Gość mattir Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 Wolałbym dolożyć 160zł i kupić SV55 sport czyli ten niemalowany. Cena na niego to w Motosprzęcie 630zł. A nasz blende przeciwsłoneczną i nie męczysz się z okularami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Również mam SV55 i bardzo go sobie chwalę :D na allegro są po 599 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Właśnie przymierzam się do kupna kasku i chciałem zapytać czy jeżdzi ktoś może w airohu mathiesse? (jakoś tak się pisze) też szczękowiec airoha tylko o jakieś 150zł tańszy niż sv55, cena tego mathiesse to ok. 440zł, czy jest to kask godny uwagi Kiedys go testowalismy: http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=22 Jest to jeden ze starszych modeli, ale patrze wlasnie w katalog Uhmy na 2006 rok i dalej jest dostepny. Ze szczekowcow bardzo fajnie prezentuje sie jeszcze nowosc Airoha - SC 66. Postaram sie go w najblizszym czasie wyrwac do testow to dam znac jak sie sprawdza w czasie jazdy. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mattir Opublikowano 20 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2006 Airoh Mathisse to jest wieczny kask z tego co mi wiadomo to co roku wchodzą tylko kosmetyczne zmiany ale narazie nikt nie ma zamiaru wycofywać go z produkcji ponieważ to jeden z tańszych szczękowców na poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 21 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2006 Ja mam Mathiasa i użytkuję go od kilku lat, kupiłem go gdy jeszcze kosztował 750 zł i był w miarę na topie :D Kask jest trwały, nic się nie uszkodziło, no może oprócz szybki, która stopniowo się rysuje, głównie przy uszczelkach co nie przeszkadza w widoczności. Jest głośniejszy od kasku integralnego lecz hałas nie jest strasznie uciążliwy. Powyżej 200 km/h brakuje mu aerodynamiki i trzeba się mocno z głową siłować bądź schować się całkowicie za owiewką. Ciężar ma spory lecz mi to akurat nie przeszkadza. Jestem zadowolony i nie żałuję zakupu. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Panna Nervosa Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Ktos mi mowil, ze kaski z okularami obcinaja nosy przy wypadkach... Prawda to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 W zasadzie zdecydowąłem się na airoha matiesse tylko chce go kupić na allegro i zastanawia mnie jedna rzecz, otóż obwód głowy mam 56cm i jest to ostatni rozmiar s-ki (czyt. 55-56), czy lepiej kupić s czy już może m-ke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCUS Opublikowano 22 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 W zasadzie zdecydowąłem się na airoha matiesse tylko chce go kupić na allegro i zastanawia mnie jedna rzecz, otóż obwód głowy mam 56cm i jest to ostatni rozmiar s-ki (czyt. 55-56), czy lepiej kupić s czy już może m-ke? 1. To niedobry pomysł kupować bez przymierzania !! Obwód to nie wszystko, liczy się też KSZTAŁT głowy. Małżonka przymierzyła chyba kilkadziesiąt kasków...........kupiła XS pomimo tego, że rozmiarowo powinna być S - ka. A żeby było ciekawiej, to XS niektórych firm też były za duże...................... :buttrock: 2. Przymierz u dystrybutora airoha, a kup przez allegro. 3. Jak się nie dasz skusić na przymierzanie to raczej "S" - i tak się ugniecie dopasowując do twojej głowy. Za duży kask to straszna porażka !!powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 24 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2006 Przymiarka jest niezbędna !! poza obwodem głowy trzeba sprawdzić również ja się ma położenie Twojej własnej szczęki wobec szczęki kasku. Może sie okazać w zależności od kształtu głowy, że obwód jest OK ale w okolicach brody jest za ciasno. (nie będziesz mógł żuć gumy i co wtedy??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivanezzz Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Mam Caberga Justissimo, owszem dobrze wykonany, w miare cichy, antyfog dziala bez zarzutu. ale moim zdaniem ma jedną wade, jest wielgachny, wyglada sie w nim cokolwiek dziwnie. Dlatego kupiłem SV55. I jest super ekstra, swietna wentylacja. Ale ma pare wad: antyfog, ktory byl w pudełku to porażka, po jakims czasie odstaje od szybki, pogarsza widocznosc,. (przy okazji mozecie polecic jakis rodzaj antyfoga do tego kasku? ) aha i standardowa szybka wewnętrzna jest strasznie ciemna, naprawde nie da sie jeździc, chyba ze jak słońce wali prosto w maskę. Dlatego zmienilem ja na dodatkową taką połyskującą na złoto, + szybka zewnętrzna w podobnym stylu, taka opalizująca i teraz jest full wypas, niestety nieźle sobie licza za te szybki, bo to chyba dodatkowo 500 zeta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 11 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja mam AGV Gt open-model sprzed chyba dwóch lat. Jest w miare ok. Jak każdy chyba szczękowiec dośc ciężki, powyżej 140 głosny, powyżej 160 traci załkowicie aerodynamike i głową szarpie niemiłosiernie na boki. Szyba poaruje niestety jak jest chłodno lub jak pada deszcz. Tapicerke ozna wyjąc i uprać, Mechanizm szczęki i szyby działa pewnie i precyzyjnie.Wentylacja dośc dobra.Poza tym mam integralnego Shoei Do turystyki i dalszych podróży jest zancznie lepszy od szczekowca którego używam na codzienne dojazdy do pracy i krótkie wypady. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mexicana85 Opublikowano 21 Lipca 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2006 czyli rhyno to wg was porazka? wlasnie sie do niego przymierzalam i bylam juz pewna swego ... do tej pory bylam absolutnie zachwycona cabergiem solo czy w waszej opini to tez kompletna lipa? nie interesuja mnie kaski za 1500 zl to nie ten etap pozdrawiam i czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi