te dwa? po co?

skad pytanie? mianowicie... z jednego z tych pionowych wylotów, jak sie odkreci kranik, cały czas powolutku kapie sobie benzyna a z drugiego pionowego nic... ani kropli, obojetnie od ustawienia kranika i tego czy motocykl chodzi czy nie... w gazniku (drugim liczac od lewej) przy wylocie w strone silnika mam taki malutki "kruciec" (nei wiem jak to nazwac)... koncówke do ktorej jest podłączony wężyk (podobno od podcisnienia)... jako ze w oryginalnym kraniku byly dwa wyloty (glowny + jeden do czegos) to w tym nowym mam zebrane przez trójnik te dwa pionowe i podłączone do tego wężyka od gazników... w efekcie ta benzyna co kapie zalewami gar :/

narazie mam swoj patent: wezyk od gaznika jest zatkany (gwozdziem :banghead: ) a te dwa wyloty pionowe sa połączone ze soba :banghead: i nic nie kapie i wszystko działa :banghead: ale nie bede tak jezdzic przeciez.. .z gwozdziem w wezyku...

mam nadzieje ze udalo mi sie to jak najlepiej przedstawic, bo nie za bardzo mam jak zrobic zdjecia... ale jak trzeba bedzie to da sie zalatwic...

z gory dzieki za objasnienia i pomoc...

Magna miala 2 zbiorniki paliwa, o ile mnie pamiec nie myli, wiec mozliwe ze jeden z tych wylotow byl do weza idacego z dolnego zbiornika.

Proponuje znalezc fabryczny bak z kranikiem :banghead:

Adam M.

oryginalny bak mam, tylko go nie chce... chce jakis chopperowy/ cruiserowy bak... a ten jest zaje***ty bo ma wlew na srodku i mi tak idealnie pasuje pas na zbiornik :banghead: :banghead: :banghead:

witam

jak pisal fryc masz tam kranik podcisniebniowy. jeden wezyk to jest podcisneinie z cylindra 2 paliwo do gaznika a jak pisal adam m o tych 2 bakach to 3 pewnie jest do tego 2giego. ten z mebrany mozesz sobie chyba darowac i zatkac tylko wtedy pamietaj zeby zawsze zamykac paliwo.

pozdrawiam

narazie jako ze jestem uczulony na kranik to pamietam, ale musze cos z tym zrobic bo zaraz zaczne zapominac (taki juz jestem :buttrock: )

czyli tak sobie wydedukowalem, ze ten wylot z ktorego kapie to pewnie byl do tego drogiego baku, a ten co nie kapie to od podcisnienia... dobrze? bo jak tak to se podłącze wezyk od podcisnienia do kranika w miejscu podcisnienia (tam gdzie nie kapie) a tam gdzie kapie poprosty zaslepie... moze byc?