minki22 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Witam !!!Mam problem z Simsonem S51.Problem polega na tym że po generalnym remoncie (tak mi powiedziano przy zakupie) silnika,motor nie ma siły i ma ciężko wchodzić na obroty !! Trzymając gaz do oporu przeważnie - gaśnie.Nieregularnie pracuje. Po wyczyszczeniu gażnika gdzieje się to samo !!! W chwili kiedy to piszę odpala tylko " z popychu " ale zaraz gaśnie.Iskra jest.Jeżeli postał jakiś czas to zapalił z kopniaka. A tak jak pisałem już w tym momęcie tylko z popychu. Nie mam pojęcia co by się mogło dziać !!POMOCY !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiND Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 jezeli silnik dobrze chodzi na zimnym a na cieplym jest muł to znaczy ze puchnie tlok poniewaz jest slabej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 nie wydaje mi sie azeby tu tlok zawinil... jezeli wszystko powynieniane, to konkretnie co?jak dla mnie moze to byc wina po prostu zaplonu. zle wyregulowany i tyle. moze tez to byc tego przyczyna za wysoki poziom paliwa- mot zalewa sie i nie jedzie. mialem podobne objawy w mbx kiedy (celowo) rozkalibrowalem dysze. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Witam Was. Na moje padł modół zapłonu. Miałem Simsona S51 i po wymianie modułu wszystko zaczęło pracować normalnie. Weż od kogoś porzycz modół i sprawdz. Albo zrób tak: weź jakis kabelek i zrób zwarcie od akumulatora do któregos wtyku w module. Powinieneś poczuć różnicę. Daj znac jak cos zrobisz. Może komus jest potrzebne to: ??http://www.allegro.pl/item105338667_simson...pletna_bcm.htmlhttp://www.allegro.pl/item105346932_simosn...wa_bak_bcm.htmlPozostałe części jestem wstanie wystawić na aukcje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Albo zrób tak: weź jakis kabelek i zrób zwarcie od akumulatora do któregos wtyku w module. Powinieneś poczuć różnicę.Kolego, czy ty masz coś z głową ? Proponuje ci weź sobie jakiś kabelek i włóż do gniazdka w ścianie. Powinieneś poczuć różnicę. Może przejdzie ci wtedy chęć (celowa?), narażania innych na koszty wymiany spalonych elementów. P.S nie pisz w każdym poście o swoich gratach do simsona, bo wie już o tym całe forum. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urban Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Spoko koleś, ale taki sposób z kabelkiem pomógł. Ja odczułem różnicę w jeździe mojego sima. Dlatego bez taki komentarzy proszę. To nie jest narażanie na koszty mój kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ober Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Jak to nie jest narażanie na koszty? Podając potencjał dodatni (ujemny?) losowo na moduł zapłonowy, uwalisz go albo czujnik zapłonu.Co do tematu to nie wiadomo nawet jaki ma tam zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minki22 Opublikowano 22 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Jak to nie jest narażanie na koszty? Podając potencjał dodatni (ujemny?) losowo na moduł zapłonowy, uwalisz go albo czujnik zapłonu.Co do tematu to nie wiadomo nawet jaki ma tam zapłon.rozwiąże waszą kłutnie :) poprostu to był zapłon !!!!!!!! no i troche gaźnik do regujacji był :-) teraz śmiga jak ta lala !!!! no ale dzięki wam za podpowiedzi !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pocisk Opublikowano 28 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Jak chcesz sprawdzic czy byl po remoncie to chwyc za magneto i poruszaj gora dol wtedy bedziesz wiedzial czy byl remont czy nie jak bedzie cos stukac to nie bylo remontu tylko dla picu powiedzieli a jaki zaplon elektronik czy platynkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi