wojtasik Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Witam, ...jezdzac v-strom'em po miescie, niestety musze stwierdzic ze lusterka maja strasznie duzy kat martwy widzenia... :clap: niestety nie pomaga regulacja ramienia i/lub zwierciadla lusterka aby choc troche zniwelowac ten problem... i dzisiaj... korzystajac... z tego ze pada deszcz... i mam chwile wolnego... poszperalem... w sieci... i z ciekawszych rzeczy znalazlem cos takiego:http://www.bugeyes.com/ oraz http://www.cycleaware.com/products/reflex.php...czy ktos z was uzywa takich wynalazkow...? ...bo moze jest to jakas alternatywa do naklejania dodatkowego zwierciadla na 'zwierciadlo wlasciwe' :clap: lusterka... a wlasnie tego chcialbym uniknac... pozdr, w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) Witam, ...jezdzac v-strom'em po miescie, niestety musze stwierdzic ze lusterka maja strasznie duzy kat martwy widzenia... :biggrin: niestety nie pomaga regulacja ramienia i/lub zwierciadla lusterka aby choc troche zniwelowac ten problem... i dzisiaj... korzystajac... z tego ze pada deszcz... i mam chwile wolnego... poszperalem... w sieci... i z ciekawszych rzeczy znalazlem cos takiego:http://www.bugeyes.com/ oraz http://www.cycleaware.com/products/reflex.php...czy ktos z was uzywa takich wynalazkow...? ...bo moze jest to jakas alternatywa do naklejania dodatkowego zwierciadla na 'zwierciadlo wlasciwe' :icon_rolleyes: lusterka... a wlasnie tego chcialbym uniknac... pozdr, wPrawde mówiąc nie zdecydowałbym się na taki wynalazek, wolałbym już dokleić na orginalne lusterko wypukłe małe zwierciadło albo zamocować poniżej lusterka dodatkowe coś w stylu jak mają na kursach prawa jazdy. Wątpię żeby taki wynalazek poprawił widoczność, bardziej by powodował rozpraszanie uwagi, ciężko byłoby chyba coś dokładnie zobaczyć w tym małym czymś, minimalny ruch głową i migawka w lustereczku:icon_eek: PZDR Edytowane 19 Maja 2006 przez Jenes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek69 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 (edytowane) eeee ..... kilaste te wynalazki....ja bym sobie czegos takiego do kasku nie przyczepil, za nic w swiecie- nie dosc ze nie zda egazaminu praktycznego , to jeszcze wyglada jak "pol dupy zza krzaka"... Z tego cyklu gdzies kiedys widzialem kask z wbudowanym systemem pryzmatow- okno na potylicy mialo umozliwiac widocznosc do tylu.... mysle ze to taki sam wynalazek jak powyzsze, jedynie bardziej "high-tech" Rada na twoj problem jest natomiast stosunkowo prosta:- wymienic lusterka fabryczne na jakies inne, aftermarket/ od innego modelu itd.(na ebay widzialem na przyklad oferte luster do FJR pochodzacych z R1- korzysc polega na tym ze te z R1 maja dluzsza stopke, wiec nie oglada sie wlasnych barkow w lusterkach)- po drugie, a wlasciwie po pierwsze- zadne cudo nie zastapi czujnosci :biggrin: Trzeba jak Swiatowid- oczy dookola glowy miec :icon_rolleyes: pozdrawiam, Edytowane 19 Maja 2006 przez Piotrek69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jenes Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 eeee ..... kilaste te wynalazki....ja bym sobie czegos takiego do kasku nie przyczepil, za nic w swiecie- nie dosc ze nie zda egazaminu praktycznego , to jeszcze wyglada jak "pol dupy zza krzaka".........- po drugie, a wlasciwie po pierwsze- zadne cudo nie zastapi czujnosci :notworthy: Trzeba jak Swiatowid- oczy dookola glowy miec :bigrazz: pozdrawiam,Święte słowa :icon_rolleyes: I nie dość że widzieć wszystko dookoła to jeszcze myśleć za wszystkich dookoła :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 :icon_rolleyes: Jak bym zobaczył kolesia z takimi lusterkami to bym spadł z maszyny. Jak dla mnie to obciach :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bekriss Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 :icon_rolleyes: Jak bym zobaczył kolesia z takimi lusterkami to bym spadł z maszyny. Jak dla mnie to obciach :biggrin:Od kiedy to pprwa bezpieczenstwa to obciach?? Zacznijmy jezdzic w podkoszulce i dzinsach no i adidaskach. Ja musze sobie kupic krzywe lustereczka do przyklejenia na lusterka bo tez mam ogromne martwe pole. Jesli jedziemy jednym pasem na zakladke to nie widze motocykla za soba. Zalezy jeszcze w jakiej odleglosci ale jesli juz jest martwe pole to nie pomaga zagladanie w lusterko. Dodatkow w lewy jest slabsza widocznosc bo jest ono troche blizej zamontowane kierowcy o moze 2cm ale powoduje ze widze swoj bark i nie idzie tego ustawic jak trzeba. Koniecznie musze taki lusterko kupic na lewe lusterko bo kiedys wjade pod samochod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol1001 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 :icon_rolleyes: Jak bym zobaczył kolesia z takimi lusterkami to bym spadł z maszyny. Jak dla mnie to obciach :biggrin: O kamizelkach odblaskowych myślisz tak samo? Co do tego co wyszukałeś wojtasik - myśle że się to nie sprawdzi z racji małych rozmiarów tych lustereczek i wibracji powodowanych przez powietrze. Za to możnaby pomyśleć o kasku z lusterkiem wstecznym :bigrazz: Nie pamiętam nazwy, ale na 100% jest produkowany kask z zamontowanym seryjnie szczerokim lustrem działającym na zasadzie zwierciadeł i pokazującym co jest za kaskiem :notworthy: Super sprawa, ale w Polsce nie sprzedają, trzebaby sprowadzać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 nie,o kamizelkach myśle że daja dużo, a takie lusterka można zamontować na motocyklu, i nie mówcie za kogoś, szczególnie takich bzdetów w stylu od kiedy bezpieczeństwo to obicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 ...ciekaw jestem jak musi wywijac głową powyżej 100km/h :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Maja 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Ale lipa, dobre może na rower, ale nie na moto, gdzie wiatr powyginałby to na wszystkie strony od razu.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ka2 Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 wydaje mi się, ze nie zdadza roli te małe lustereczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi