mierzwa2 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Takie coś znalazłem na pl.rec.motocykleWitam, Jesli pojazd (motocykl) ma pelen siedemnastocyfrowy VIN (numernadwozia/ramy) to nalezy sprawdzic jaki jest osmy od konca znak(cyfra/litera).Ponizej rozkodowanie znakow:4 - 20043 - 20032 - 20021 - 2001Y - 2000X - 1999W - 1998V - 1997T - 1996S - 1995R - 1994P - 1993N - 1992M - 1991L - 1990K - 1989J - 1988 Oczywiscie podany rok nie jest (nie musi byc) rokiem produkcji - to rokmodelowy ktory rozpoczyna sie ok. sierpnia roku poprzedniego. To jest uniwersalne rozkodowanie? tzn tyczy się wszystkich sprzetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witamjest to malowanie na rok 92 czyli kolor fioletowy, białe felgi, fotki nie dam ponieważ ogłoszenie znalazłem w Giełdzie motocyklowej. Musze sie zebrać i pojechać oglądnąć motocykl, ale kiedy to będzie to nie wiem (oby jak najszybciej).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 To jest uniwersalne rozkodowanie? tzn tyczy się wszystkich sprzetów? Hmm ... w mojej Kawie ósmą cyfrą :icon_rolleyes: jest litera B. Sądząc z tego nie jest to uniwersalne kodowanie. Ale ... muszę spojrzeć na ramę motka, może q* ktoś się pomylił ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Dziesiąty znak licząc od przodu (czyli normalnie czytając) , ale nie każdy producent się do tego stosuje. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witamwróciłem z oględzin GS500 r96, przebieg 20tys, i wszystko wygląda ok, napisze co sprawdziłem:-felgi przód 96r, tył 95r-opony bdb Pirelli Sport Demon 03r-tarcze gładziutkie-jest książka serwisowa ostatni wpis rok 2003, przy przebiegu 20tys coś tam-w tejże książce jest naklejka chyba z gwarancją r95 (i to jest ciekawe, rok 95, a felga przód 96 ?)-zapalił od razu, wg. mojego ucha chodził równo, nic sie nie tłukło-czyszczenie, synchro gaźników, regulacja zaworów nie wiadomo kiedy były robionemotocykl przywieziony rok temu z niemiec od pierwszego właściciela, malowanie fiolet taki jak w roku 92..Wygląda jakby było czymś uderzone w tabliczke na ramie, wszystkie numery sie zgadzają, z tej samej strony też małe zarysowania na baku. Ogólnie motocykl ładnie utrzymany.Co o tym sądzicie ? PS. jak zmierzyć kompresje, mam pożliwość pożyczenia przyżądu do mierzenia kompresji od mechanika, jak to dobrze zrobić ? PS2. Kurcze nie sprawdzilem roku po numerze na ramie, nie wiem w którym miejscu szukac tego nru. ? Na tabliczce jest nr który zaczyna sie GMB......... o ten chodzi ? Czekam na odpowiedzi.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowy Kubi Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Witamwróciłem z oględzin GS500 r96, przebieg 20tys, i wszystko wygląda ok, napisze co sprawdziłem: Na ile ceni ktośtego GS'a? Zarejestrowany czy sprowadzony do rejestracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 WitamSprowadzony do rejestracji, 6tys zł, moze sie coś starguje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario.G Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Pewnie był przerysowany, stąd inne malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 20 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 WitamCo do roku na feldze to o to chodzi ? :zdjęciePozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 (edytowane) A u mnie w XJ na ramie jest TYLKO 9 cyferek, nie ma VIN-u z 17 znakow. Orientuje sie ktos jak to tu wyglada? pzdr. Edytowane 25 Maja 2006 przez Zbig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 25 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 Tutaj są numery ramy i roczniki kiedy one wychodziły:http://zory1.neostrada.pl/rocznikigs.GIF Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 25 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2006 WitamDzięki za te numery.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbig Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Sory ale nadal nie wiem. Mie wiele mi pomogles, nr ramy w XJ to jest 9znakow z tego pierwsze 3 to jest typ, a te nr ktore podales w linku nijak nie pasuja. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 26 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Sory ale nadal nie wiem. Mie wiele mi pomogles, nr ramy w XJ to jest 9znakow z tego pierwsze 3 to jest typ, a te nr ktore podales w linku nijak nie pasuja. Pzdr. Chodzi o mój link? Tam są numerki poświęcone GSom. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek87 Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 (edytowane) Witama Vatzeque, a mozesz mi to rozszyfrować, dokładnie o co chodzi z tymi numerami ? PS. Jak motocykl z Niemiec ma tablice rej. całą białą, bez żadnego znaczka, naklejki itp. to jest to jakiś problem przy rejestracji czy nie ?Pozdrawiam. Edytowane 26 Maja 2006 przez maciek87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi