toowdie Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Komarka to nie, ale jak kupisz WSK to będzie w sam raz, bo nawet jakby co to nie będzie szkoda, a części tanie i dostępne. Nauczysz się techniki jazdy. Myślę że bawić się w jakąś 250 to dopiero później, jak sie trochę nauczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 22.Dobry mechanik nie potrzebuje literatury, po prostu wszystko wie. Wiele lat temu usłyszałem zdanie - "tylko głupiec się nie uczy i nie czyta książek". Powiedział to mechanik z wieloletnim doświadczeniem. Po to są serwisówki, by z nich korzystać, nie ma ludzi nieomylnych, mających całą wiedzę w jednym palcu. Naprawiajmy motocykle z głową, czego wszystkim życzę. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Volks Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 jak to mowia: "czlowiek sie cale zycie uczy a i tak glupi umiera" Zeby posiasc jakas wiedze wystarcza checi, bo jak sa checi to i wszystko sie zorganizuje. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niemand Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Witam, chciałbym się nauczyć o emchanice motorów, dokałdniej crossów lecz nie mam o tym zzielonego pojęcia.Zna kotś moz ejakieś stronki, książki cokolwiek bym mógł sie nauczyć mechaniki od podstaw, mniej wiecej orientować sie gdzie co jest i zrobić łątwiejsze przeróbki ??PozdroWez pogadaj z jakims mechanikiem , jesli nie bedziesz zbyt "upierdliwy" napewno pozwoli Ci cos podpatrzyc i wytłumaczy co i jak.............. Urban, juz raz mi podpadles wypowiadajac sie bez pojecia w jednym temacie w mechanice ogolnej, a teraz bzdury opowiadasz w kolejnym.Jeszcze jeden taki wystep i zalatwie ci zakaz pisania w mechanice bo rozpowszechniasz bzdury.Teorie trzeba znac tak samo jak praktyke, jedno bez drugiego do niczego sie nie nadaje. Jak jestes nie ksiazkowy, czyli nie trafia do ciebie slowo pisane bez przykladu praktycznego, to zaczynasz czytac jak stajesz przed konkretnym problemem. Ale zawsze czytasz bo to zwieksza twoja wiedze na dany temat. Bez zwiekszania tej wiedzy natychmiast zaczynasz sie cofac.A to co napisales w tym poscie jako zywo przypomina mi moja corke, ktora w 1 klasie szkoly podstawowej stwierdzila ze nie musi juz chodzic do szkoly, bo wie wszystko - nawet o zebrze ;)A Magneto to drugi naprawiacz motocykli na intuicje :wink: - na intuicje drogi Magneto to chlop w szpitalu umarl :wink:Jak kiedys tu napisze, ze mam juz wystarczajaca wiedze na temat mechaniki motocyklowej, albo jakikolwiek inny tzn ze Alzhaimer lub demencja starcza mnie dopadla i bredze. Adam M. :buttrock: :crossy: :banghead: :lalag: :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoeeenix Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 (edytowane) Nom niezłe pościki, tylko musiałbym znalaść coś w rzeszowie jakeigoś prywatnego mechanika bo tak to nie wiem bo w salonie czy w sklepie jakims gdzie jest serwis napewno mi ni pozowlą podgladać nonie :crossy: ??Zna ktoś moze kogoś z rzeszowa kto byłby chętny udzielić wiedyz praktycznej :banghead: ??I zastanaiwam się nad kupnemjakiegoś motorku by włąsnie zobaczyć jak to działa, co myślicie o jawce albo MZ, dam rade ?? :buttrock: A co do ksiazki to zainwestuje w cos pewnie tylko ktory tytul wybrac z powyzszych ??Pozdro Edytowane 23 Maja 2006 przez Phoeeenix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruta89 Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ja jestem mechanikiem :buttrock: tzn jeszcze się edukuje w technikum mechanicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoeeenix Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Ale nie to miasto :DJuż oblookoałem motocykle na allegro i moze bym któryś kupił żeby tka jak mówicie zaznajomić się z mechaniką.http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=103742846 najabrdziej mi pasuje tennastępnie:http://allegro.pl/show_item.php?item=105388799http://allegro.pl/item103681258__jawa_ceze...ie_przegap.html ale chyba za mocna będzie dla mnei i nie wiem czy jej zdołam.http://allegro.pl/item104768392_jawa_350.html tu cos tzreba robić więc raczje bym sobie odpuścił.http://allegro.pl/item103593142_mz_250_po_remoncie.htmlCo byście dla mnie wybrali, nie chce przepłacać bo za rok i tak sprzedam go i kupie sobie HARD enduro ale juz jestem napalony an motocykjl i wogle wiec jest szansa. Mi sie wydaje tak WSK 125 porządna chcoaiż i tak tzreba stan techniczny zobaczyć. Jeśli ktoś z Rzeszowa jest i chciałby mi pomóc to prosze o kontakt na gg !!Czesto na niewidoku jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_PL Opublikowano 23 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 JAk masz kolo 1K . To mozesz rozejrzec sie za jakas MZ 251 za taka cene czasem sie trafiaja. CHyba ze naprawde chcesz sie dobrze zaznajmowic z mechanika to kup CZ albo WSK :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoeeenix Opublikowano 23 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 Nie jednak pogadałem z jednym forumowiczem i jednak kupie jakąś WSK do 200zł bo najlpeiei sie opłaca.Jawka i MZ ma zbyt skomplikowaną elektronike a jak na pcozątek to nie zabardzo a co do WSK to podbno za droga wiec raczej zdaje sie na doświadczony głos jednego z nas :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi