Skocz do zawartości

vn 1500 vulcan czy vs 1400 intruder

BANDIT
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i z góry przepraszam jesli taki temat już był ale korzystając z opcji "szukaj" nie znalazłem satysfakcjonujacego mnie wątku, więc kieruje pytanie do szanownych kolegów motonitów. Od 2 sezonów jeżdże na Virago 750 i chciałbym sie przesiąść na coś większego biorąc pod uwage moje mozliwości finansowe upatrzyłem sobie 2 modele wymienione w temacie , ich parametry sa mi juz znane lecz chciałbym aby mi ktoś najlepiej uzytkownicy tych maszyn pomogli zdecydować co wybrać, szkopoł w tym wszystkim jest taki ,że narazie bede dysponował kwota ok 15 tys zł po sprzedaniu mojej wirażki kwota ta moze jeszcze wzrosnąć ale biore pod uwage bardziej pesymistynczą wrsje ,a tak namarginesie jeśli byscie byli łaskawi powiedzcie mi co sądzicie o tej ofercie , bo cena wydaje sie dosyc atrakcyjna http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=100879269.

Z góry dziekuje i pozdrawiam :icon_exclaim:

Przy takiej kwocie talarów mój wybór padłby na intruza.Starsze vulcany miały szereg wad slabe hantle,branie oleju,niedopracowane silniki.Smigaleś virażką więc intruz jest dla Ciebie najlepszym wyborem ale to tylko moje zdanie .Pozdrawiam

a od jakiego rocznika proponowałbys sie rozglądać za vulcanem moze uda mi sie jeszcze troche uskubac kasy tylko od jakich lat zaczęli produkowac ten modelz wprowadzonymi poprawkami ??

Najlepsze modele od 2000 roku wzwyż, sprowadzając ze stanów może by straczyło 22-23 tys ale musisz poszukać, w polsce jest to wydatek rzędu 26-28 tys po przeglądach zarejestrowany z ksiązka. Przeglądnąc warto oferty komisow ,gdy Ci braknie złoty pare możesz wziąć kredyt .Przemyśl temat .Pozdrawiam

Na temat Vulcana nic nie wiem, ale jeśli chodzi o intrudera to jeżdżę nim od zeszłego sezonu. Zrobiłem 7 tys. km i jestem z niego zadowolony. Po czteroletniej jeździe intruderem 750 słabe hamulce i z „niezbyt doskonałe” zawieszenie nie są dla mnie problemem. Mocny i nie zawodny silnik rekompensuje w 100% te niedogodności. A jeśli się używa intrudera jako motocykla do spokojnej jazdy, mi osobiście się rzadko spieszy, to spowalniacze, dają sobie radę z motocyklem. Następnym moim motocyklem prawdopodobnie tez będzie Intruder. Po prostu podoba mi się i daje spore pole do popisu przy przeróbkach. Polecam Intruza 1400 i pozdrawiam. :icon_exclaim:

Na temat Vulcana nic nie wiem, ale jeśli chodzi o intrudera to jeżdżę nim od zeszłego sezonu. Zrobiłem 7 tys. km i jestem z niego zadowolony. Po czteroletniej jeździe intruderem 750 słabe hamulce i z „niezbyt doskonałe” zawieszenie nie są dla mnie problemem. Mocny i nie zawodny silnik rekompensuje w 100% te niedogodności. A jeśli się używa intrudera jako motocykla do spokojnej jazdy, mi osobiście się rzadko spieszy, to spowalniacze, dają sobie radę z motocyklem. Następnym moim motocyklem prawdopodobnie tez będzie Intruder. Po prostu podoba mi się i daje spore pole do popisu przy przeróbkach. Polecam Intruza 1400 i pozdrawiam. :wink:

a czy mógłbys powiedziec mi cos więcej na temat tego modelu, a moze na forum znajduje sie ktoś z okolic warszawy kto posiada tak owa maszyne i byłby w stanie spotkac sie i pochwalic sprzętem gdyz chciałbym porozmawiac z kims dosiadajacym takiej maszyny i obejrzec go na zywo

a czy mógłbys powiedziec mi cos więcej na temat tego modelu, a moze na forum znajduje sie ktoś z okolic warszawy kto posiada tak owa maszyne i byłby w stanie spotkac sie i pochwalic sprzętem gdyz chciałbym porozmawiac z kims dosiadajacym takiej maszyny i obejrzec go na zywo

Znajduje się. Nawet może ci taki motocykl sprzedać :wink: . O VS 1400 było na forum i to nie raz. Poszukaj.

Znajduje się. Nawet może ci taki motocykl sprzedać :wink: . O VS 1400 było na forum i to nie raz. Poszukaj.

Widze ,ze kto pyta nie błądzi , jeśli byłbyś tak łaskaw Pompka to daj znać czy mógłbys i miałbyś chcęć spotkac się w wolnym czasie i powiedziec co nieco o tym motorze oraz zaprezętować mi go na żywo bo jakoś tak nigdy nie intesowałem sie tym modelem wiec chciałbym go dogłebniej poznać, tak na marginesie ja mieszkam w milanówku między pruszkowem a grodziskiem maz, 30 km od warszawy jesli bedziesz mógł to podeślij mi na priva numer gg albo kom

Wg artykułu w wydaniu specjalnym ŚM "Motocykle używane": ten Vulcan z Allegro to VN15B (od VN15A różni się tłumikami, pokrywami filtrów powietrza, brakiem konsoli na baku, kołami i kanapą). Poprawki wprowadzono w wersji VN 15 C2 (inaczej VN1500, z wyglądu VN15A z kołami od B) produkowanej od 1994 (w 1994 produkowano jeszcze chyba A, nie wiem, czy z poprawkami z C czy bez). Poprawiono bodajże sprzęgło i hamulce. Olej w standardzie brały zarówno VN15 jak i VN1500. Za to silniki są ponoć żywotne.

Piszę z pamięci, więc jeśli coś pochrzaniłem to sorki. VN15B to moje pierwsze motocyklowe marzenie, a ten artykuł czytałem dziesiątki razy - ale ostatni raz z rok temu.

Edytowane przez Aster

Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D

Panowie z motocyklami jak z kobietami jednym sie podobaja brunetki innym blondynki.Stylizacja virago 750 jest podobna jak w intruzie (chooper) natomiast vn to juz raczej cruiser.Tak jak wspomnialem smigam VN 1500 fi ,w tym sezonie zrobilem coś około 2500 kaemów i jakoś nie zauważylem ubytków oleju :wink: także mity o zasysaniu oleju proponowałbym włozyc na półke z bajkami np. obok Brzechwy :) to tak na marginesie dla nieprzekonanych .Pozdrawiam