Wieprz Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 jak odkręcić mocowanie koła i zacisku w upside down od rury nośnejdotyczy yamahy yzf750r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit_1 Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 najprostrzym rozwiązaniem to sobie ściągnij serwisówkę i wszystko bedziesz wiedział... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki_YZF Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 od spodu jest śruba którą zobaczysz dopiero po wyjęciu ośki. odkręć ją kluczem pneumatycznym i powinno wyjść. Do tego rura nośna trzyma się na panewkach.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Co prawda ja grzebałem w gsxr ale trzeba się nieżle napocić, zeby to rozkręcić. był tam od środka nit i jeszcze na jakiś super klej to było skęcone, łatwe zadanie to nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 6 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2006 Dziki ma rację, tylko czasami śruba może się obracać wtedy trzeba ścisnąć goleń. Pozdo. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajac Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 kolo się pyta jak rozebrać nierozbieralne czyli rozłączyć aluminiową część najniżej położoną z tą chromowaną rurką, a nie jak rozmontować teleskop panowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Jeżeli chodzi o to, to jest rozbieralne. Od strony koła w części, do której przykręcany jest zacisk jest mały wkręt, trzeba go wykręcić. Rurka niklowana ma gwint i jest wkręcona w tą część aluminiową. Musisz jakoś to wykręcić żeby nie porysować i nie pogiąć części niklowanejl ( specjalny klucz do rur , imadło i kilo szmat :biggrin: ). Mi się udało. Powodzenia. :icon_exclaim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2006 Jeżeli chodzi o to, to jest rozbieralne. Od strony koła w części, do której przykręcany jest zacisk jest mały wkręt, trzeba go wykręcić. Rurka niklowana ma gwint i jest wkręcona w tą część aluminiową. Musisz jakoś to wykręcić żeby nie porysować i nie pogiąć części niklowanejl ( specjalny klucz do rur , imadło i kilo szmat :biggrin: ). Mi się udało. Powodzenia. :icon_exclaim:Dokładnie.Ja stosowałem imadło hydrauliczne i podkładki z twardej, grubej gumy. Trzeba uważać z siłą docisku, bo można rurę odkształcić ( w upsidzie jest dość cienka ścianka). A co do tego zabezpieczenia, to zazwyczaj nie da się tego wykręcić, bo najczęściej jest zapunktowane. Wtedy trzeba rozwiercić. Potem gwintujesz otwór na większą średnicę i dorabiasz nowe zabezpieczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek1 Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 Dokładnie.Ja stosowałem imadło hydrauliczne i podkładki z twardej, grubej gumy. Trzeba uważać z siłą docisku, bo można rurę odkształcić ( w upsidzie jest dość cienka ścianka). A co do tego zabezpieczenia, to zazwyczaj nie da się tego wykręcić, bo najczęściej jest zapunktowane. Wtedy trzeba rozwiercić. Potem gwintujesz otwór na większą średnicę i dorabiasz nowe zabezpieczenia. W YZF 750 robaczek jest wykręcany, nie rozwiercaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wieprz Opublikowano 8 Maja 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 (edytowane) dzięki bardzo być może będe mógł zniszczyć rure bo chce wymienić na nową "najprostrzym rozwiązaniem to sobie ściągnij serwisówkę i wszystko bedziesz wiedział..." w serwisówce niema takich rzeczy ponieważ jest to traktowane jako całość panie pit_1 pozdrawiam Edytowane 8 Maja 2006 przez Wieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 8 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2006 tylko uważaj żebyś nowej nie załatwił :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi