Qóba Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Witam.Kupiłem dzisiaj Aprilię SR 50 z 1998r., wszystko było okej.Przejechałem z 20 km, odstawiłem skuterek do garażu i poszedłem.Przed chwilą próbowałem go zapalić i dupa, paliła się kontrolka oleju, wiec skoczyłem do sklepu i kupiłem olej. Wlałem do pełna (:/), próbuje próbuje i dupa, tak jakby był zalany. W końcu się udało ruszam robie kółko jest w miare okej, ale tak jakby brakuje mu mocy. Do tego gdy trzymam tylni hamulec i stoje jest okej, ale jak go puszczam i puszczam gaz skuter gaśnie.To jest pierwszy problem.Drugim jest to, że gdy próbuje go cofać podskakuje tył tak jakby coś haczyło w napędzie, gdy pcham do przodu lekko coś szmera. Błagam WAS ludzie pomóżcie mi, bo kota dostane...Sezon w pełni :icon_razz: Skuter kosztował mało, ale chciałbym nim pojeździc, czego to może być przyczyna... Aha i skuter ma 21000km ... Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi... QóBa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 gdzie dolałes tego oleju?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Pod siedzeniem są dwa otwory, jeden do benzyny, drugi do oleju.Wlałem do tego drugiego. Pozdr. i mam nadzieję, że pomożesz :banghead: Pomóżcie motocykliści :icon_razz:Z tego co wyczytałem w necie to:- rolki mogą byc za lekkie (!?)- sprzęgło nie odchodzi do oddzwonu- wariator- trzeba zrobic szlif cylindra :buttrock: Boje się tego ostatniego, ile to może kosztowac ??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bubu Goryl Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Wiem ze skutery mają tak ze zeby odpalic musisz wcisnąc hamulec , jezeli puscisz i gasnie to czujnik moze cos fiksuje.... Cytuj www.jem-zdrowo.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Dzieki Bubu Goryl, ale nie w tym tkwi problem :/Przecież czujnik nie haczyłby niczego, a coś ewidentnie haczy, bo jak pcham skuter do tyłu (:icon_razz:) to dziwnie szarpie i podskakuje ... Mam nadzieje, że ktoś pomoże. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majak Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Zdejmij tamtą pokrywe i zobacz moze pasek masz jakis zwalony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qóba Opublikowano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Jutro oddam go do serwisu, mam nadzieje, że nie bedzie to dużo kosztowało :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adriano Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Pierwsza i najważniejsza sprawa jaki olej kupiłeś ? Jeśli kupiłeś coś typu "miksol" to sie nie dziw bo te oleje są z dodatkiem rozpuszczalnika by lepiej sie mieszły z paliwem nie nadają sie one jesli skuter sam miesza. Taki olej jest rzadki i leci go więcej niż na normalnym oleju a skuter nie jeździ na olej tylko na paliwo więc kiedy puszczasz manete i podajesz silnikowi minimalną ilość paliwa dzieje sie taka żecz że jest większa zawartośc oleju w paliwie i dlatego gaśnie, zaś gdy otwierasz większy dopływ paliwa skuter jeździ ale jest słabszy ma mniejsze osiągi. To są moje doświadczenia <kiedyś tez byłem początkujący> :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi