Słabek Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Peugeot 103 Rcx był to mój drugi sprzęt w życiu. Obecnie mój tyłek wożę kochaną Sendziunią :), ale w garażu zostawiłem sobie tego Peugeocika. Chciałbym wiedzieć czy ktoś może słyszał o takim motorowerze i czy ktoś może go ma. Ja nie mogłem znaleźć o nim większych informacji i dlatego piszę. Nie zależy mi za bardzo na wiadomościach o tym moto. Bardziej chciałbym nawiązać kontakt z ludźmi, ktorzy mają takie ,,coś" lub przynajmniej słyszeli o tym sprzęciku.... Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem tego motoroweru to proszę pisać:P jest to rok: 1991, pojemność: 50 cm3; moc: 6Km, V-max: 90 km/h (rzeczywisty) przebieg: 3700km (udokumentowany); waga: 60kg; stan IGŁA!! przebieg napewno nie był kręcony co mogę udokumentować stanem motorku i jego książką serwisowa. :D jeśli chodzi o jego prędkość maxymalną dla niedowiarków mogę dodać, że jego V-max jest spowodowany bardzo małą wagąi dobranym przełożeniem. :P :)P.S. fotkę postaram sie wrzucić jeszcze dzisiaj, jak tylko zamieszczę ją na serwerze :wink: :D :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novator14 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 kupe lat mija i dopiero to zobaczylem. mialem taki sam sprzecik pol roku temu v-max 80 km/h i byl bardzo zrywny lecz postanowilem go sprzedac z powodów zmiany moto aha i dodam mialem problem ze sprzdaza 2000 rok za 1000 zl puscilem. ludziw wogole nie widzieli co to jest sie bali o czesci i tak wyszlo :/ . fajny moto tylko szpeci go to ze o auomat :icon_question: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) Odkopali:Pjaki to ma silnik wogole:P Edytowane 18 Października 2007 przez DiboS60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_rider Opublikowano 27 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2007 kupe lat mija i dopiero to zobaczylem. mialem taki sam sprzecik pol roku temu v-max 80 km/h i byl bardzo zrywny lecz postanowilem go sprzedac z powodów zmiany moto aha i dodam mialem problem ze sprzdaza 2000 rok za 1000 zl puscilem. ludziw wogole nie widzieli co to jest sie bali o czesci i tak wyszlo :/ . fajny moto tylko szpeci go to ze o auomat :) pzdr Za taką cenę to już lepiej go było zostawić dla siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtzmc Opublikowano 19 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2008 Ja mam od pół roku Peugeot 103 ale w bardzo ubogiej wersji MVL. V max nie sprawdzałem ale tak na oko wygląda na jakieś 50 km/h. Chciałbym się dowiedzieć czegoś na temat tego sprzętu bo w necie nie ma niczego po polsku (w końcu sprzęt francuski). Interesują mnie też wszelkie informacje na temat modyfikacji mechanicznych :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mari0704 Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Witam! mija znów szmat czasu zanim ktoś się odezwie. Masz wersje chłodzoną powietrzem czy ciecz? Tam siedzi silnik minarelli ale jaki to sam nie wiem. Wymieniałem kiedyś w nim cylinder i pasował od jakiegoś peugeota skutera. Jakbyś potrzebował cylinder do powietrzaka to mam 2 sztuki (jeden miał bardzo mały przebieg i mi strzeliło zabezpieczenie od sworznia tłoka i się zrobiła gruba rysa w nicasylu. O ile dobrze pamiętam to kit poliniego 50 cm, nadaje się do szlifu i do wstawienia tulei nicasylowej). A drugi jest jeszcze w stanie możliwym do założenia. Tłok bankowo pasuję od peugeota skutera z silnikiem chłodzonym tak jak Twój. Tak poza tematem mam na sprzedanie ramę na kołach do peugeota 103 (chyba mvl, taki ze starterem na pedały) i może jakieś części bym jeszcze znalazł hehe. W sprawie ramy lub jakiś info proszę pisać na gg: 906172 . Pozdrawiam Novator14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi