Maar79 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Zrobił to tak że wskazał teściową jako kierowcę w momencie przekroczenia prędkości, i po sprawie. Nikt tego nie kwestionuje. Lipa z tymi fotoradarami bo jak już zrobią fotę to wiele nie można utargować z mandatu mi przy 200 zł udało się urwać 50 zł a punkty dają obligatoryjnie, to niepodlega dyskusji, dlatego wolę żywego niebieskiego niz foto radar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qdlaty Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 MłodyVFR, na prostej przed tczewem też jest fotoradar:P w niedzielę jakiś dresik chciał bejcą przed laską przyszpanować i od miłobądza jechał mi na dupie. nie wyprzedzi ale odstępu też nie utrzyma. no to przyspieszyłem i leszcza wystawiłem na fotkę - ja też mam zdjęcie, ale wiadomo czyją fotkę wyrzucą :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy600 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 w niedzielę jakiś dresik chciał bejcą przed laską przyszpanować i od miłobądza jechał mi na dupie. nie wyprzedzi ale odstępu też nie utrzyma. no to przyspieszyłem i leszcza wystawiłem na fotkę - ja też mam zdjęcie, ale wiadomo czyją fotkę wyrzucą :icon_mrgreen: oficjalnieJak mogłeś innego niewinnego młodego człowieka narazić na takie przykrości :biggrin: nieoficjalnieI chwała ci za to :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mur.doc Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 No właśnie, mnie też to od zawsze interesowało. W przypadku katamaranów na zdjęciu musi być widoczna twarz kierowcy i oczywiście blachy. Jak nie widać kierowcy to fotke mogą sobie wyrzucić do kosza (chyba ) A jak jest w przypadku motorów ? Twarzy nie widać :biggrin:To jest tak, z automatu mandat dostaje właściciel pojazdu (nieważne czy widać twarz czy jedzie w papierowej torebce na głowie), chyba że wskaże osobę która kierowała pojazdem w danej chwili. NIE MOŻNA zasłaniać się tym, że możesz odmówić składania obciążających zeznań na członka rodziny, bo to działa tylko wtedy kiedy jesteś oskarżonym, a tu właściciel występuje w charakterze świadka NIE MOŻNA powiedzieć "to nie ja kierowałem, ale nie powiem wam kto ten samochód wtedy prowadził", bo wtedy macie proces o utrudnianie śledztwa - a to jest dużo poważniejsze od zwykłego mandatu. więc co można zrobić? Walnąć taki tekst: "to wykroczenie miało miejsce tego i tego dnia, to było ponad miesiąc temu (tyle to zazwyczaj trwa). W mojej rodzinie prawo jazdy mają 3 osoby, dodatkowo korzysta z tego samochodu/motocykla 2 moich znajomych. Kluczyki i dokumenty leżą na półce w przedpokoju, kto potrzebuje ten bierze i jedzie. Nie mam zielonego pojęcia kto mógł prowadzić ten samochód w tym dniu o tej godzinie." Wtedy sąd wysyła fotki z powrotem do policji z prośbą o identyfikacje osobnika. Jak to się nie uda, to sprawa umorzona. Jeśli sie myle to prosze mnie przywrócić do porządku i solidnie opieprzyć za gadanie głupot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mierzwa2 Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Foto radar tak właściwie są w polsce fotoradary co robią fotke z tylu? czy to od ustawienia zalezy? Bo przodem sie nie martwie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaszpir Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Foto radar tak właściwie są w polsce fotoradary co robią fotke z tylu? czy to od ustawienia zalezy? Ktoś chyba na tej grupie opisywał jak rozmawiał z Policjantem obsługującym fotoradar. I z tego co pamiętam ten fotoradar mógł robić 1 zdjęcie co 3 sek w zależności od ustawień zbliżającemu lub oddalającemu się pojazdowi.I jeszcze info od mojego kolegi mieszkającego w Niemczech. Nowo montowane tam fotoradary jeżeli pojazdy jadą równolegle i 2 się załapią na fotkę wskazują, który przekroczył prędkość. Jeżeli obydwa to cykają 2 fotki.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weasel Opublikowano 1 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2006 i.... blysk czerwony z przodu :biggrin: :clap: pytanie za 100pkt: kto dostanie fote? :) :) ;) p.s. od dzis w ten sposob zaczne "wystawiac" mandaty dresom :icon_razz:J**bać ! A kt ma dostać?! :icon_razz: Myślisz, że ten aparacik cokolwiek 'widział'? Szczerze wątpię. Nie martw się i zapierd***. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi