Dario.G Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Mam problem w mojej Giesinie z hamulcem przednim. Żeby dobrze zahamowć potrzebna jest duza siła, trzeba dociagać klamke bardziej niz na opór. Przy hamowaniu słychać taki jakby grzechot, dźwięk dziwny nie wiem jak to opisać, coś jakby jęk , takie łiiiiiiiiiiiiiiiiii :flesje: Nie wiem czy tak powinno być , ale w zacisku słychać syk płynu, a pompa daje takie wrażenie, jakby się guma o gumę ocierała, ale to występuje tylko przy maksymalnym dociagnieciu klamki.Płyn nowy, klocki również- EBC. Tarczę omacałem, luzów brak. Żadnych wycieków płynu. Przewód też raczej nie puchnie. Słabe hamowanie to być może wina klocków,wydaje mi sie , że "zżerają" tarczę. Ten objaw występuje od wymiany, czyli jakieś 2 tys km. Dźwięk występuje od ok. 500-700km. Z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 5 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 O wyczyściłeś tłoczek?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusta Opublikowano 6 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 czy dobrze zalozyles klocki? ponadto sruby na ktorych plywa obudowa hamulca powinny byc nasmarowane odpowiednim smarem silikonowym. Ja bym to wszystko jeszcze raz rozebral i sprawdzil,ponadto mozewymien uszczelki w pompce na kierownicy, nie wspominam tu nawet o odpowietrzaniu i nalaniu odpowiedniego plynu hamulcowego. To nie jest tak skomplikowane,powinno pracowac. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 6 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2006 Wszystko, co napisaliście zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusta Opublikowano 7 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Ale napisz czy teraz dziala dobrze? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 7 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2006 Nadal lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 I co? Wyczerpaliście pomysły? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 Pomyslow to mozna miec cala kupe, na poczatek napisz jaki jest wymiar ( grubosc ) tarczy ? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 9 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 na poczatek napisz jaki jest wymiar ( grubosc ) tarczy ?Tarcza zużyta równomiernie, w niewielkim stopniu. Jutro ja dokładnie zmierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2006 I sprawdz przy okazji jaki jest minimalny rozmiar grubosci tarczy ( wybity na tarczy ). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2006 Tarcza ma 4,5 mm. min gr. 4mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi