Piotrek69 Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Maxt powiedzial mi 2 dni temu ze jeden kolega mial wypadek- klasycznie, w trakcie wyprzedzania, puszkarz zapragnal skretu w lewo, bez sygnalizacji kierunkowskazem... Mi tu tez zdarzylo sie pare razy, ostatnio tydzien temu, ze ktos na przyklad jadac rownolegle ze mna zapragnal nagle zmienic pas na lewy... Ale jak dalem po klaksonie- to szarpnal kiera zpowrotem w prawo i to tak zamaszyscie ze pol fury na pas awaryjny wjechalo :icon_razz: Bo klakson to mam dosc... donosny. To jedna z modyfikacji jaka zrobilem w FJRce i to na prawde sensowna mimo, a na dodatek niekosztowna :biggrin: Zamontowalem kupione na e-bay Magnum Horn Blasters - daja wg producenta prawie 140 dB, slowem daja sie uslyszec :D POlecam wszytkim - z pewnoscia mozna kupic inne klaksony, ktore i tak beda lepsze niz montowane seryjnie w waszych moto.a tu link do strony pokazujacej jak zamontowac nowe klaksony (akurat na FJR) http://www.fjrtech.com/getdbitem.cfm?item=46 pozdrowienia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxv Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Też zastanawiam się nad czymś takim od dłuższego czasu ale muszeę poczekać na $$$ :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 za 14 euro to ja tez bym chetnie kupil.... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Całkiem dobra rzecz, ale czy nie ma jakiś przepisów mówiących o ilości dB, które może wydawać klakson ? ? ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 a da sie jakos stjuningowac :biggrin: klasyczny klakson zeby głosniej dawał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d8-vid Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Zamow pare egzemplarzy z e-bay'a a pozniej rozprowadzaj na naszym allegro :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasiliy Opublikowano 27 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 moj fabrycznie jest na tyle glosny, zeby kolumna kilku samochodow przede mna dobrze go slyszala, wiec mysle ze nie ma sensu.polecil bym takie rozwiazanie przede wszystkim wlascicielom Virowek <86 bo klaksony tam sa nie do uslyszenia nawet przez rowerzystow :biggrin: (oczywiscie przekoloryzowalem). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browar Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Całkiem dobra rzecz, ale czy nie ma jakiś przepisów mówiących o ilości dB, które może wydawać klakson ? ? ? a kto by się tym przejmował !! INO HARDKOR :D :D :D :) :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prog Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Można budzić sąsiadów, albo przejeżdżając przez miasto, lub wieś zrobić ludziom darmowe budzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 (edytowane) a da sie jakos stjuningowac klasyczny klakson zeby głosniej dawał??spróbuj dokręcić lub odkręcić troche srubeczke na srodku klaksonu szczerze mówiąc, to lepiej zainwestować w głośny wydech niż głośny klakson :biggrin: Edytowane 28 Maja 2006 przez robak Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mishel Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 szczerze mówiąc, to lepiej zainwestować w głośny wydech niż głośny klakson :wink: Dosłownie, głośny wydech czasem lepiej działa niż klakson... Jak Cię nie widzą, to niech chociaż Cię usłyszą. Dlatego mam dość głośny wydech u siebie w moto. Daje rade :biggrin: A jak kiedyś zatrąbiłem przed wyprzedzaniem kolesia w katamaranie, to ten się tak zestresował, że zaczął bujać autem... :bigrazz: pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi