SzymonKa Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Witam,Kilka dni temu zaliczyłem szlifa przy prędkości coś miedzy 60-80 km/h i zastanawia mnie jeden problem z motocyklem. Otóż przy blokowaniu kierownicy okazało się że teraz kierownica obraca się w jedną strone dalej niż przed szlifem. W drugą strone jest normalnie a w lewo ograniczeniem stała się owiewka. Wiem że wizyty u mechanika i tak nie omine ale może ktoś mi powie co może być nie tak i co własciwie ogranicza kąt obrotu kierownicy bo za cholere nie moge do tego dojść. Z góry dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
na koło Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Jest ogranicznik który zapewne sie zgiął przy szlifie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 W GSie o ile pamietam - sa takie nadlewy na dolnej półce po lewej i prawej stronie. A na srodku do główki ramy jest dospawany taki stalowy "jezyk". Nadlewy blokuja się o ten jezyk przy maksymalnym skręcie kierownicy. Jesli możesz skręcic dalej w lewo - poszedł nadlew z prawej strony. Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Storm007 Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 W GSie o ile pamietam - sa takie nadlewy na dolnej półce po lewej i prawej stronie. A na srodku do główki ramy jest dospawany taki stalowy "jezyk". Nadlewy blokuja się o ten jezyk przy maksymalnym skręcie kierownicy. Jesli możesz skręcic dalej w lewo - poszedł nadlew z prawej strony. Albo nadlew albo wyrwalo ten "jezyk", mialem tez tak kiedys w GS. "Jezuk" - ogranicznik jest przyspawany do glowki ramy i pod wpywe uderzenia wyciaglo go mi ze spawu... wystarczylo go dobic i spawnac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agghia Opublikowano 4 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2006 Z tego co widzę w avatarze masz GSa w owiewkach Five Satrs. Jednym z elementów tego zestawu jest nakładka (wykonana z jakiegoś plastikopodobnego tworzywa) na ogranicznik skrętu dospawany do główki ramy (ten "wachlarzyk"). Nakładka służy chyba właśnie temu, żeby kierownica nie kręciła się tak mocno, żeby uderzać w owiewki. Myślę, że jest spore prawdopodobieństwo, że jedno skrzydełko tej nakładki połamało się przy szlifie i teraz w jedną stronę kierownica kręci się na maxa - tak jak w GSie bez owiewek i stąd to uderzanie w plastiki!Pozdrowionka Aguś :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymonKa Opublikowano 5 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2006 Dziekuje wszystkim za pomoc. Z tego co czytam, problem to chyba nie jest wielki. Wiec bedzie oki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi