^lunatyk^ Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Czy możliwe jest założenie dozownika oleju [ tego który jest montowany w wersjach na export lub dozownika z innego moto ] do mz ETZ 251 `90 ?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Musisz miec pompe oleju, zbiornik, specjalny lewy dekiel silnika . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Jest takie przysłowie: Polak potrafi :buttrock: Wszystko idzie zrobić trzeba tylko umieć i wiedzieć jak to zrobić :icon_razz: Edytowane 14 Maja 2006 przez kris02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 po co komu dozownik :| nienawidze tego urządzenia :[ zbyt wielu ludziom zaszkodził, dlatego ja zawsze wole lać mieszanke i miec swiety spokój :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 po co komu dozownik :| nienawidze tego urządzenia :[ zbyt wielu ludziom zaszkodził, dlatego ja zawsze wole lać mieszanke i miec swiety spokój :icon_twisted: też tak myśle! po co ryzykować jak sam wlejesz to jestwś pewien co jest grane :icon_twisted: a tak to nigdy nic nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Wszystko jest dobrze póki nie usłyszysz świstu zacieranego silnika .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 ale z drugiej strony , nie lubie za bardzo trzepac moto na wszystkie strony po tankowaniu na stacji. Ludzie czasem patrza sie na mnie jak na debila gdy trzepie moim moto na wszystkie strony :icon_twisted: Wole sie troche pomeczyc , lecz miec pewnosc ze nie zatre silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Nie trzeba trzepać motorem. Dzisiejsze oleje same sie rozpuszczają w benzynie. A poza tym kilkaset metrów i olej jest dokładnie wymieszany... Ja jak jeżdziłem ETZ to miałem taką rozpiske: na jaką ilość benzyny ile oleju. I nie martwiłem sie czy wleje za dużo, czy za mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 Oczywiście da się przerobić mz na dozownik tylko nigdzie nie widziałem cześci w sprzedaży, a jeżeli nawet dało by się je kupić to pewnie za astronomiczną cene. Jestem przeciwnikiem dozowników wiadomo jak dobrze to dobrze ale jak się spieprzy to silnik zatarty (czy to przypadkiem dozowniki do mz nie miały opini awaryjnych).Ja tankuje w ten sposób że najpierw wlewam olej a potem benzyne, ruszam i samo się mięsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 16 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2006 w etż mieszanka jest 1:50 więc na 50 litrów benzyny 1 litr oleju czyli na 1 litr benzyny 20 ml oleju. Po co wam jakieś rozpiski :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 bo jak sie wleje za 50 zł to ciężko sie liczy :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michasik2 Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 co do rospisek w sprawie oleju. może i przesadzam ale ja mam strzykawkę 20 cm chyba z tym że jedna strzykawka = jeden litr benzyny. zawsze tankuje pełne litry i problem z głowy tylko wadą jest to że duzo zabawy :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi