Lesnik. Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Witam. Mam nadzieję że ten temat nadaje się do tego działu? A więc mam pytanie, ile wydajecie pieniędzy miesięcznie na benzynę? Ja jestem w szoku ile potrafi spalić WSK, a co dopiero np. cross :biggrin: Jeżeli benzynę kupują wam rodzice, to spróbujcie orientacyjnie napisać ile wydają. Za odp. z góry dzięki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 ja wydaje z jakies 100 zl miesiecznie jak dobrze pojdzie to nawet okolo 150:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RO Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Nie wiem czy można określić ile co jak spala , ale posiadaczom cross'ów nie zadroszcze. Każdy też jeździ inaczej , styl jazdy , częstotliwość , wątpie , że ta dyskusja pozwoli dojść do jakiegoś konkretnego wniosku. Porównywać też za bardzo nie można.. Nie powiem , bo ciekawi mnie ta kwestia , ale nie pytałem bo po co na zapas sie martwić .. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol271990 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Na samą benzyne jestem w stanie wyrwac od 100 do 150 zł, ale i tak jezdze tylko 2 razy w tygodniu na dluzsze trasy bo na wiecej mi nie starcza :biggrin: . Dobre i to :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nysiel Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Uważam, że paliwo to najmniejszy problem w tym sporcie...:biggrin: Jak bryka chodzi to sama przyjemność tylko lać...(oczywiście nie cieszę sie z cen paliw) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) No właśnie. Mi na weekend (pół soboty + prawie cała niedziela) starcza 5 litrów, i to na zasadzie ograniczania się. A przecież to ponad 20 zł! No i jeżdżę WSK-ą! Fakt że piłuję na maksa, ale i tak jestem strasznie zdziwiony. A jeszcze bardziej ojciec. Dlatego baaaaardzo jestem ciekaw ile inni wydają na benzynę. Aż strach pomyśleć co to będzie jak przyjdą wakacje :biggrin: Chyba pozostanie czyszczenie moto, bo na jazdę chociażby ze 3-4 razy w tygodniu wydał bym majątek :flesje: :bigrazz: :wink: :wink: P.S. Nysiel, jak Cię stać, to rzeczywiście przyjemność, ale jak liczysz każdą kropelkę, to jazda traci swój urok. Edytowane 29 Maja 2006 przez Lesnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawron Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) Jezdzac raz w tygodniu w weekend (trasa szlakami, tor itp) miesiecznie koszt paliwa to ok 220zł do tego jeszcze koszty oleju no i wiadomo całej eksploatacji. Dlatego nie jezdze czesciej :-/ Edytowane 29 Maja 2006 przez Gawron Cytuj http://www.DywanSzop.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 1 - 2 treningi w tygodniu to jest maks 3 dychy na tydzien za paliwo :biggrin: chyba ze jedziemy w las to wtedy schodzi przynajmniej bak. CZyli srednio 120 - 150 zl na miecha. Ale jak ktos napisal paliwo to najmniejszy problem. Wiekszy to chociazby olej (duzo jazdy to 3 - 4 litry na miecha + filterek) i inne rzeczy jak opony i naped. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lon_91 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 policz... mi motor spala 4l na 100KM 4 litry = około 16zł benzyne leje co 2/3 czyli tak mniejwiecej 140/220złzalezy jaki miesiac i czy cos sie zapsuje w moto czy nie:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xkarlx Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 a moze ktos sie wypowie kto ma jakiegos wyczyna 125? jezdzac w wekendy tylko p.s. takei male pytanko nei na temat co wiecej spala 250 czy 125 mowa o crossach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Ja mam Yamahe YZ 125 wcześniej miałem Honde Cr 125 . A z paliwem to tak 3 razy w tygodniu po 1,5 H.A na 1,5H spali z 5l(jeszcze zależy od stylu jazdy).To masz na cały tydzień 15 litrów czyli 65zł na tydzień czyli miech ma 4tyg to 65zł X 4 to masz około 250zł na miesiąc :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol271990 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 (edytowane) a moze ktos sie wypowie kto ma jakiegos wyczyna 125? jezdzac w wekendy tylko p.s. takei male pytanko nei na temat co wiecej spala 250 czy 125 mowa o crossach? Chyba oczywiste, że im wieksza pojemnosc tym motocykl wiecej spali chyba, że mówimy o 125 2t i 250 4t. Im wieksza pojemnosc tym większe spalanie(prawie zawsze zależy też od stylu jazdy). Edytowane 29 Maja 2006 przez karol271990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 a moze ktos sie wypowie kto ma jakiegos wyczyna 125? jezdzac w wekendy tylko p.s. takei male pytanko nei na temat co wiecej spala 250 czy 125 mowa o crossach?ja jezdze tylko w weekendy.Jak dla mnie 5 l starczy na "dzien "jazdy.Tzn. Zalezy tez czy w trase ,czy na torze.Wiadomo na torze szybciej sie zmeczysz :biggrin: ,a w trase to lecisz... i lejesz...Jak bedziesz 125 krecic caly czas to spali wiecej niz srednio katujac 250.Ale jak przykatujesz 250 to zassac potrafi ladnie.Pozdrawiam :wink: Ps. Jezdzijcie ostroznie, bo ostatnio moj kumpel polamal dwie rece i lekki wstrzas mozgu... :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pysiak Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 boe nie wiedziałem ze takie sumy na paliwo idą <wow> mam szczęście ze tata ma między innymi stacje benzynową ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesnik. Opublikowano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Ale jak ktos napisal paliwo to najmniejszy problem. Wiekszy to chociazby olej (duzo jazdy to 3 - 4 litry na miecha + filterek) i inne rzeczy jak opony i naped. Skoro dla Ciebie paliwo to nie problem, to tylko pozazdrościć! Ja takich wielkich kosztów eksploatacyjnych nie mam (chociaż ciągłe naprawy też dają się we znaki), i być może dlatego paliwo jest dla mnie takim szokiem. Ale 250zł na miesiąc?! :bigrazz: :wink: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi