Bartas Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Chcialem przy oplacaniu OC wykupic sobie AC na ETZ 251, ale mila pani z PZU powiedziala mi, ze moo starszego niz 10 lat w PZU nie moge ubezpieczyc na AC :wink: Idzie cos takiego gdzies wykupic? Jakie sa koszty? Moto to rocznik 90, na umowie dalem za nia rok temu 1450 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris02 Opublikowano 9 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 A po co Ci AC na MZ?? Jezeli jak sam mówisz dałes za niego 1450zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2006 A po co Ci AC na MZ?? Jezeli jak sam mówisz dałes za niego 1450zł Mialem juz 2 proby kradziezy moto, a przy takiej wartosci sprzetu oplata nie powinna byc duza. A jak ktos zwinie etke to zawsze jest ubezpieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Idź do innego inspektoratu PZU. Ja kiedyś miałem AC na swoją yamahe. W PZU. Miała wtedy 16 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 12 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2006 Mi w Poznaniu w PZU też powiedzieli że nie moge wykupić AC na XJ bo starsza niż 10 lat a poszedłem u mnie w Tomyślu do PZU to bez problemu mogłem wykupić AC:)Chyba niektórzy pracownicy nie znają się za bardzo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarianKa Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) przy takiej wartosci sprzetu oplata nie powinna byc duza. Żebyś się nie zdziwił!W samochodach - koszt rocznego AC moze być porównywalny z jego wartościa! lysy, Domel - ile? Edytowane 13 Maja 2006 przez MarianKa Cytuj Nie ma co płakać nad rozlanym szambem. Wsiąknie i smród minie [michoa] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Żebyś się nie zdziwił!W samochodach - koszt rocznego AC moze być porównywalny z jego wartościa! lysy, Domel - ile?Ja mam tylko od kradzieży to płace 250zł rocznie(przy wartości według ich papierów 4800zł)Pełne AC kosztowałoby 600zł rocznie Edytowane 13 Maja 2006 przez Domel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agabusa Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Ubezpieczam rozne pojazdy u tego samego ubezpieczyciela juz od kilku lat. Ostatnio Marek poradzil mi tak :Mozesz wykupic ac tylko od kradziezy, i wybrac opcje zaplaty w ratach, po czym nie zaplacic drugiewj raty(nie ma obowiazku) ,bo sezon sie skonczy i moto bedzie tylko w garazu.Dobra opcja dla osob,ktore w sezonie boja sie o moto pozostawione na ulicy i ktorzy poza sezonem nie musza ubezpieczac od takowej szkody. od mojegfo motocykla wynioslo to ~450zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 13 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2006 Żebyś się nie zdziwił!W samochodach - koszt rocznego AC moze być porównywalny z jego wartościa! lysy, Domel - ile? Może to być ok. 10% wartosci (sumy ubezpieczenia) albo nawet więcej,ale w PZU zawsze możesz próbować negocjować Ja płaciłem chyba ok. 550 przy 5000 zł SU (sumy ubezpoeczenia). Dokładnie nie pamiętam ale jakby co to poszukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi