Wioslarz Opublikowano 11 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2006 Witam wszystkich i prosze o pomoc!Nie wiem co sie stało ale kupiłem motocykl był calkiem sprawny i w drodze do domu siadło mi sprzegło z niewiadomego powodu! W tym momencie po zdjeciu kapy obserwowałem czy pompka daje cisnienie i czy wysprzegla wiec sprzegło działa ale nie na tyle mocno aby wysprzeglic! Nie wiem co to jest bo moim zdaniem nigdzie nie cieknie ani nie traci cisnienie a jednak chyba za mało wysprzegla! Moze ktos potrafi mi pomóc badz doradzic co ma sprawdzic bo ja juz nie mam siły?A teraz czas na drugi problem a mianowicie rozrusznik! Pomijam fakt iz mój akumulator umarł bo nie daje sie do konca naładowac ale czy jest to normalne ze jesli podłacze przewodami akumulator samochodowy to rozrusznik bardzo ciezko kreci tym silnikiem jak by chciał a nie mógł? A zdaza sie tak ze zaczyna w miare normalnie krecic i odpala! Moze w tym tez ktos mi doradzi!Pozdro dla wszystkich i dzieki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seklet Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 WitamCo do sprzegla to moze jest zapowietrzone i jak wyjmiesz silownik to sie porusza zas po zamontowaniu nie ma sily wysprzeglic. Podobnie moze byc w przypadku uszkodzonej pompy sprzegla - powinna pasowac od kazdej kawy z tego okresu. Obejzyj przewod sprzeglowy (trzeba zdemontowac zbiornik - moze gdziec jest wyciek). Co do rozrusznika to mozliwe sa powody:1. Przy podlaczaniu zewnatrznego akumulatora zaciski od przewodow slabo stykaja i jest za maly prad - najlepiej podlaczac zaciski pod orginalny alumulator- takie przypadki mialem po silniejszym docisnieciu przewodu problem ustepowal2 Drugim powodem moze byc uszkodzony przekaznik rozrusznika ( nieduzy okragly w gumowej oslonie z grubymi przewodami - chyba z prawej strony pod plasykowa oslona, pod kanapa) moze da sie rozebrac i przescic styki ( nieweim czy sie da rozebrac bo nie rozbieralem) - mysle ze mozna zastosowac dowolny przekaznik przeznaczony do rozrusznika np od GPZ900R ktora jest protoplasta 1000. W RX-ie sa 2 przekazniki do rozrusznika 1 w puszce z przekaznikami ten odbiera sygnal z przycisku na kierownicy i drugi na zewnatrz ten wlasciwy co daje prad do rozrusznika.3 powodem moga byc skonczone szczotki rozrusznika i czasami sie dobze uloza i silnik odpala a czasami zle i jest problem ( postukaj w rozrusznik trzonkiem mlotka jak jest problem i sprobuj jescze raz) bedziesz wiedzial co jest grane PowodzeniaSeklet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Navy Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Ja napisz odnosnie rozrusznika...U mnie był podobny problem...prądy były o.k. a nie miał siły przekrecić, albo krecił b. słabo...Po rozebraniu okazało sie wewnątrz było tyle pyłu z startych szczotek ze wszystko sie mieliło i blokowało.Rozbierz rozrusznik i zobacz co w nim jest, może to to samo co u mnie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluch Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 w mojej Fj był podobnyobjaw ze sprzęgłem i po wymianie uszczelmniaczy na tłoczku wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wioslarz Opublikowano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 Dzieki za rady!Pompka jest juz u naprawy bedzie miała załozona orginalna reperaturke i wtedy zobaczymy moze rzeczywiscie silownik stracił szczelnosc i nie dawał odpowiedniego cisnienia.Co do rozrusznika rozebrałem go szczotki ok rozrusznik tez sprawdzony przez mechanika ok! wiec stawiam na przekaznik który u mnie nie działa bo sie zpsół i czeba styki łaczyc badz na jakas inna zware! Bo moim zaniem za duzy pobur jest jak ja go zwieram bo zwieram go podwujnym przewodem z drutu 1.0 a on sie grzeje jak cholera i iskrzy jak bym spawał. Ale zobaczymy co jest jutro proby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi