Skocz do zawartości

Co wybrać z 4T powyżej 450cm3?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostanio rozmawiałem z ojcem na temat nowego moto dla niego i potrochu dla mnie :crossy: czyliże za rok bym bo odzieczył bo najlepiej dostać lub kupić moto od znajomego źródła!

W poprzednich tematach nie było to tak szczegółowo opisane jak bym chciał :crossy:

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...&hl=KTM+EXC+450

Ale przejdzmy do konkretów! Zastanawiam się nad KTM 450 i Yamaha WR 450 F.

Które z tych moto są:

1) mniej awaryjne,

2) tańsze w eksploatacji,

3) można dostać za niższą cenę,

4) mają alepszą zawiech,

5) lapiej (łagodniej) odają moc,

6) ile palą (chodzi mi tak około bo wiem że na benzynei sie w ebduro nie oszczędza),

7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki :crossy: ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.)

8) reszte pytań później

A może zaproponujecie mi coś typu 520 ;)

Kwota na moto to około 16000zł i rocznik nie poniżej 99r.

Proszę o konkretne propozycję i nie odp. typu chcesz się na tym zabić :D

pozdr.

Edytowane przez SEBOOL

ja bym zdecydowanie wybrał yamahe wr450 i to wlasnie jest moj motocykl docelowy :D

oba motocykle bardzo dobre. zawieszenie WP w ktm - rewelacja

spalanie - mysle ze w obu podobne - tu trzeba spytać kogos kto miał/ma ktorys z tych motocykli, np. Dominik

Ja ci polecam ktm, u mnie w okolicy są prawie same ktm-y i nie ma żadnej yamahy. Wiara z tymi ktm-ami ma zero problemow, a ostro je katują. W mistrzostwach swiata na podium w każdej klasie tez są tylko ktm-y, a yamahy żadko.

z tym się nie zgodze! Jesli chodzi o motocross to czołowe miejsca zajmują zawodnicy na yamahach! A to ze większość jeździ na ktm wynika z tego ze w polsce panuje moda na ktm, zobaczmy np. na czechy, tam są same huski i yamahy, rzadko kiedy mozna spotkać ktm.

Ktmy wcale nie są tanie, ktmy w linkach podanych wyżej są tanie bo nie mają papierów :)

Only Yamaha

1) mniej awaryjne, TAK!

2) tańsze w eksploatacji, TAK!

3) można dostać za niższą cenę, Jakośc nie idzie w parze z niską ceną :(

4) mają alepszą zawiech, TAK! Kayaba!

5) lapiej (łagodniej) odają moc, TAK! Ktm'y są właśnie bardziej "ostre" a wrki łagodne

6) ile palą ile im się wleje :)

7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.) zależy od jazdy.

Only Yamaha

1) mniej awaryjne, TAK!

2) tańsze w eksploatacji, TAK!

3) można dostać za niższą cenę, Jakośc nie idzie w parze z niską ceną :D

4) mają alepszą zawiech, TAK! Kayaba!

5) lapiej (łagodniej) odają moc, TAK! Ktm'y są właśnie bardziej "ostre" a wrki łagodne

6) ile palą ile im się wleje :)

7) co ile tłok trzeba wymienić czy tłoki ( bo z tego co czytałęm to nawet 6000 tys.) zależy od jazdy.

nie zgodze się z pkt. 5, bo wiele razy słyszałem ze goscie którzy przesiadali się z np. exc520 na wr450f mowili ze yamaha jest bardziej narwana i wybacza mniej błędów niz ktm :(