Majusz Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam, może mnie ktoś objaśnić i powiedzić ile oleju i o jakiej gęstiości wchodzi do skrzyni biegów w GS500 E rok 92'?? do silnika 10 W 40 - 2,6 litra?? jeśli wymienie filtr oleju to do silnika wchodzi więcej niz 2,6?? z góy dzieki. szerokości, Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam, może mnie ktoś objaśnić i powiedzić ile oleju i o jakiej gęstiości wchodzi do skrzyni biegów w GS500 E rok 92'?? do silnika 10 W 40 - 2,6 litra?? jeśli wymienie filtr oleju to do silnika wchodzi więcej niz 2,6?? z góy dzieki. szerokości, Mariuszsilnik i skrzynia są w jednym pudełku ..zalewając silnik zalewasz skrzynie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nab Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Witam, może mnie ktoś objaśnić i powiedzić ile oleju i o jakiej gęstiości wchodzi do skrzyni biegów w GS500 E rok 92'?? do silnika 10 W 40 - 2,6 litra?? jeśli wymienie filtr oleju to do silnika wchodzi więcej niz 2,6?? z góy dzieki. szerokości, Mariusz Może pokombinuj trochę. Wlej ileś tam , sprawdź na bagnecie czy masz dobrze , jak nie to dolewaj a jak przelejesz to zawsze możesz ściągnąć trochę strzykawką z przedłużeniem w postaci wężyka z kroplówki ( 2-3 zł w aptece ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majusz Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 oks dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awful Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) Witam, może mnie ktoś objaśnić i powiedzić ile oleju i o jakiej gęstiości wchodzi do skrzyni biegów w GS500 E rok 92'?? do silnika 10 W 40 - 2,6 litra?? jeśli wymienie filtr oleju to do silnika wchodzi więcej niz 2,6?? z góy dzieki. szerokości, Mariusz wejdzie 2,9-3,0 litra po wymianie filtra. 10w40 wszędzie :icon_razz: ale mozna inne. do starszego niektórzy leja 15w50 i ponoć mniej oleja żre... ja tez mam 92r ale póki co to co fabryka nabazgrała... wlewasz tym samym otworem ale robisz tak- pierwsze pół litra leci do skrzyni, drugie pół do silnika- i tak na zmianę :). musisz robic przerwy 5min co pół litra- wtedy olej leci tam gdzie powinien :P . Edytowane 25 Maja 2006 przez awful Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Czolem! Potwierdzam.3l wchodzi z wymiana filtra :icon_razz:.Olej polecam Motul 5100 10W40 - kupic z zapasem na dolewki. Jesli bedzie go zarl duzo, to przejsc mozna na 15W50 tej samej marki i powinien palic mniej. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 ja tam nalałem 5W50 mobil1 samochodowy i nic sie nie dzieje jak narazie bez zazutu funkcjonuje silnik i ubytkow tez jeszcze nie zanotowałem jakis powaznych... ;] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Mądrzejsze mechaniki ode mnie mówili mi żeby lać do tego sprzęta 15W50 bo bardziej pasuje do silnika chłodzonego powietrzem. Wybór należy do Ciebie. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZimnY Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 co do wartosci 50 zgodze sie ze taka ci radzili ale ze 15 zamiast 10 albo 5 to juz nie bardzo bym sie zgodził bo to jest lepkosc...a przy 5 nic mi nie skleja tarcz a biegi wchodza jak w masło;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi