uboot Opublikowano 24 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2007 temat ciekawy ,mimo klotni :notworthy: ale trzeba powiedziec wprost iz pradnica pradu stalego ,samowzbudna jesli posiada odpowiedni magnetyzm szczatkowy i jest wlasciwiepodlaczona do regulatora napiecia zacznie podawac prad na instalacje nawet jesli nie bedzie akumulatora w obwodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grasser Opublikowano 28 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 pod warunkiem ze ow magnetyzm posiada ... jakie jest prawdopodobienstwo ze jest inaczej ? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ural_zgora Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Zauwazylem cos takiego ze s starszch maszynach, ktorych pradnice maja juz bd przebiegi ciezej sie wzbudzaja samoczynnie (zaczynaja ladowac) po dluzszym postoju. Tak jest u mnie np w samochodzie (trzeba troszeczke odczekac aby zaskoczyla i zwiekszanie obrotow raczej nic nie daje). Natomiast jezeli jezdzi sie w miare czesto tego problemu nie ma. Dodam ze pradnica jest sprawna, laduje lekko powyzej 1000obr/min silnika i ma moc prawie 400W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skrzydlaty Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 (edytowane) Witam! Nie wiem, czy temat jest jeszcze aktualny - związany z regulatorem i prądnicą. Regulator od Jawy można będzie zastosować z prądnicą Urala, pod warunkiem przepięcia uzwojenia wzbudzenia.Wynika to z innego sposobu regulacji wzbudzenia w obu motocyklach. Zasada jest ta sama, ale inaczej realizowana.Proponuję zapoznać się z treścią tekstu popełnionego przeze mnie jakiś czas temu.O pradnicach i regulatorachJest w nim wyłuszczone sedno sprawy. W razie wątpliwosci proszę o pytania. pozdrawiamPiotr Edytowane 3 Sierpnia 2007 przez skrzydlaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi