maxt Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 uszanowanie kolegom travelersom. moje pytanie brzmi nastepujaco: czy ktos z was korzystal z transportu ww. srodkami. Interesuje mnie kierunek wschodni (wschodnia rosja przy uralu, hiszpania kraniec zachodni np. Almeria) i azja. Jesli macie jakies doswiadczenia za info bede wdzieczny, ze hej!pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 14 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2006 odswiezam bo oczom nie wierze, ze nikt z szacownego grona nie transferowal moto samolotem, pociagiem czy statkiem. koledzy sypnijcie jakies info, pls!! :wink: :biggrin: :biggrin: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olsen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2006 odswiezam bo oczom nie wierze, ze nikt z szacownego grona nie transferowal moto samolotem, pociagiem czy statkiem. koledzy sypnijcie jakies info, pls!! ;) ;) :lalag: :DProponuję popytać na niemieckich forach dyskusyjnych poświęconych tematyce motocyklowej (poważnie). Oni, o ile nie wypożyczają motocykli na miejscu, organizują sobie takie wyjazdy, że pakują motocykl(e) do konteneru, a sami udają się np. do Afryki samolotem, by na miejscu śmigać na dwóch kółkach. Czytałem opisy taki wypadów (oraz reklamy firm profesjonalnie zajmujących się organizowaniem takich wypraw, zwłaszcza poza "sezonem") w ichniejszym "Motorradzie". oczom nie wierze, ze nikt z szacownego grona nie transferowal moto samolotem, pociagiem czy statkiem.My musimy do tego jeszcze dojrzeć (także finansowo) - Niemcy (i nie tylko) mają to już za sobą. Cytuj Romet Pony > Romet Ogar 205 > MZ ETZ 251 > Suzuki GSF 600 S Bandit i Peugeot SV 50 > Yamaha YP 250 R X-Max > Merida Freeway 9300 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dubey Opublikowano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 elo - po pierwsze masz http://www.horizonsunlimited.com - tam masz tyle info o transporcie motocykli, ze ci na miesiac czytania starczy;)a z Polakow np. kolesie z Trojmiasta to cwiczyli, np. tutaj: http://www.lordmaciek.easyisp.pl/afryka2005/po trzecie: troche pracy domowej tez mozesz zrobic - dzwonisz po liniach lotniczych i pytasz o warunki i ceny cargo w iteresujace cie miejsce...musisz oczywiscie pamietac, ze moto trzeba "zakratowac", zapakowac w drewniany pakunek przypominajacy europalete, oczywiscie wczesniej odkrecajac przednie kolo, lusterka i inne wystajace elementy, rozlaczyc aku, spuscic paliwo itp. no i uwazac, zeby ci go nie zakwalifikowali jako "dangerous good", czyli ladunek niebezpieczny (a czesc linii uznaje za takie wszystkie uzywane moto, bo moze sie z nich cos wylac..), bo wtedy albo nie wezma albo cena x3...masz tez agentow transportowych, czyli firmy zajmujace sie transportem towarow (ladem, morzem, powietrzem), przez ktorych mozesz to zalatwic.wydaje sie, ze jak na wschod, to najtaniej slac z moskwy, a nie z polski... w zimie, gdy lod i snieg, mozna tez po prostu sprobowac sie dogadac z jakas firma transportowa (najlepiej niewielka) i moto wrzucic na pusta ciezarowke (tira) jadaca w interesujace cie miejsce, a sam wskakujesz do szoferki z kierowca.tylko po co slac? nie lepiej jechac? no chyba ze do ameryki...pozdrodub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxt Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 muchos gracias drodzy koledzy :banghead:teraz juz nie wiem czy poslac go do indii czy do afryki :)jeszcze raz dx :buttrock: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 21 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2006 muchos gracias drodzy koledzy :)teraz juz nie wiem czy poslac go do indii czy do afryki :(jeszcze raz dx :buttrock: :banghead: Jeżeli masz zamiar posłać Moto do Indii to nie polecam, lepiej kup na miejscu i pośmigaj, mają naprawde dużo fajnych starych sztuk za bezscen a i w każdej wiosce ci naprawią jak coś sie popsuje :banghead: Do Afryki masz bliżej więc możesz wysłać :) Ja tam z Platformy nie będe korzystał bo taniej i przyjemniej jest sie przejechać na PŁD. HISZPANII :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi