LYsY Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Umiejętna zmiana biegu bez sprzęgła jest zdrowsza dla skrzyni, niż nieumiejętna ze sprzęgłem. To mówiłeś parę razy :icon_mrgreen: I na 1000% masz rację. Ale mi się nasuwa pytanie:Czy umiejętna zmiana biegu bez sprzęgła jest zdrowsza dla skrzyni, niż umiejętna ze sprzęgłem? Osobiście po lekturze Twojego poradnika zacząłem jeździć bez sprzęgła - włącznie z przejściem z 1 na 2. Nawet czasem uda mi się ładnie zredukować, ale to muszę poćwiczyć jeszcze. Ale powyższe pytanie mnie jednak nurtuje :bigrazz: pozdrLYsY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bakardi Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ale powyższe pytanie mnie jednak nurtuje smile.gif mnie też kurde nurtuje :icon_mrgreen: i czekam na odpowiedź kogoś mądrego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skoal Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 zauwazylem, ze najlepiej biegi wchodza w F4:- z 1 na 2 przy niskich obrotach...- z 2 na 3 - powyzej 5000obr- z 3 na 4 - powyzej 7000obr- z 4 na 5 i z 5 na 6 to juz gladko wchodza... ale chyba tez kolo 7000obrcwiczylem zmienianie biegow bez sprzegla w okolicach podanych obrotow i biegi wchodza gladko... skrzynia nigdy nie wydala przerazliwego dzwieku... jedynie mozna bylo wyczuc lekkie szarpniecie jak sie nie skupilem...a jak w waszych f4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi