gutek_rapier Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Witam mam problem ponieważ brakuje mi cewki zapłonowej do cz na zapłonie Motoplat czy można ją z czegoś dorobić albo podpasować od innego motoru??Lub gdzie taką kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To nie jest zwyczajna cewka. W środku zalany jest również układ zapłonowy, więc standardowa cewka odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 To jest taka cewka, z ktorej idzie przewod na fajke tak?? Musisz szukac, na allegro byla taka za 150 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 A nieda sie od czegoś podpasować bo mi zależy na czasie albo żeby samemu ją zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Najszybciej i najrozsądniej kupić używany oryginał . Za dużo zachodu żeby bawić się w konstruowanie wewnętrzej elektroniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutek_rapier Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Ale o to chodzi zę jakbym miał skąd to bym kupił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzemyk90 Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2006 Nie wiem, szukaj to nie boli. Mam mase telefonow do ludzi ktorzy maja full czesci uzywanych do CZ. Jak cos to na PW. No i zapraszam na : www.CZFoRuM.dvd.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojteque Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2006 Takiej cewki sam nie zrobisz. Jeśli trafisz na allegro na czarną cewkę niby do CZ 125 to jej nie kupuj. Ręki za to nie dam sobie uciąć ale biorąc pod uwagę że co chwila pojawia się od innego sprzedawcy to ja bym zaryzykował stwierdzenie że ona nie jest od CZ :icon_razz: W najlepszym wypadku od CZ 519 która ma czeski biały motoplat. Pewnie ktoś ją z finiplexu kupił i puścił w obieg jak sięokazało że go w ch... zrobili.Może zbyt pochopnie powiedziałem że nie zrobisz takiej cewki, może jesteś zdolnym elektrykiem. Tam funkcję przerywacza pełni tyrystor. Żeby taką cewkę zrobić trzebaby mieć schemat, którego oczywiście niegdzie nie ma :icon_razz:Znalazłem go na jakiejś włoskiej stronie ale trzeba się logować, a żeby się zalogować trzeba zapłacić słono (z tego co mi typ po włosku napisał mimo że prosiłem o odpowiedź po angielsku). Oczywiście nie ma rzeczy niewykonalnych ale żeby ta cewka odpowiednio działałą to musiałbyś sięwykazać naprawdę dużym sprytem. Zgłoś się do lucasa z czforum. On ci znajdzie jakąś cewkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi