Gość Dominick Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Obilo mi sie o uszy ze jezeli posiadasz motocykl oficjalnie jezdzacy na jakies zawody, generalnie stratujesz gdzies i masz numery na motocyklu takie tam. To sprzet ten jest niby inaczej traktowany, ze niby cos takiego jak np autobusy mpk testowe. Jakby ktos cos wiedzial to piszcie, pytam z ciakwosci bo mi sie wydaje ze to jakas fama ale gosciu sie upiera ze tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 (edytowane) Probuje skumac o co Ci chodzi w tym poscie-ale ni cholere nie moge doszukac sie sedna. Co to znaczy To sprzet ten jest niby inaczej traktowany, ze niby cos takiego jak np autobusy mpk testowe..A jak one sa traktowane? Jak motocykl jest zarejestrowany,ma przeglad i ubezpieczenie, wyposazenie zgodne z przepisami ruchu drogowego(swiatla, kierunki itp) to w czym problem? Edytowane 30 Maja 2006 przez zajc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 30 Maja 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Coś za bardzo Ci się o uszy obijało chyba. Numery to numery. Jedyna zasada - jeśli jeździ się z nimi poza zawodami, należałoby je przekreślić, np taśmą amerykaną. Robi się tak głównie w enduro, gdzie często lata się jako krasnal po trasie rajdu i wówczas przekreślenie numerów jest niezbędne, aby nie wprowadzać obsługi na PKPach i PKCach w błąd. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasnal Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 gdzie często lata się jako krasnal po trasie rajduOooo przepraszam, ja po żadnych rajdach nie latam :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Jeżeli startujesz sprzętem w rajdach lub wyścigach, to możesz mieć zwyżke w ubezpieczeniu OC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 (edytowane) Pytanie zrozumiałem tak;Jeśli nakleję sobie 46 na owiewce, małymi literami pod spodem napiszę Gino Rossi :icon_twisted: :icon_mrgreen: to czy mogę na szosie i po miescie jeździć bez rejestracji, ubezpieczenia, kierunkowskazów, homologacji i innych podobnych nikomu nieptrzebnych pierdół ??.Jeśli tak brzmi pytanie ?!! to odpowiedź jest jedna - NIE, nie można jeździć bez tych pierdół !!! są one niezbędne do szczęścia użytkownika motocykla. Jeszcze jedno, motocykl nie może być traktowany jak autobus MPK, do prowadzenia autobusu potrzebna jest kategoria D ( i to nie z wojska ) plus atest że jesteś zdrowy na umyśle i ciele a do prowadzenia motocykla wymagana jest kategoria A i nie musisz spełniać wyżej wymienionych wymagań zwłaszcza dotyczących zdrowia psychicznego. Edytowane 31 Maja 2006 przez Zbycho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominick Opublikowano 31 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2006 Zbycho czillałt, tak tylko pytałem i naprawde zbedne jest to uswiadamianie mnie ze na autobusy trzeba miec kategorie D. Pyanko faktycznie maloprecyzyjne, facet mi opawiadal jakies herezje i nie za bardzo wiedzialem o co mu chodzi w efekcie doprowadzilo to do niecelnosci pytania. Pardon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi