komalo Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Generalnie jestem słaby w sprawach serwisowych mojego moto i zawsze mam małego pietra, że moto gdzieś na środku drogi mi się rozkraczy a ja nie będę widział co z nim zrobić. Czy można w takim przypadku wykupić coś w rodzaju 'ubezpieczenia na holowanie'? Wiem, że przy wykupie AC na samochód można mieć też opcję holowania samochodu (oczywiście piszę o przypadku, gdy nie było wypadku a samochód się zepsuł) więc może i na motocykl można coś takiego wykupić. No ale czy trzeba wykupować całe AC czy można same 'ubezpieczenie na holowanie'? Oczywiście motocykl musiałby jechać na lawecie. Edytowane 21 Maja 2006 przez komalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 "Ubezpieczenie na holowanie" = assistance Bardzo popularne :) W tym roku do OC w PZU dostałem assistance gratis, ale jeszcze nie doczytałem co wchodzi w jego zakres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obierek Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Tak kolega ma rację. To się nazywa Assistance. Ale w Warcie mi powiedzieli, że na pojazdy starsze niż 10 latek oni nie dają tego ubezpieczenia. Wejdź na www.pzmot.pl oni tam mają coś takeigo chyba za 100zł rocznie. Ale nie wiem czy na motorki też - na samochody na pewno. Może na motorki tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Tak wiem, że do samochodu dają gratis, sam to zresztą mam. Ale chodziło mi o to czy można coś takiego wykupić dla motocykla bez wykupywania AC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) najczęściej jest tak że tanie (albo darmowe ) assistance dotyczy tylko i wyłącznie holowania powypadkowego, a nie awaryjnego. Holowanie assistance obejmujące samoistną awarię mechaniczną kosztuje kupę kasy i drastycznie wzrasta w przypadku starszych pojazdów. Najczęściej assistance awaryjne sprzedawane jest razem z AC ale na pewno gdzieś można je kupic jako osobne ubezpieczenie Edytowane 22 Maja 2006 przez Browarny Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 29 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2006 Można dostać assistance w sensownym zakresie, nawet obejmujące awarie za niecałe 100zl ale trzeba wyjść poza PZU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komalo Opublikowano 30 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Można dostać assistance w sensownym zakresie, nawet obejmujące awarie za niecałe 100zl ale trzeba wyjść poza PZU.tzn.? Masz na myśli skorzystanie z innego towarzystwa ubezpieczeniowego? Jakiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 30 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2006 Możesz sprawdzić np. w HDI Asekuracja, ubezpieczenie pod nazwą Assistance 2001. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R6surfer Opublikowano 2 Czerwca 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zobacz też tu Assistance Allianz. Wiem również, że assistance, ale niestety nie wiem w jakim zakresie można wykupić za punktu na stacjach BP (też assistance Allianz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi