SEBOOL Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 (edytowane) Witam.Ostanio rozmawiałem z ojcem na temat nowego moto dla niego i potrochu dla mnie :crossy: czyliże za rok bym bo odzieczył bo najlepiej dostać lub kupić moto od znajomego źródła! W poprzednich tematach nie było to tak szczegółowo opisane jak bym chciał :crossy: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...&hl=KTM+EXC+450 Ale przejdzmy do konkretów! Zastanawiam się nad KTM 450 i Yamaha WR 450 F.Które z tych moto są:1) mniej awaryjne, 2) tańsze w eksploatacji,3) można dostać za niższą cenę,4) mają alepszą zawiech, 5) lapiej (łagodniej) odają moc,6) ile palą (chodzi mi tak około bo wiem że na benzynei sie w ebduro nie oszczędza),7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki :crossy: ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.)8) reszte pytań później A może zaproponujecie mi coś typu 520 ;) Kwota na moto to około 16000zł i rocznik nie poniżej 99r. Proszę o konkretne propozycję i nie odp. typu chcesz się na tym zabić :D pozdr. Edytowane 21 Maja 2006 przez SEBOOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eloelo Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 ja bym zdecydowanie wybrał yamahe wr450 i to wlasnie jest moj motocykl docelowy :Doba motocykle bardzo dobre. zawieszenie WP w ktm - rewelacjaspalanie - mysle ze w obu podobne - tu trzeba spytać kogos kto miał/ma ktorys z tych motocykli, np. Dominik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 ja bym wybrał wr450f :D ale jest ona mocniejsza od ktm, ma lepszą zawieche, z tego co sie orientuje jest mało awaryjna, no i za 16tys kupisz rocznik 2002-2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRSET Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 PIEKNE MOTO ZA BARDZO DOBRA CENE TERAZ TYLKO PYTANIE JAK SILNIK? Tez fajny sprzet a w dodatku to 525:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Z tego co widze to raczej KTM sa tańsze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endurowiec Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja ci polecam ktm, u mnie w okolicy są prawie same ktm-y i nie ma żadnej yamahy. Wiara z tymi ktm-ami ma zero problemow, a ostro je katują. W mistrzostwach swiata na podium w każdej klasie tez są tylko ktm-y, a yamahy żadko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja ci polecam ktm, u mnie w okolicy są prawie same ktm-y i nie ma żadnej yamahy. Wiara z tymi ktm-ami ma zero problemow, a ostro je katują. W mistrzostwach swiata na podium w każdej klasie tez są tylko ktm-y, a yamahy żadko.z tym się nie zgodze! Jesli chodzi o motocross to czołowe miejsca zajmują zawodnicy na yamahach! A to ze większość jeździ na ktm wynika z tego ze w polsce panuje moda na ktm, zobaczmy np. na czechy, tam są same huski i yamahy, rzadko kiedy mozna spotkać ktm. Ktmy wcale nie są tanie, ktmy w linkach podanych wyżej są tanie bo nie mają papierów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ten z pierwszego ogłoszenia 525 EXC super sprawa o ile silnik jest git ale ten drugi to ma niezaciekawą historie ja jak już KTM to bym oglądmoł tego z 1 ogłoszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Yamaha WR450 myśle że nietyle co jest leprza od EXC450, ale jakby cos ci walnelo w EXC450 to usiąść i płakać, cześci są zajebiscie drogie, a do WRki są jeszcze takie wmiare powiecmy uczciwe ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 To jak jest z tym KTM takie maja drogie cześci a jest ich jak nasrane. Moze sie wypowie sie jakis posiadacz 450 exc :)?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Only Yamaha1) mniej awaryjne, TAK! 2) tańsze w eksploatacji, TAK!3) można dostać za niższą cenę, Jakośc nie idzie w parze z niską ceną :( 4) mają alepszą zawiech, TAK! Kayaba!5) lapiej (łagodniej) odają moc, TAK! Ktm'y są właśnie bardziej "ostre" a wrki łagodne6) ile palą ile im się wleje :) 7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.) zależy od jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Only Yamaha1) mniej awaryjne, TAK! 2) tańsze w eksploatacji, TAK!3) można dostać za niższą cenę, Jakośc nie idzie w parze z niską ceną :D 4) mają alepszą zawiech, TAK! Kayaba!5) lapiej (łagodniej) odają moc, TAK! Ktm'y są właśnie bardziej "ostre" a wrki łagodne6) ile palą ile im się wleje :) 7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.) zależy od jazdy. nie zgodze się z pkt. 5, bo wiele razy słyszałem ze goscie którzy przesiadali się z np. exc520 na wr450f mowili ze yamaha jest bardziej narwana i wybacza mniej błędów niz ktm :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 A może wypowie się Dominik bo z tego co wiem miał kiedyś 450 EXC! Możeci ni zqaproponowac jeszce innych kandydatów z tej klasy enduro!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacian Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Huska TE 450 honda CRF 450X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Chlopaki to jak jest z tymi KTM-ami .Umnie praktycznie same KtM-y jezdza. Wszyscy mowia ze do KTM sa najtansze czesci i najlepszy dostep i do tego sa proste w obsludze.Czy to prawda??A KTM-y napewno nie sa tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi