majkelpl Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Sluchajcie, najprostszym i zarazem najlepszym :crossy: :wink: rozwiazaniem jest podlaczenie lightbarow do dlugich swiatel i juz.I tak dla wlasnego bezpieczenstwa jezdzimy z cala elektrownia wlaczona.Zaden dodatkowy przelacznik nie jest potrzebny, jedynie nowy bezpiecznik i juz. :) ps. kupilem gmole do Draga !!!!! :icon_mrgreen: :) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciho Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) Majkelpl, mozna i tak. Oprocz "tylko bezpiecznika" dorzuc tam jeszcze "tylko" przekaznik. Ja jednak wole miec osobny wylacznik. Wyobraz sobie pobor proadu przy wlaczonych WSZYSTKICH swiatlach, a tak moge uzywac ligtbarow w opcji bez swiatel drogowych, a nawet bez swiatel mijania :icon_mrgreen: bez obawy o akumulator :crossy: A tak apropos. Czy ktos wie jak zastosowanie dodatkowych swiatel ma sie do obowiazujacego kodeksu drogowego? Jakie mozna uzywac, czy mozna je wlaczac z osobnego przycisku (co np nie spowoduje zapalenia tylnej lampy czerwonej). Staralem sie odnalezc info w kodeksie ale niestety... moze wam sie uda? Edytowane 30 Listopada 2007 przez Ciho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empiq Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 nie wiem jak w kodeksie nie sprawdzałem ale czytałem gdzieś na forum - że: 1. 3 światła przednie - nie dobrze :)2. NIe jeździć na długich 3. światła mijania - światła fabryczne. podkreślam , że nie wiem na 100% bo w kodeksie nie sprawdzałem , mmoże ktoś ma znajomego policjanrta żeby zapytać? pozdrempiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mausser Opublikowano 30 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 (edytowane) witamWracając to tematu świateł, to ja miałem problem, z kierunkowskazami. Bowiem mam amerykańską wersję, gdzie migacze świecą się cały czas, a mrugając po prostu świecą się mocniej. Panowie cowboye mnie zatrzymali i w sumie nie mieli się czego doczepić, ale nie spodobały im się światła. Tłumaczyli się: Światła pozycyjne powinny być białe a nie pomarańczowe. Najpierw bardzo chcieli informacji, kto podbił mi przegląd, potem mandacik, ale ubłagałem i puścili mnie. Przerabiać nie zamierzam! :buttrock: Jazda na drogowych jak najbardziej. Zawsze narzekamy na konserwy, ale przecież jadąc na "długich" ślepimy pojazdy z naprzeciw i te które jadą przed nami. Włączam je jedynie na jakimś zadupiu, w dodatku jedynie, jak nie znam drogi. Ale gusty gustami :evil: pozdrawiam Edytowane 30 Listopada 2007 przez mausser Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian00 Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 (edytowane) Majkelpl sprawa polega na tym ze ten Pan wysyla w tyym tygodniu kontener i ja tak po znajomosci mojego znajomego zalatwilem sobie ten motocykl!! Ale jak chcesz to moge sie zapytac i Ty napisz mi tak mniej wiecej co potrzebujesz??!! To nie jest moj pierwszy motocykl ale thx;) Dla bardziej obeznanych w temacie mam takie pytanie a mianowicie czy takie cos:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KURYAKYN-HY...1QQcmdZViewItemDaje cos wiecej silnikowi czy tylko fajnie wyglada??A jezeli tak czy mozna i gdzie takie cos kupic w Polsce??!!Z gory thx i pozdrawiam marian00 Edytowane 1 Grudnia 2007 przez marian00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dla bardziej obeznanych w temacie mam takie pytanie a mianowicie czy takie cos:http://cgi.ebay.com/ebaymotors/KURYAKYN-HY...1QQcmdZViewItemDaje cos wiecej silnikowi czy tylko fajnie wyglada??A jezeli tak czy mozna i gdzie takie cos kupic w Polsce??!!Z gory thx i pozdrawiam marian00 Nic poza wyglądem, może nawet pogorszyć, aby coś dało należy prócz filtra powietrza , zmodyfikować gaźniki - dynojety i wydech, trzeba to dobrze zestroić. nie wiem jak w kodeksie nie sprawdzałem ale czytałem gdzieś na forum - że: 1. 3 światła przednie - nie dobrze :)2. NIe jeździć na długich 3. światła mijania - światła fabryczne. podkreślam , że nie wiem na 100% bo w kodeksie nie sprawdzałem , mmoże ktoś ma znajomego policjanrta żeby zapytać? pozdrempiq Zgodne z przepisami to nie jest, tak samo pomarańczowe obrysowe migacze. Ja też mam lightbary i też mam amerykańskie migacze i tak jeżdżę, na pełnym oświetleniu i nie przejmuję się mandatami, choć jeszcze nikt się nie przyczepił. Miałem poważny wypadek, z podporządkowanej wyjechał mi samochód, starszy pan , który nie dobrze ocenił odległość , bo w wieczornej szarówce, moje jedno światło na tle świateł samochodów jadących dalej zupełnie się zlewało. Motocykl poszedł do kasacji, mi nic się nie stało, kupiłem nowy motocykl i od tamtej pory jeżdżę na pięciu światłach - główne, lightbary i pomarańczowe obrysówki. Moje życie i zdrowie jest warte dużo więcej niż 1000 mandatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prot Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Wytrzyma spoko, mi wytrzymuje, Drag Stary mają nadmiarowy aku, lightbary są fabrycznie wliczone, zresztą ja mam fabryczne właśnie Potwierdzam. Ok 30 tys. przebiegu wyłącznie na długich + 2x55 W z przodu w lightbarach. Zadnych ujemnych oznak. Można latać do oporu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Potwierdzam. Ok 30 tys. przebiegu wyłącznie na długich + 2x55 W z przodu w lightbarach. Zadnych ujemnych oznak. Można latać do oporu. Po miescie tez bujajac sie na 2-3 biegu na niskich obrotach kiedy praktycznie nie ma ladowania aku ??? :clap: Mialem taki tydzien ze musialem smigac tylko po miescie z czestymi postojami, bez rozpedzania maszyny i mi aku padl. ( do banku, do galerii, do sklepu, na poczte i tak w kolko ). Odpalanie maszyny, jedynka, dwojka 200 metrow przejazd i stop.A wtedy mialem cala elektrownie wlaczona :icon_eek: Teraz wiem ze moga wlaczyc wtedy jak gdzies dalej smigne a nie na krotkie traski ;) Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirex Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 Mam pytanie czy ktoś jezdzi z montowanym termometrem oleju w miejsce korka ,widziałem taki termometr na alegro,noszę się zamiarem kuptna tego ustrojstwa. :icon_rolleyes: :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x. Maślak Opublikowano 3 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2007 "Ktoś" jeździ. Np. nizej podpisany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Panowie prośba o pomocKlikam tu trochę gościnnie dlatego, że kolega od wspólnych wypadów nie może znaleźćprzedniej szyby do draga. Pewnie temat szyby był poruszany ze sto razy jak by mi ktoś podrzuciłlink gdzie takowe cuś nabyć będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyklotron Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Panowie prośba o pomocKlikam tu trochę gościnnie dlatego, że kolega od wspólnych wypadów nie może znaleźćprzedniej szyby do draga. Pewnie temat szyby był poruszany ze sto razy jak by mi ktoś podrzuciłlink gdzie takowe cuś nabyć będę wdzięczny. jeśli oryginalna to taniej i szybciej będzie w MGG z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jusza Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Szyby MGG: http://www.mgg.com.pl/index.php?option=com...id=44&Itemid=34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumbej Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 chyba coś źle wytłumaczyłem.Szukam szyby z mocowaniem tzn. motocykl jeszcze nigdy zadnej szyby nie posiadał, tak że potrzebuję komplet a w mgg chyba mają szyby ale już do istniejącego stelarzu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PitaM Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 (edytowane) W MGG są kompletne szyby z mocowaniami :icon_razz: Mocowania Pozdrawiam P :biggrin: Edytowane 6 Grudnia 2007 przez PitaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi